0 oy
1,470 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde tarafından
Kızlar bebeğim 10 aylık bugün menenjit aşısı oldu şuana kadar hiçbir aşıda bu kadar huzursuz olmamıştı. Bugün aşıdan sonra gün boyu ağladı. Ateşi çıktı. Sizde de böyle oldu mu hiçbir aşıda olmayıp bunda olunca korktum aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Uyuyamadım da bekliyorum başında bişey olursa diye. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız. Herkese iyi geceler 

8 Cevaplar

+1 oy
(2,175 puan) tarafından
Bexsero aşısı bizde de ateş yapmıştı. Diğerlerinde hiçbir sıkıntı yaşamadık ama bexsero nun yan etkileri ağırmış zaten hemşiremiz de söylemişti. İlk gece bende nöbet tuttum oğlumun başında. Ertesi sabah da devam etti ateşi. Yani ortalama 24 saat sürdü. 
-Reklam-
+1 oy
(1,063 puan) tarafından
Merhaba bexero sonrasi beni oglumun bagisikligi dustu 10 gun ates çektik antibiyotik kullanmak zorunda kaldik o da cok kotu pisik  yaptı  cocuk  helak oldu diğer hicbir  asida sorun yasamadik ates bile olmamisti bu cok agir bir asi ama cok da onemli  her bebek farkli tepki veriyor korkmayin sizde anormal  bir durum  yok
tarafından
Biz de aynen sadece bu aşıda oldu. Peki üç dozun üçü de bu şekilde mi oldu gözüm çok korktu :(
(1,063 puan) tarafından
Bilmiyorum biz 3. Ayda vurdurduk, 6. Ayda ben  vurdurmak istemedim cok korkuyorum  gercekten  asiri tepki gosterdi çünkü  ilk dozda, 7.ayda kan sayimi yapilacak doktor degerlerine bakacak eger bagisikligi duzeldiyse vuracak iğneyi  ona gore, nimenrixi de kaydirmis olduk bizim asi takvimimiz kaydi anlayacağınız  suan 6bucuk aylik insallah yine  kotu olmaz
tarafından
Aaa siz baya erken olmuşsunuz bizim doktorumuz 10 aylık 13 aylık ve 2 yaş dedi. Senin kuzun çok minkikmiş biz 10. Ayda böyle atlattık kıyamam o çocuk perişan olmuştur :(
(1,063 puan) tarafından
Evet sormayın  erken dönem  bagisiklik  icin 3. Ve 6. Aylar digeri de 1 yasinda hatirlatma dozu olacak yanlış  hatirlamiyorsam bize verilen asi takvimi boyleydo ben bilseydim bu kadar agir olacağını  daha ileriki aylarda baslardim vardir bir hayir ne diyeyim :)
0 oy
(353 puan) tarafından
Ben de merak ediyorum genelde ateş yapıyormuş ağır bir aşıymış
tarafından
Doktorumuz da dedi ama hiçbir aşı bu kadar yapmamıştı o yüzden korkuyorum
0 oy
(730 puan) tarafından
Canlı aşı bu yüzden olmuştur sık sık ateşini kontrol edin 
tarafından
Ediyorum calpol de verdim umarım yarına güzel uyanır
0 oy
(3,306 puan) tarafından
Bu ası agirmis canım.bizde 13 e attık 
0 oy
(1,020 puan) tarafından
bexsero biraz zor geçiyor tabi bünyeden bünyeye değişir ama ateş yaptığı oluyormuş 
0 oy
(46 puan) tarafından

Sağlık ocağına özellikle sordum 9.ay aşısı olacak miyiz diye,fazla dışarı çıkmıyorsanız gerek yok yaşında yaparız dedi.

Sizin bahsettiğiniz aşı da o sanırım. Anneler biz 9. Ay aşımızı zorunlu olduk dedikçe ben endişeleniyorum. Acaba atladık mı, olmalı mıydı diye.

Sonuçta bunu diyen de devletin hemşiresi, doktoru. Ben anlamadım şehir ya da bölge olarak farklılık mı gösteriyor bu aşı takvimi, neden kimisi isteğe bağlı, kimisi zorunlu diyor sağlık ocakları personelleri :ermm:

(1,296 puan) tarafından
Farklı aşılarda bahsediyorsunuz :) Bu devletin yaptığı aşı değil özel aşı.
(46 puan) tarafından
Hımm, bi araştırayım bakalım, vaktini geçirdik mi,ya da olmazsa olmaz bir aşı mı. Bu pandemiden ötürü bağlandı elimiz kolumuz. Sağolsun telefonla ne özel ne devlet hiçbir doktordan da bilgi alamıyoruz.
(1,296 puan) tarafından
Benim oğlum 11. ayda oldu ilk dozunu. İkinci dozunu 13. ayda olacak. Aşısı da ağır hastalığı da. İmkanınız varsa yaptırın bence ilk dozu 750 lira filandı.
(46 puan) tarafından
Menenjit aşısı ne zaman yapılır?
Son yıllarda Suudi Arabistan da salgınlar görüldüğü için, Hacca gideceklere aşı yapılıyor. Menactra: 9-23 aylık çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklara ise tek bir doz şeklinde uygulanır. Nimenrix: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır. Her iki aşıda kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanıyor. Asla damar içine, deri içine ya da deri altına enjekte edilmemelidir.
DİYE BIR MAKALE buldum şimdi. Aynen geç kalınmış değil.
Ama ben anlamıyorum neden sağlık kuruluşları ya da özel doktorlar bu konuda bizi bilgilendirmiyorlar.
Imkan var çok şükür, Allah olmayanlara yardım etsin,sağlık sistemimiz ve giderlerimiz gerçekten içler acısı.
Bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkürler.
tarafından
9 ay aşımız kızamıktı sanırım onu olduk. Bu menenjit biraz Ay farklı olabiliyor. Bizim doktorumuz 10.ay 13.ay ve 2 yaş üç doz şeklinde dedi
(46 puan) tarafından
Maalesef virüs korkusundan  neredeyse 5 aydır doktora gidemiyoruz. Ilk fırsatta ki ağustos ayı içinde bir sekilde doktora gitmemiz gerekiyor, konuyla ilgili detaylı bilgi ve yönlendirme isticem.
0 oy
(1,296 puan) tarafından
Oğlum hiç bir aşıda ateşlenmemişti. Menenjitte 2 gün ateşlendi, çok ağır bir aşıymış. 
tarafından
Yaaa sanırım biz de öyle olcaz peki her doz böyle zor mu geçti şuan gözüm korktu
(1,296 puan) tarafından
Sadece ilk dozu oldu, ikinci doz ağustosta olacak.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 134 göst.
0 oy
2 cevap 85 göst.
13 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Cigdem85 (1,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 254 göst.
16 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ysmnynr (400 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 97 göst.
...