0 oy
282 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (87 puan) tarafından
Merhaba kızım 5.5 aylık 15 gün sonra 6 aylık olucak ek gıdaya hafiften başladık bugün akşam yemeğine kabak haşlama vermek istiyorum fakat nasıl yapcağımı bilemiyorum yardımcı olurmusunuz 

6 Cevaplar

+1 oy
(8,034 puan) tarafından
Ek gida tadimlik sabah saatlerinde verilmesi daha uygun bence.Allah korusun herhangi bi alerji etkisi olursa daha cabuk mudahile etmek icin.

Ben kabak buharda bazen de suda haslayib catalla ezib oyle veriyordum ilk baslarda.
-Reklam-
0 oy
(77 puan) tarafından
Yarım kabagı küçük küçük dogra aparatın varsa buharda yoksa suda haşla başlarda oldugun içib hafif blendr yap öyle vereblrsn 
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Az suyla haşlayıp çatalla ezerek verebilirsiniz. Çok az zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ben buharda pisirme aparatını hiç kullanamadım bir türlü çatalla ezecek kıvama gelmiyor, diri kalıyor, çok zaman alıyor. 
(87 puan) tarafından
Normal küp küp doğrayıp suyla haşlayıp üzerine yağ döküp öyle haşlıycam dimi
(2,175 puan) tarafından
Evet küp küp doğra suyunu az koy yetmezse azar azar su ekle. Ama zeytinyağını piştikten sonra ekliyorsun canım daha faydalı.
0 oy
(792 puan) tarafından
Ek gıdaya gündüz başlaman daha iyi olur alerji olursa rahat farkedersin. Bide ben yogurt la başlamıştım
0 oy
(24 puan) tarafından
tadimini yaptiktan sonra kabagi yogurt ve pirinc ile corba seklinde yapabilirsin.  kabagi suda haslayip blender den gecirip veriyorum ben de catalla ezmek zor oluyor. 
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Canım bizde 5aylığı bitiriyoruz 3gün sonra benim ki meme emmek istemiyor mama da kabul etmiyor iştahsız çok geçen ay sadce 200gr almış ama çok uğraştım bu ay emzirmek için, sanırım bende başlıycam bi kaç güne tadımlara, bebeğin emiyorsa 1 ay daha emzirmeni tavsiye ederim.birde benim bildiğim akşam verilmez yeni başlıyorsan öğle saatleri oda çokdeğil bir tatlı kaşığı ile başlamak gerekiyor sonra yavaş yavaş atıyorsun, akşam yemeği için çok küçük emziren lazım öğlen verirsin kabağı ben 3 gün kuralını deniycem ne verirsen 3gün alerjisi olup olmadığını anlamak için, kabağı imkan varsa buharda haşla bir iki dilim kadar sonra çatalla iyice ez öyle ver blender alışırsa sonra pütürlüye geçmek çok zor oluyormuş yumuşatmak için kendi sütünden biraz koyabilirsin içine istersen. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 95 göst.
8 Temmuz 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde AlyaMelek Arslan (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 363 göst.
0 oy
11 cevap 726 göst.
0 oy
7 cevap 349 göst.
3 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mandalina58 (324 puan) tarafından soruldu
...