0 oy
304 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (73 puan) tarafından
Kızlar bebeğinizin burnunu nasıl temizliyorsunuz.  Içine anne sütü damlatıp  elle çeken aspiratorden kullan diyorlar sizce??

4 Cevaplar

0 oy
(771 puan) tarafından
Anne sütü yapma bence canım doktora sormuştum sütün içinde şeker de var yapış yapış olur dedi ben serum fizyolojik kullanıyordum çok dolu olunca asprtrle çekerdim ama en son soğuk buhar makinesi aldım hiçbir şey kullanmıyorum kızım rahat
(456 puan) tarafından
Canim onu da surekli kullanmak zararliymis. Bebekler baska ortamalra zor alisiyormus. Bir de burnunu yine de ac bence.
(771 puan) tarafından
Yok canım sürekli açmıyorum zaten alti aylık oldu evde hava akışı var günlük yarım saat açıyorum bazı günler açmıyorum ama her gün duş aldırıyorum duşta temizleniyor zaten
(456 puan) tarafından
Canim ikisi cok ayri seyler dustaki yetmez ki o sadece burnundan nefes alabiliyor. Karismak istemem ama bence yine de acman gerekir. Yani bana doktorun soyledigi 2 saatte bir acmak lazim.
(771 puan) tarafından
Canım ilk aylarda dediğin gibi yapıyorduk tabiki duştaki yetmezdi ama artık altı aylık ağızdan da nefes alabiliyor eskisi gibi açmaya gerek yok dedi benim de doktorum asprtr burun mukozasını bozduğu için kullanmıyorum çok duş sonrası akani temizliyorum burun spreyi var dolu gördüğüm an onu da sıkarım sürekli kontrolüm altında
(456 puan) tarafından
Anladim canim. Kolay gelsin hepimize. Doktor ne dediyse ona uy oyleyse.
(771 puan) tarafından
Aynen canım ilk dört ay her gün günde dört defa serum fizyolojik kullanıyordum çok şükür geçtik o günleri fındık gibi bı burnu var ins bozmayiz :)
(456 puan) tarafından
Masallah canim. Allah herkese nasip etsin.
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,118 puan) tarafından
Anne sütü zararlıymış ben hiç yapmadım hep serum fizyolojikle temziledm 
0 oy
(800 puan) tarafından
Serum ve burun aspiratoru ile temizliyorum 
(73 puan) tarafından
Manüel mi daha iyi diğeri mi
(800 puan) tarafından
Otribebe nin ki canım çok memnunum
0 oy
(456 puan) tarafından
Sakin anne sütü falan koyma canim. Bebegin burnu yapis yapis olur. Aspirator kesinlikle kullanma sadece hasta oldugu zamanlarda kullan. Burun mukozasina zarar verirsin. Bana bunlari doktor soyledi. Bir de serum fizyolojik damlalardan her iki burun deligine 2 saatte bir ikiser ucer damla damlat. O kendisi hapsurarak atacak sen de hapsurdugunda sileceksin. 
(73 puan) tarafından
Teşekkür ederim.  Tikansa da tikanmasa da o serumu koymali miyim
(456 puan) tarafından
Bu arada cok dolu oldugunda bebegini yuz ustu yatir. Burnuna serum fizyolojik suyu al ayrica... ama enjektor icin satilanlardan al. Sonra enjektorle 2 ml kadar alip her ki burun deligine de cok fazla puskurtmeden uygula. O kendisi asagi akacak. Silersin sonra da.. bunu da haftada bir gun yapacaksin. Bunun fazlasi da cok zararli.
(456 puan) tarafından
Evet canim. Bebegin sadece burnundan nefes alabiliyor henuz. Agzindan alamadigi icin. Cok onemli. Mutlaka yap. Her emzirmeden once de kontrol et.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 188 göst.
17 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde İncitanemiz (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 189 göst.
0 oy
1 cevap 113 göst.
22 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde İlknur12 (864 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 201 göst.
4 Ocak 2023 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Dfncvn (85 puan) tarafından soruldu
...