0 oy
350 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (39 puan) tarafından
Bakıyorsam ne yıyiyorsam sütüm olmuyor ağlık mama yemiyor napacam bilmiyorum kızlar napayım bi akıl verin 

6 Cevaplar

+1 oy
(12 puan) tarafından
Canım bebeğinin bez ıslatma ve aylık kilo alımına göre sütün yetip yetmediğini anlayabilirsin. Her artırıcı yol herkeste bir olmuyor maalesef, ben bestlak damla, galactago damla, laktamax, solgar hepsini denedim aman aman bir artış olmadı. Benim bebeğim de sağıp biberon ile verdiğim sütlerden dolayı biberon kolaylığına alıştı meme ile kavga ediyor çok gelmeyince. Ben de meme ile kavgadan sonra olan ağlama krizleri son bulsun doymuyor düşüncesi ile mamaya da başladım. Günde 1-2 kez mama da veriyorum. Hipp kullanıyorum eğer biberon ile almak istemiyor ise kaşık ile vermeyi dene. Fakat altını tekrar çizelim bez ıslatma ve kilo alımı ay bazında normal ise kesinlikle mama kullanma. Etraftaki patavatsız insanlara karşı da kulağını kapat hatta imkanın var ise hiç görüşme. Psikolojik etkenlerin tüm bu saydığım artırıcı unsurlardan çok daha fazla sütü etkilediği bir gerçek. Sen olumlu düşün, olur da mama vermek zorunda kalırsan da vicdan yapma sakın. Bebeğin gelişimi için hangi yol uygunsa bir anne olarak onu tercih edeceksin mecbur. Umarım bir an önce istediğin çokluğa erişir sütün. 
-Reklam-
0 oy
(711 puan) tarafından
Hiçç mi gelmiyor süt
(39 puan) tarafından
Cok az göğüslerimi sıkıyorum zorla 2 memeden 30 cc rek çıkıyor gunluk
0 oy
Profil image (792 puan) tarafından

image

image

image

image





Canim bunlardan yapabildiklerini yap 3 gün yap aynı şeyleri bal bakalım artiriyor mu mesela 3 gün yulaf 3 gün üzüm hurma yap duruma bak artma var mı.  Artrmiyorsa başka şeylere geç . Birinden biri sana yarayacak ve mutlaka süt yapacak . Ama en önemlisi icebikdigin kadar su iç . Hatta al 5 lt suyu karnın agriyana kadar bakalım ne kadar icecek sin iç . İnan ise yarıyor . Birde bestlak damla al onu mutlaka kullan. Sezeryan dogum mu yaptın eğer öyle ise zamanla artıyor sütun ve bebeğine ne kadar süt yetiyorsa meme o kadar süt uretiyor aslında . Bebeğin emdiği nde doymuyorsa sütünün az olduğunu düşün . Eğer açlık yüzünden ağlaması yoksa aşırı süt gelmiyor diye üzülme canım . Emzirdikce çoğalıyor . Birde hamur işi çok yeme . Sit yapacak şeylere ağırlık ver . Onun dışında é bebek te ki Malt içecekler in de ben co faydasını gördüm.  Birde you tube da süt artırma yolları yaz karşına çıkan tüm videolar izle . En kotu doktora gidersin çaresi bulunur . Kafana taktikca da stresten de olmuyor bak . Rahat ol benim.sütüm var bebegime yetiyor diye uyar . Sıcak bezle masaj Yap süt insin öyle emzir . 

Saat başı emzirin diyorlar ya sen gerekirse 30 dk da bir emzir ki memen uyarilsin ve süt yapsin . 

(39 puan) tarafından
Allah razı olsun neler neler denedim günde 4 deste dereotu yedim  yeri geldi 3 litre hoşaf suyu icitim işe yaramıyor çevremdekiler yorum yapa yapa beni delirtti herkes bebeğin zayıf diyor napacam bilmiyirun
Profil image (792 puan) tarafından
Canim doktor à basvurdunmu
(39 puan) tarafından
Balık yağı verdi oda ise yaramadi
Profil image (209 puan) tarafından
çemen sütü artirirmiymis cidden ben cok severim ama baharatli aslinda zarari olmazmi gaz falan yapmazmi ki
bide bu sicakda da yenmezki :( bayilirim ekmege surup yemege :)))
0 oy
(382 puan) tarafından
https://bebek.annelertoplandik.com/449924/Goguslerden-sut-fiskiriyor-sut-tarifi-gaz-yok-sanci-yok

Bi arkadaş bu postta paylaşmiş, guzel bi tarif vermiş, onu da deneyebilirsiniz. Inşallah çoğalir. yüklenmeyin kendinize ama psikolojide etkiliyor biliyorsunuz. 
(39 puan) tarafından
Bunu denedim 3 gün sütüm oldu bugün yine gitti ya zar zor sıka sıka oluyorum
0 oy
Profil image (1,222 puan) tarafından
Bı doktora git kan ver troidlerde sorun olabilir oda süt hormonun u etkiliyor olabilir ssglik ocagida bakae
(39 puan) tarafından
Olabilir mi acaba
Profil image (1,222 puan) tarafından
Baktirmanda zarar olmaz canım bı baktir ne kaybedersin ki bir küçük tüp kan :))
0 oy
(800 puan) tarafından
Bol bol su iç . Süt yapan.yiyeceklerden ye

İlgili sorular

...