0 oy
741 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (47 puan) tarafından
Merhaba,

Bebeğimi 1 aydir sadece devam sütü ile besliyorum. Şu an 6. Ayını doldurmasına 1 hafta var ve ek gıdaya başlamak istiyorum. aşağıdaki konular ile ilgili tecrübeli annelerin yardımını istiyorum.

1)Yoğurt ile mi başlamaliyim Yoksa sebze püresi ile mi? Yoğurt için marketteki günlük sütleri kullanabilir miyim? Öneriniz nedir?

2)İlk 3 gün kuralına göre 1.2. ve 3. Gün kaç kaşık vermeliyim?

3) Sebze corbalarina ne zaman geçmeliyim?

4) Sebze püresi yaparken süzgeçten geçirip başladığım kendi suyunu mu ilave etmeliyim ?
Bebek Ayı 6

7 Cevaplar

+1 oy
(514 puan) tarafından

Buna bi bak canım 

image

image

image

-Reklam-
0 oy
tarafından

İlk sebze püresi ile başla canım haşlayıp cam rende de ezersin sadece bir sebze yap ver alerjisi olup olmadığına bakarsın


İlk 3 gün kuralına göre 1 çay kaşığı tattır baktın vücudun da bir şey yok patates yaptın havuç ekle 3 gün takip et iki karışımı ondan sonra çorbasını yap


Zamanla patates havuç kabak eklersin çorbaya ev yoğurdu yapmadım kuzu ben yani yaptım oğlum kabül etmedi hazır yoğurt yiyor 15 Aylığız daha başka soru sormak istersen sorabilirsin :)

0 oy
(412 puan) tarafından
Yoğurt ile başla ben günlük süt ve kapıya gelen sütçü den alıp mayalıyorum ilk gün çay kaşığı ikinci gün tatlı kaşığı falan diyolar da öyle olmuyor yemek istemiyor ne çay kaşığını zorla yiyodu bizimkisi her çocuk farkli ne kadar yerse ver tabi tadımlık fazlada kaçırma 

Ben buharda haşlayıp çatalla ezerek veriyordum tavsiyem öyle yapmaya çalış blendırlarsan ilerde pütürlğ yemesi zorlaşır kolayına gelir ben ilk yoğurdu bendim 3 gün 4. Gün sabah öğle patates akşama yoğurt şeklinde veriyordum herşeyi verdikten sonra çorba yapabilirsin ama ben uyumadım bunlara belki tepki verenler olacak umrumda değil havuç patates kabak falan yemedi bende yemiyor diye yapmak istemiyodum  bizimkisi alerjik bebek olmadığı için bizim yemeklerimizi ona göre yapıp veriyordum tuzu baharatlı falan bizimle yemek istedi şimdi 9 aylık benle kahvaltı yapar yemeği birlikte yeriz sofraya oturur kısacası herşey den yer maşallah :) 
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Merhaba genelde ilk önce yoğurt ile başlatıyor doktorlar. Sonra sebze ve meyve sıralaması öneriliyor genelde. Meyveler şekerli olduğu için daha kolay alışıyor bebişler o yüzden en sona bırakılıyor. Yoğurdu günlük süt ile yapabilirsiniz. Ben çiğ süt ile yapıyorum. Süt çok önemli değil temiz olması yeterli. Ama önemli olan yoğurdun içindeki faydalı maya bakterilerini taze iken vermek. Günlük yada iki günde bir mayalayın. Üç gün kuralına göre birinci gün 1 çaykaşığı, ikinci gün 1 tatlı kaşığı, üçüncü gün 1 yemek kaşığı veriliyor. Mevsimine ve ayına uygun sebzeleri üç gün kuralı ile tek tek tadım yaptırdıktan ve allerji yapmadığına emin olduktan sonra sebzelerin içine 1 tutam pirinç, bulgur, mercimek veya şehriye ekleyerek çorbasını yapabilirsiniz. Sebze ve meyveleri çok az su ile haşlayıp çatalla ezerek püre yapıp eğer çok koyu olursa anne sütü veya kaynamış soğumuş temiz su ile açabilirsiniz. Bu arada ayına uygun verilmesi gereken yiyeceklerin tabloları var internetten bakabilirsiniz. 
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
1) yoğurtla başla derim ben. Kıvam olarak bebeklerin adapte olması daha kolay oluyor. Çiğ süt ya da günlük sütle yapabilirsin. Kutu sütle bile yaptım ben ama diğerleri daha iyi.

2) 1.gun 1 çay kaşığı, 2.gun 1 tatlı kaşığı, 3.gun 1 yemek kaşığı

3) tadım aşaması biraz ilerledikten sonra geçtim çorbalara. O da pureden halliceydi. Yaklaşık 15-20 gün sonra vermiştim ilk corbasini.

4) kendi haşlama suyu daha iyi olur tabi, neticede tüm vitamin suyunda. Ayrıca anne sütüyle ya da devam sütüyle de kıvam verebilirsin.
0 oy
(70 puan) tarafından
Selam canım

http://www.ayseoner.com.tr/beslenme/6-8-ay-yemek/adim-adim-ek-gidaya-gecis/

Bu sayfayı incelemeni tavsiye ederim.
0 oy
(707 puan) tarafından
Canım farketmez onemli olan 3 gun kuralina uy 3 gun ayni seyden ver bakalim alarji felan yapiyormu baktin yapmio ustune ekleye ekleye degisik seylerden verebilirsin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 188 göst.
0 oy
5 cevap 659 göst.
0 oy
3 cevap 300 göst.
22 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Huda Nur (152 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 687 göst.
...