0 oy
313 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1,229 puan) tarafından
Bebeğim 4 gündür kakasını yapamıyordu. En sonunda bugün doktora gittik ve fitil verdi. Ne kadar kullanmak istemesem de mecbur kullandım. Merak ettiğim şey bu süreç sık rastlanan bi durum mu? Şimdi kabızlık yaşadı diye çocuğum ileride de hep kabızlık yaşar mı? Bizim gibi olup da düzelen, kakası düzene giren var mı? 
Bebek Ayı 50 günlük

3 Cevaplar

0 oy
(72 puan) tarafından
Anne sütü ile mi besleniyor yoksa formül mama mi?

Genellikle anne sütü ile beslenen bebekler kabız olmaz ve kaka yapmaları hergun beklenmez. Önemli olan sık sık idrar yapmaları. 4 gun kaka yapmadı diye bebeğe fitil vermek bana biraz acele verilmiş bir karar gibi geldi. Kimi bebek haftada bir kakasını yapıyor ve bu normal olarak karşılanıyor. Bence biraz daha takip etmelisin. Benim de bebeğim 5 gun kakasını yapmadığı olmuştu ve doktorumuz bunun olabileceğini söylemişti. Formül mama ile besleniyorlar durum farklı o konuda pek bir bilgim yok. Formül mamayla beslenen bebekler daha sık kaka yapıyorlar diye biliyorum.
(1,229 puan) tarafından
Bizim doktor da yine 5 gün yapmazsa 5. Gün ver dedi fitili. Ben de vermek istemiyorum ama çocuk çok huzursuzdu. Anne sütü alıyor. 10 gündür kaka düzeni çok değişti aniden.
(72 puan) tarafından
Yani bilemedim aslında 10 güne kadar süresi var bunun. Her zaman ayni olacak değil. Anne sutu ile beklenirken boyle oluyor. Huzursuzluğu başka bisey olabilir mi?  Belki aşırı gazi vardır. Ayak topuklarına kimyon yağı ile masaj yapmayı dene.
(1,229 puan) tarafından
Gazı da var. Aşırı hem de. Kimyon yağını hiç duymadım. Onu da deneyeyim inşallah teşekkür ederim.
(72 puan) tarafından
Mutlaka dene ben doğduğundan beri hergun sabah aksam ayak topuğuna ve karnına saat yönünde masaj yapıyorum. İnan bana faydasını göreceksin. Ayrıca kendin de herhin kimyon rezene çayı ic. Cok iyi gelecek. Ben gaz sorunu yaşamadım. Benik oğlum da aşırı gazlı cunki.
(1,229 puan) tarafından
Rezene kimyon hergün içmeye çalışıyorum. Elma yağı da sürüyorum. Kimyon yağı da alayım inşallah hiç duymamıştım. Faydası olur inşallah bize de
(72 puan) tarafından
Insallah !!!
-Reklam-
0 oy
(1,053 puan) tarafından
Anne sütü alan bebekler için normal bir durum 10 güne kadar yapmaması ama ıkınma ağlama huzursuzluk varsa o zman kabız demek tir karnına ve poposunu kulak çöpü ile yağla ayak topuklarına masaj yap ayaklarını karnına ittir çektir baktın yine fayda etmiyor o zaman fitil koyarsın
(1,229 puan) tarafından
Çok huzursuzdu yavrum. Kulak çöpü hariç diğerlerini hergün yapıyorum zaten. Ama hiç dada etmedi. Benim merak ettiğim bu kabızlık durumu sonradan geçer mi? Sizin başınıza böyle bişey geldi ve sonra düzeldi mi? Tekrar kakasını düzenli yapabildi mi?
(1,053 puan) tarafından
Elbette düzeliyor ek gıda döneminde yine bozuluyor ama daha çabuk aylatılıyor eğer kronik kabızlık yoksa
(1,229 puan) tarafından
İnşallah ya. Çok teşekkür ederim.
(7 puan) tarafından
Takmayın kafanıza biz de benzerini yaşadık 1.ayından sonra 3-4 günde bir kaka yapmaya başladı sık sık saat yönünde masaj yapın gazı için rahatlatır. Çocuğun bağırsak yapısı gelişiyor ve gayet normal. İlerde düzeliyor arada illaki kabız olduğu zamanlar yine olacak ama içinizi ferah tutun kafanıza takmaya değmezmiş. Anne sütü alıyorsa emzirme ize ve keyfinize bakın. Unutmadan elma yağı kullanmayın ben bilmeden birkaç defa kullandım Dr kokusu bebeğe zarar verebilir kullanma demişti zeytinyağı ve bebe yağıyla masaj yeterliymiş
(1,229 puan) tarafından
Gelecekten bildiriyorum. Şuan oğlum 11 aylık. Çok şükür 5 6 aylıkken kabızlık problemimiz bitti. Kendi kendine yapıyor artık çok şükür. O zamanlar ne üzülmüştüm ama. Rüyamda kaka yaptığını görürdüm sevinirdim. Hey gidi günler. :))
0 oy
Profil image (25 puan) tarafından
Canım sadece anne sütü alan bebek asla kabız olmaz ağlıyor sa gazi felan vardır 10 güne kadar yapmaması gayet normal huy değiştirmesi atak haftasında şimdi onun yavaş yavaş uykusu kaka yapma si düzene giriyor nosuna fitil vermişsin o hatayı ben yaptim çok pişman oldum oğluma meğer çocuğum kabız degil gazi ve kasik fıtığı varmış ve ayrıca bir kere kabız oldu diye hep kabız olacak diye birşey yok çok güçlü bi gaz ilacı var bio gaia diye hem kabızlık ishal ve gazi engelliyor bize bi prof yazmıştı ve bitkisel bi damla inşallah gaz sorunu biter 
(1,229 puan) tarafından
Dostum oğlum yarından sonra 22 aylık oluyor:) bitti şükür tüm o sıkıntılar. Kendimi boş yere uzmusum. Dediğin gibi kabız degilmis. Sadece biriktirip yapiyormus:))

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 146 göst.
0 oy
5 cevap 685 göst.
...