0 oy
360 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (448 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar

Buharda haşlanmış semiz otu, havuç, patates ve brokoli az zeytinyağıyla püre yapıp verdim, yanında şeftali ve elma püresi ile kaeışık yoğurt verdim kendi avucu kadar yedirdim. Fazla mı karışık bu 6 aylık bebek için tabiki hepsinin tadımını yaptırmıştım.
Bebek Ayı 6

6 Cevaplar

0 oy
(815 puan) tarafından
Biraz karışık tek tek yapsanız ilk ay özellikle
(448 puan) tarafından
Tek tek yapmıştım sebzeleei yememişti doktorda meyve püresi ver dedi böyle karışık olunca yiyo dün farkettim bugğn de deneme yaptım içime sinmedi tabi yanlış yapmışım acemilik.
-Reklam-
0 oy
(1,296 puan) tarafından

Benim oğlum 10.5 aylık ben bu kadar karıştırmıyorum :) Biraz fazla olmuş evet, çok karıştırma ki her sebzenin meyvenin tadını alsın. 

(448 puan) tarafından
Tek tek verince yemiyor çok garip bende karışık yerim herşeyi böyle dün denedim bugğb de denemek istedim yiyor fakat evet yanlış oldu
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Damak tadının gelişimi için en fazla 3 sebzeyi karıştırın ve bulamaç tarzı şeyler vermeyin diye öneriliyor canım. 
(448 puan) tarafından
Buharda haşlanmış zeytinyağlı tek sebze yemşyor nasıl yapabilirim bşka bilemedim böyle karışık ağzını aça aça yedi acaba nasıl vermeliyim. 6. Tadım ayı ben baya öğün yedşrdşm
(2,175 puan) tarafından
Karıştırmadan ayrı ayrı verebilirsiniz.
0 oy
(2,272 puan) tarafından
Yediyse hepsini. Midesi bulanmıyorsa bişe olmaz. Ama şöyle bir şey var ek gıda da 6 aylıkken fazla miktarda öğün yedigi zaman ya memegi ya da mamayı bırakabiliyor. Günde bir çay bardağını gecmemesine dikkat edin. 7.ayda 2 cay bardagına cıkartırsınız. 
(448 puan) tarafından
Kendi avuç içi kadar yedi. Böyle yiyo tek tek yemiyo garip
(2,272 puan) tarafından
Sorun olmaz canım. Bende bazı şeyleri birbirine ekleyip yediriyorum
(448 puan) tarafından
Teşekkğr ederim cevabın için
0 oy
(390 puan) tarafından
Öğün olarak hepsini 1 seferde degil gunde 2 ya da 3 olarak ver bence. Bi yoğurt bi meyve bi sebze olarak. Damak tadi karışmasın 
(448 puan) tarafından
6.ay da tek öğün ver dedi doktoru 7. Ayda kahvaltı başlicaz o zaman öyle yapim bari
(390 puan) tarafından
Tek öğünde biz hem kahvalti hem meyve hem aksam yemegi gibi sebze yemiyoruz. Zaten öğün neden ki. Ben o ay 3 kere versem de 1 yemek kaşığı anca verirdim hepsinden. Simdi 9 ay oldu öğün olarak alip tok tutuyor.
(448 puan) tarafından
Şimdi şöyle anlatayım ek gıda 6. Ayda sadece öğle vaktinde vweilmeli ve bebek açken verilmeli diyor doktorlar. Öğlen verilmeli alerjik bir durum olursa takibi kolay olsun diye sebze zaten sabah verilemeyeceği için öğlen öğünü oluyor ara öğün işte ben 1 saat sonra zaten yine emziriyorum. Bugün verdikleriminde karışık olma sebebi dün semiz otu pişirmiştim fakat ezilmedi bende biraz suyunu aldım ve kayısılı yoğurt hazırladım onun içine semiz otunun az parçası ile suyunu karıştırdım. Normalde yoğurdu meyveli yemeyen kızım o semizotlu haliyle yedi şaşırdım yedi dedğimde bir kase değil tabi kasenin dibi kadar bugünde daha önce 3 gün kuralı ile tattırdığım(bir çay kaşığı falan) sebzeleri karıştırdım sebzeler ayrı karışık yaptım sulu çorba kıvamında onu yemezsediye meyveli yoğurtta yapmıştım fakat hem sebzeden hem de meyveli yoğurttan yedi bende kendş yumruğu kadar olavak şekikde yedirdim amacım da hepsini vernek değildi fakat bizimki yedi. Ben damak zevkini anlamak istiyorum aslında. Sadece tek sebze zeytinyağlı şekliyle yemedi çünkü. Kakasında sebzeler çıkınca vermemiştim doktoru da e yedir ama meyve püresi ver bari dedi durum buna dönüştü. Doysun diye değilde bir ara öğün tğketmesi için.
(390 puan) tarafından
Anladım. Yine de su an inan tuketti diye sevineceksin çünkü her bebek hemen kabul etmiyor tat doku olarak. O yuzden zaten 1 ay belki daha çok çaba gosterebilirsin. Cocuk yesin diye değil bunlara alışmalı bunlari yemeli olarak ilerlersen uzun sürse de oluyor. 2 ay ugrastim ben biraz yesin diye sonra da 1 ay pütürlü yesin diye. Simdi bile 10. Ayin icinde hala lop lop yemez her katı gidayi yemez sevmedi mi yemez. Sonucta o da bir insan onun da kendine ait zevkleri olacak diye bazen günde 1 öğün tam yiyor digerlerini yemiyor ve bende zorlamıyorum zaten memeye de cok düşkün diye. Gercekten zor is sıfırdan herseyi öğretmek
0 oy
(133 puan) tarafından
Ay gerckten cok karsmıs bnm bile midem bulandı bebek onu nası yedi :) 
(448 puan) tarafından
Bende karışık ywrim öyle seviyorum tek tek sevmem de mide bulanmasından ziyade acaba bir zararı olur mu diye sormuştum. İştahla yedi bu arada.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 775 göst.
0 oy
7 cevap 450 göst.
0 oy
0 cevap 193 göst.
2 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Naciyeylmz (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 183 göst.
28 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yesiiim (6 puan) tarafından soruldu
...