0 oy
559 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (521 puan) tarafından
Merhabalar. Kızım ek gıdaya başladı tadım aşamalarını geçtim artık direk sebze çorbası ve meyve püresi veriyorum. Günde bir kez sebze çorbası 1 kez de meyve püresi veriyorum. Hiç anne sütü almıyor. Devam sütü ile besleniyor. 4.ay kontrolünden sonra 5,5 aylıkken gittim tekrardan ve hiç büyümemişti ne boyu ne kilosu. 5,5 aylıkken başladım yani ek gıdaya doktorun önerisiyle. Büyümedi diye de baya bir besliyorum sanırım. 

Yardımızına ihtiyacım var. Ne zaman ek gıda ne zaman mama vermem gerek? Minimum kaç cc mama vermem gerek? Ek gıdanın üstüne mama da vermeli miyim yoksa o tek başına yeterli mi? Kafam çok karışık hiç birşey bilmiyorum doktor sadece çorbaya başla demişti o kadar. Lütfen bana yardımcı olun. 
Bebek Ayı 6

4 Cevaplar

0 oy
(193 puan) tarafından
Canim bende senin gibiyim mama da  ver ben aptamil veriyorum.
(521 puan) tarafından
Benim kızım doğdu doğalıdır mama içiyor ama artık içmek istemiyor dişten mi neden bilmiyorum aşırı iştahsız hiçbir şey yemek istemiyor
(650 puan) tarafından
Bnm oğlum da iştahsz 2 aydr idrar yolu enfeksiyonu çktı antibiyotk kullandk geçti ama hala iştahı düüzelmedi
(521 puan) tarafından
Geçmiş olsun. İnşallah düzelir de iştahlı bir bebek olurrr.
(521 puan) tarafından
Ben kesin dişten diye düşünüyorum çünkü aynı zamanda uyumakta istemiyor ne yemek yiyor ne uyuyor nasıl büyücekse böyle. Diş döneminde böyle oluyormuş bebekler.
(650 puan) tarafından
Olablr cnm diş dönemnde bebekler çok iitahsz olurlarmş
-Reklam-
0 oy
Profil image (822 puan) tarafından
Ek gıda sadece %30luk kısmını karşılıyor. Bugün doktordan geldik bizde 6 aylık kontrolünden, kilosu az olanlara muhallebi öneriyoruz dedi. Su ve pirinç unu üzerine de anne sütü ya da devam sütü eklenmeliymiş. Sen devam sütünü 120ml olarak ver anne sütü yoksa. Eğer doymazsa ne kadar isterse ver bence çünkü meme emerken o karar veriyor ne zamam doyduğuna
(521 puan) tarafından
O kadar zor içiyor ki mamayı 30 cc içip bırakmak istiyor zar zor kucağımda gezdirme gezdire içiriyorum :( 120 veriyordum yetersiz geldi bana 180 vermen gerek dediler. Ama sebze verdiğimde 120 veriyorum.
Profil image (822 puan) tarafından
Belki biberon sevmiyordur, suluk denedin mi
(521 puan) tarafından
Canım 5 farklı biberon var sadece 1 tanesiyle içiyor. 2 tane su var onlardan su bile içmiyor suyunu da o sevdiği biberonuna koyuyorum ordan içiyor mesela. Biraz takıntılı bir çocuk sanırım :) alışkanlıklarını asla değiştirmiyor. Bu arada doğdu doğalıdır aynı biberonla içiyor.
0 oy
(1,296 puan) tarafından
Bence 3 saat arayla 150 cc teklif et, ne kadar içerse. Ama beslenme arasını 3 saati geçirme ve ek gıda verdikten sonra mama verme, o öğünü ek gıda olacak. Ölçünde çorba veriyorsan bir su bardağının 4 te 3 ü kadar olsun. Daha katı birşey veriyorsan yarım su bardağı olsun.
(521 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Malesef teklif et ne kadar içerse dersem 30 ml içip bırakıyor :) zorlamak zorundayım. O yüzden en az ne kadar vermeliyim bilmek istedim
0 oy
(973 puan) tarafından
Daha tadimlari yeni bitrdiginiz için bu ayin sonuna kadar günde bir kez ek gida vermenizi tavsiye ederim yoğurten geç 2gune bir mutlaka verin 7ayda iki öğüne gecersiniz digr ogunlerde mama almasi gerekiyor muhtemeln acikmadigi ivin de yemiyordur mamayi bir de ek gidanin uzerine mama vermemelisiniz eğer bebeginiz doymaz kendi isterse verin tabiki ama onun yrine ek gidayi artirirp o öğünü ek gidayla tamamlayin. 
(521 puan) tarafından
Yoğurdu hergün çorbasının yanında veriyorum sıkıntı olur mu acaba? Mamayı ek gıda hiç vermezken de içmiyordu çok iştahsız Malesef yaa. Son zamanlarda böyle diş çıkarıyor heralde diye düşünüyorum
(973 puan) tarafından
Sorun olmaz yogurtu corbayla yemesi bence. Acaba mamanin tadinimi sevmiyor istahsiz olsa ek gidayi da yemez sanki
(521 puan) tarafından
Canım yok onuda çok az yiyor zaten. Mamayı hiç değiştirmedim ki doğdu doğalıdır aynı mamayı kullanıyorum.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 283 göst.
1 Kasım 2021 6+ yaş çocuklar kategorisinde 16hurrem&02 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 145 göst.
6 Ocak 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Merverabia (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 435 göst.
7 Eylül 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asel Hafsa (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 159 göst.
7 Eylül 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asel Hafsa (16 puan) tarafından soruldu
...