0 oy
883 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (92 puan) tarafından

Merhaba anneler, 40 günlük tazecik bir anneyim. Son 2 gündür yaşadığım şey beni panikletti. Kızım doğduğundan beri 2 göğsüm de eşit derecede dolar. Emzirirken sırayla veririm göğüslerimi. 2 gün önce bir ikindin şekerlemesinden uyandığımda sol göğsümün yumuşak olduğunu fark ettim. Sağ göğsüm dolmuştu hatta sütüm yine uyurken tişörtüme akmış tüm önümü ıslatmıştı. Başta takılmadım ve sağ göğsümü bebeğime verdim. Aradan 2 saat geçti bebeğim emmek için tekrar uyandı fakat sol göğsüm hala yumuşaktı. Sıktığımda süt geliyor ama eskisi gibi sertleşmiyor ve sağ göğsümden boyut olarak küçük duruyor. Bu durum gerçekten canımı sıkmaya başladı, süt sol göğsümden çekiliyor mu? Göğüslerim terbiye oluyor desem her ikisi de olmaz mıydı? Süt yapan gıdalar tükettim, süt arttırıcı damlalar içtim belki tekrar sertleşir diye sağ göğsüm doluluktan acırken sol göğsüm hala yumuşak kalıyor :( yine de vermekten  vazgeçmiyorum. Emziren tecrübeli anneler ne yapmalıyım yol gösterin lütfen, daha önce başına gelen var mı? Sol göğsümü makine ile sağsam tekrar eskisi gibi olur mu? 

4 Cevaplar

0 oy
(15 puan) tarafından
Benim oğlum 5.5 aylık bizimde hala aynı ama ikisindende de doyuyor yumuşak diye o memeyi vermezsen süt bu sefer hiç gelmez eskisi gibi sırayla emzirin aynı şekilde gelecektir 
Profil image (92 puan) tarafından
Tekrar sertleşecek kadar dolar mı yani?
(15 puan) tarafından
Artık sertleşmese bile yeteri kadar süt gelir 40 lı gibi sertleşmeyebilir
Profil image (92 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(235 puan) tarafından
Hic bukadar panik olmaniza gerek yok.illaki ser sis olcak diye birsey yok siz ayni bir sag bir sol verin bebeginize emsin.stres yapmayin birde vermemezlik yaparsaniz iyice sutunuz kesilir.
Profil image (92 puan) tarafından
Tamamdır teşekkür ederim :) bu göğüslerdeki boyut farklılığı ile yaşamaya alışmalıyım yani :)
(235 puan) tarafından
Belkide sis olan gogsunde daha fazla sut oldugu icin sis ama emzir bol bol
Profil image (92 puan) tarafından
Emzireceğim, teşekkür ederim :)
0 oy
(259 puan) tarafından
Sakın manineyi katma işin içine canım.. senin aslinda en kuvvetli pompan bebeğin .. bebeğim emdikçe o memenden üretilmesi gereken sütun fazla olduğunu vücut anlayacak.o yüzden bol bol emzir.tam.bosaltana kadar yumuşaması seni korkutmasın.
Profil image (92 puan) tarafından
Peki sağ göğsüm neden terbiye olmadı sizce :/
(259 puan) tarafından
Kuzum bu terbiye olayı değil gibi duruyor.sana çok güzel bı tavsiyem var. Eğer Facebook hesabin varsa " emzirme akademisi " diye bı grup var. Burda gerçekten emzirme konusunda ciddi destek veriliyor .. Gruba katılıp sorunu aynen bu şekilde sor. Eminim çok.guzel destek olacaklar.
Profil image (92 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim :)
(259 puan) tarafından
Rica ederim.:)
0 oy
tarafından
Genelde sağ soldan büyük olur zaten

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 271 göst.
0 oy
3 cevap 548 göst.
5 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gamzevdt (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 616 göst.
0 oy
3 cevap 298 göst.
...