0 oy
350 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (344 puan) tarafından
Bayanlar bugün size sorularım birden fazla olacak uzun süredir uğramıyırdum buraya.

 1 yaşından küçük bebeği olan anneler bebeğine kızdığını ya da yanlış bir şey yaptığını nasıl ifade ediyor çünkü kızdığımızda bile gülünecek bir şey olduğunu yanlış bir şey yaptığını başlarda anlamıyorlar bende olabildiğince bağırmadan güzel şekilde anlatmaya çalışıyorum ama hani aynı şeyleri tekrar yapıyor Bebek ister istemez bilmiyor çünkü doğru mu yanlış mı bunlar  zamanla olacak bir şey çünkü siz nasıl yapıyorsunuz.

6 Cevaplar

0 oy
(640 puan) tarafından
1 yaş öncesi eğitim için erken değil mi canım.. 
Profil image (344 puan) tarafından
Ya eğitimden kastım dokunmaması gereken şeylere dokunuyor yavrucaklar keşif zamanı çünkü malum.  8aylık oğlum. Böyle durumlarda kesinlikle sinirlenip bağırmayı tercih etmiyorum. Haricinde sizler ne tepki veriyorsunuz yani. Yoksa eğitmek değil maksat.
-Reklam-
0 oy
(1,209 puan) tarafından
Nasıl ki mutlu olmak üzgün olmak bebeğin yüzüne gülmek  doğal duygularsa kızgınlıkta doğal bir duygudur ve yüz ifadesi ile belli edilmelidir. İyi güzel bir şekilde anlattıktan sonra tekrarlıyorsa davranışı artık yüz ifadesi ile kızgınlığı göstermek gerek. Biz okulda dahi böyle yaptık hep pedagoğumuzda böyle diyordu. Ama 1 yasından kücük bebekler için daha erken tabi ki:) 
Profil image (344 puan) tarafından
Yani bencede katılıyorum. Eğitim erken. Sadece tepkileriniz nasıl oluyor böyle durumlarda bebişlere
(680 puan) tarafından
Ben hayır diyorum durup yüzüme bakıyor:)
(1,209 puan) tarafından
Aslında hayır demek yerine neden hayır oldugunu açıklamak gerek. Mesela hayır elleme demek yerine ona dokunursan üstüne düşebilir canın yanabilir gibi. Tabi bunun için postu açan arkadaşın bebeği daha kücük :)
Profil image (344 puan) tarafından
Aynen:)) ama yinede oğlum sen iyi misin paşam bunu yapınca ne olacağını biliyorsun bence daha önce söylemiştim ona göre bak dikkatli ol canın acır yoksa diyorum . Bi güzel de anladığını kabul ediyorum:))). Büyük çocuk gibi konuşuyorum bazen onunla:)))
0 oy
Profil image (1,141 puan) tarafından
Oklavayi al eline
(622 puan) tarafından
InsaAllah ironidir bu yaptığınız yoksa cok farklı cevao veririm.
Profil image (344 puan) tarafından
Yani şakadır bencede
(622 puan) tarafından
Şaka olmasinı umut ediyorum şakası bile kötüyken
0 oy
(440 puan) tarafından
7 aylik bebegim var yapmasini istemedigim biseyi yaptiginda isaret parmagimla hayir diyorum erken falab degil alisti mesela hayir dedigimde elindekini birakiyor bana bakip guluyor
Profil image (344 puan) tarafından
yani benimki de anlıyor gibi ama sanki inadına yapıyor gibi bilerek acaba farkında olmadan ben kızarken gülüyor muyum diyorum hoşuna mı gidiyor yani
Profil image (344 puan) tarafından
Cıs falan diyorum o da ne kadar doğru artık
(440 puan) tarafından
Genelde bebekler inadinada yapar buyudugu zman bile sen hayir dersin o gozunun icine bakarak uapmaya devam eder. En azindan hayir kelimesi beynine islesin zmanla alisir
(440 puan) tarafından
Bende diyorum kakami yaptin cis varmi ee ee yapalimmi diye tam kavrama zamanlari bence dogru yapiyorsun
0 oy
(334 puan) tarafından
ben cok hafif sesimi yükselterek hayır diyorum hareketlerimle yanlış olduğunu gosteriyorm oda anlıyor 11 aylik oğlum 
Profil image (344 puan) tarafından
Bencede ses tonunu değiştirmek lazım ki anlasın normal dışı olduğunu yaptının
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Hemen ses tonum ve yuz ifadem degisir. Kucuklukten beri bu boyle. Ama burda olay bebeklerin anlayip anlamamasi degil. Her dedigimizi oyle guzel anliyorlar ki her gun hayrete dusuyorum. Burda olay itaat edip etmemeleri. "Hayir kizim yapma bak dusersin vs" gibi cumlelerimi cok guzel anliyor ama ona ragmen yapiyor/yapmak istiyor. Kesfederek ogrendikleri icin her sey super ilgi çekici. Yasak olan sey ise yaş kac olursa olsun karsi konulamaz :D Bakalim insallah zamanla neyin neden yasak oldugunu ogretebiliriz :)
Profil image (344 puan) tarafından
Aynen merak iç güdüsü bambaşka. O değil benim gülesim geliyor o dokunmaması gereken şeylere dokununca o yüzden tezatlık oluyor bazen:) zor tutuyorum kızmış gibi yapıyorum ses tonu kaşlar hemen devreye giriyor

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 351 göst.
0 oy
5 cevap 222 göst.
10 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kbbb (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 292 göst.
0 oy
1 cevap 73 göst.
20 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde KUMSAL Y. (229 puan) tarafından soruldu
...