0 oy
477 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (10 puan) tarafından
Merhaba. Kızım 50 günlük. Bacakları dışa doğru kavisli. Doktor zamanla düzelir dedi. Ancak çarpıklık bizde genetik. Bebeğinin bacakları böyle olup Sonradan düzelen var mı? Ya da düzelmesi için masaj, bandaj vs. Kullanan var mı? 

2 Cevaplar

0 oy
(10 puan) tarafından

Görüntüsü böyle 

image


(112 puan) tarafından
Cnm benim kizin bacaklari da disa donuk dr a sordum normal dedi.
(10 puan) tarafından
Sonradan düzeliyor diyorlar da bizim ailede genetik. Ablamın kızının düzelmedi. Benim sorum şu an yapılabilecek bir tedavi var mı acaba?  Sizinki de fotoğraftaki kadar eğri mi?
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Benim kizimda da var.gorumcemin bacaklarinda eyrilik var acaba onami cekdi onceden tedbirimi alim masaj bandaj ne yapmam gerek diye doktora gittim.doktor kontrol etti bi sorun yok 2yasa gibi duzelir dedi.tabi duzenli olarak d vitamini kullanmam gerekdiyini de dedi.ben yine pek emin olamadim genetik faktorler var sonucka.eylul ekim gibi masaj yapdircam.
(10 puan) tarafından
Evet maalesef genetikte olunca pek düzelmeyecek gibi geliyor bana doktorların 2 yaşa düzelir dedikleri anne karnı pozisyonundan dolayı eğri olan bebekler için sanırım. Masajı kime yaptıracaksınız? Bir de çocuk doktoruna mı ortapediye mi göstermiştiniz?
(8,034 puan) tarafından
Ortapediye goturdum.ben Bakude yasiyorum burda cocuk polikliniyinde masaj yapanlar var.onlara yapdirmayi dusunuyorum.ama son baharda yapdirmak daha uygun diyorlar.
(10 puan) tarafından
İşe yarayacaksa baharı beklemeyin derim ben. Türkiye’de bu durum için masaj uygulaması yapılmıyor sanırım. İşe yaradığını düşünürseniz masajdan sonra buraya yazarsanız sevinirim.
(8,034 puan) tarafından
Hemsire de masaj yapan da eylul ekim gibi yapdirmanin daha uygun oldugunu soylediler.ise yariyor cevremde yapdiranlar var.yapdirdikdan sonra yazarim.Insallah ise yarar.
(10 puan) tarafından
Yaptıranların ne kadar sürede düzelme görüldü? Bu masaj kaç seanstan oluşuyor ? Nasıl yapılıyor acaba? Masajın mevsimle alakası ne? Şimdi daha çok merak ettim. Eğer bir çözümü varsa geç kalmak İstemiyorum.
(8,034 puan) tarafından
Nasil yapildigini tam bilmiyorum.ama disardan ice dogru hafif basdiryorlar sanirim.bi arkadasim kizina doktor genetik duzelmez demisdi ama masajla duzeldi.once masaj yapip sonra da bandajla sariyordular.3saat falan kaliyordu bandaj.sanirim sicakda bebeko bandaji saklamaz diye yazin yapmiyorlar.10gun oluyor sonra duzelmezse bi sure ara verip tekrar yapiyorlar.kardesimin oglunda rasitizim vardi kaburgalar one dogru idi.masajla duzeldi simdi 5yasinda hic bi problem yok.Turkiyede de yapan vardir bence arasdirmak lazim.
(10 puan) tarafından
Teşekkürler. Sonuç hakkında bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. İnşallah düzelme olur, benim gözüme çok batar oldu son zamanlarda.
(8,034 puan) tarafından
Insallah duzelsib bilgilendiririm tabi.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 826 göst.
9 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Busra3342 (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 78 göst.
0 oy
4 cevap 860 göst.
10 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ysmn18 (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 752 göst.
...