0 oy
279 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (59 puan) tarafından
Emdiren bir anne olmadım çok çabaladım ama olmadı :( Onun dışında sütun kesilene kadar verdim sonrasında mama bir kaç kere brdan soru başlığı açtım ve direk bana nedne gece beslenmeyi bırakmadın çocuk büyümüş bırak falan filan.. ve buna emdiren annenelerde dahil ve bana aaaaa sen hala gece uyanınca mamami veriyosun su ver ben gece beslenmesini kestim soruyorum peki emiyormu seni ay evet gece 3 kere emer şimdi emdirmek gece besini olmuyormu ? Mama verince mi problem gece besine geçiyor ? 2 yaşına kadar gece emdiren var mesela yada.meme ye kalkan.. Hiç emmeyen çocukta gece annesini meme diye emmeye kalkamazmi o mama içiyor diye böyle bir refleksi bitiyormu ? 

1 cevap

+1 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim bizim de emme olayimiz 5.ayda tamamen sona erdi. Ben de mama veriyorum. Oncelikle bunu beirtmek isterim. Soruna gelecek olursak evet ikisi arasında fark var: 

Birincisi, zaten biliyoruz ki en guzeli memeden gelen anne sutu. Mamalar anne sutu kadar olamaz/olamiyor.

İkincisi, mamalar gereksiz kalori alimina sebep olurken anne sutuyle alinan kilolar dert edilmiyor. Bir bebek gunduz guzel besleniyorsa, gelisim geriligi yoksa, 9.ayini doldurmussa artik gece beslenmesine gerek yok. Deliksiz bir uyku da bebek gelisiminde odukca onemli.

Ucuncusu ise uzun sureli biberon kullaniminin dis yapisini bozmasi.

Bunlar benim bildigim farklar. Bu yuzden ben de uzun zaman oldu kestim gece beslenmesini.
(59 puan) tarafından
Haklısın biliyorum benim burda ki sitemim aslinda bana çok tepki gelmesi ama kimse istemez mamayla büyütmeyi mecbur kaliosun neticede sadece hani emmeye kalkan çocukta gece besleniyo olmuyormu oluyor bizim kız bırakmıyor dogrusu başaramadım nasıl yapicam bilmiyorum sen nasıl bıraktın biraz fikir verirmisin canım
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim tabi ki de emiyorsa yine beslenmis oluyor elbette, hatta daha zor biraktiriyorlar duyduğum kadarıyla.
Ben ise mamaya koyduğum su miktarini fazla tutarak biraktirdim. Şöyle ki ilk uyandığında mamasiz uyutmaya çalıştım ama uyumazsa verdim mama, onu da mesela 120cc su koydum ama 3 olcek mama attim. Zamanla su miktarını artirdim. Bir de ilk başladığımda gece 180cc mama veriyordum, bunu once 150ye dusurdum bir kac gun oyle gittim, sonra 120ye dusurdum falan. Yani bi anda cat diye kesmedim, kesemezdim.
(59 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum zaten kesinlikle kesemeyiz tabikide. Çünkü bu çocukların daha emme refleksi gitmesi dediğin gibi zor birakiyorlar o zaman birşey olmuyor kızdığım noktada bu emdirmeyen anne sanki anne dgilmis gibi tepkilerle karşılaşıyor ,
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 199 göst.
18 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Betulunannesiii (161 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 255 göst.
3 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Bebek01 (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 17,253 göst.
19 Mayıs 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Lady22 (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 935 göst.
...