0 oy
857 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (39 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğim 35 haftalık iken doğdu. Şuan da 9 günlük. İlk 2 gün sütüm gelmedi. Bebeğimde sarılık başladı. Bizde hemen mamaya başladık. Sütüm gelene kadar mama verdik. 3. Gün sütüm gelmeye başladı. Şimdi emzirmekte zorluk çekiyorum. Biberon gibi benimde göğsümün sadece ucunu tutuyor. Kahverengi halkanın tamamını almasını gerekirken yapamıyoruz. Ucunu alınca da acısından dayanamıyorum. Emzirme eğitimine de gittik. Hala sonuç alamadık. Ne yapabiliriz. 

4 Cevaplar

0 oy
(49 puan) tarafından
Canım ilk şunu söyleyeyim eğer mamayı biberonda verirsen ona alışır ve memeni tutamaz bebiş. O yüzden sütun geliyorsa sütünü ver. Ilk zamanlar meme ucu ağrır. Ben meme için kremler satılıyor onu sürüyordum sonra da üzerine bu silikon meme ucu aparatlar satılıyor eczane de onu takıyordum sonra meme ucu nemden dolayı yumusuyirdu ve çok ama çok az ağrıyor du emzirirken. Bizim ki de bastan memenin ucunu tutuyordu sonra zamanla tüm kahverengi bölge olmasda bir kısmını almaya başladı. Yani bilmiyorum ama o kahverengi bölge kişiden kişiye değişir bence kimininki büyüktür bebeğin ağzı zaten küçük alamaz kiminin ki de küçüktü r bebek alır o yüzden sen ve bebek nasıl rahatsa ve bebek ettiğinde yanaklarında çukur oluşmuyorsa ve bebekse yutkunma sesi geliyorsa ve de bezi çiş vs doluyorsa Allah ın izniyle bir problem yoktur inşallah.  Selamlar la.
-Reklam-
0 oy
(259 puan) tarafından

image

Kuzum biberonu birakman gerekiyor maalesef zor ama ilk şart biberon bırakılmalı. Sana daha önce gördüğüm bi görsel.atiyoruk oklari dikkatle izle.

Bebeğinin keyfi yerinde olduğu zaman ya da hafif mahmurluk varken üzerinde bolca tentemasi kurup iletisiminizin iyi olduğu vakit bu şekilde memeni vermeye çalış. 

0 oy
(105 puan) tarafından
O konuda bende çok acı çektim ve gitmediğim danışman kalmadı ve en son fareyi sağlık ocağında bizimle ilgilenen ebeyle bulduk gogsunuzun kahverengi kısmını baş ve işaret parmağınızla göğüs ucunuza doğru birleştirin bebek ağzını tam açsın diye üst dudağına deydirin tam açınca rennen ağzına tıkın birde biberonunuz çok önemli biim bebek de ilk zamanlar biberon alınca neme reddi yaşadım sonra lansinoh aldık isim olunca biberonla sütümü veriyorlar ama hiç red yaşamadık 
(39 puan) tarafından
Avent in biberonunu kullanmıştım. Sütüm geldikten sonra emsin istiyorum. Sağmak vakit alıyor ve gece zor oluyor. Güzel bir şekilde ağzına veriyorum ama memeyi ağzından çıkarıyor yada ağzındayken emmeyip bekletiyor.
(105 puan) tarafından
Bizim ebe bir süre sen emzirirken birisi bebegin kafasını tutsun demişti kendini geri atıp çıkartmasın diye 2 gün ben emzirirken eşim tuttu sonra zaten alıştı
(105 puan) tarafından
Birde koltuk altı emzirme miydi yanınıza yatırıp öyle emziriyorsunuz öyle de kafasını geri çekemiyor
0 oy
(23 puan) tarafından
Kelebek kullanabilirsiniz. Ben mamojo marka kelebek kullandım

İlgili bir soru bulunamadı

...