0 oy
754 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (1,019 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 3 gündür emekliyor , önceden yere yorgan seriyordum üstünde dönüyordu . Şimdi yorganın üstünde falan durmuyor , koltukların altına falan giriyor. Doktor oyun parkının içinde oynasın , serbest bırakma dedi ama bizimki öyle dar alanda durmuyor , sinirleniyor . Oyun halıları çok küçük o yüzden almadım. Şimdi oyun halısı alsam onunla ilgilenip emeklemeyi bırakır mı acaba. Bebeği emekleyen anneler nasıl önlem alıyorsunuz.
Bebek Ayı 4 ay + 9 gün

8 Cevaplar

0 oy
(666 puan) tarafından
Bu kadar kasma kendini bacım zarar göreceği şeyleri ortadan kaldır bırak dolaşsın keşvetsin her yeri bizimki evin her yerinde geziyor hiç engel olmadım olmamda hayatı öğrenecek keşfedecek çocuk mikroplara alışacak bunu engellersen ilerde sürekli hasta bir çocukla uğraşmak zorunda kalırsın
(1,019 puan) tarafından
Mikrop kapar diye değil ya kafasını falan sıkıştırır biryerlere diye korkuyorum . Odada koltuklar ve kalıdan başka bişey bırakmadım ama koltuğun altına giriyor, yastık koyuyorum araya girmesin diye onu itekleyip yine giriyor. Top havuzu falan alsam erken olur heralde bilemedim bende.
(666 puan) tarafından
Bilmiyorum ki senin koltuklar yüksek demekki bacım bizimki giremiyor ayakları kısa oda kafayı sağa sola vurur dediğin gibi araştır bakalım bi top havuzunu ama ben duracağını hiç sanmam bebekler sınırlı yerlere kapatılmaktan hoşlanmıyor illa gezecek kurcalayacak boş odan olsaydı biraz büyüyene kadar orda otururdun daha alçak eşya koyup altına girmesini engelleye bilirdin
(1,019 puan) tarafından
Altını rahat temizlerim diye yüksek almıştım koltukları , tabi bu günlerin geleceğini hiç düşünmemişiz. Kendi odası var boş sayılır orda oynatmayı denedim , dolaba ve çekmeceye doğru gidiyor kafasını çarpacak yer arıyor.
-Reklam-
0 oy
(172 puan) tarafından

Bebeğin gerçekten 4 aylık ve emekliyor mu? Benimki 8 aylık hala emeklemedi :( 

(1,019 puan) tarafından
Ya normal şekilde emeklemiyor , sürünüyor gibi gidiyor. Bebekten bebeğe değişen bir durummuş , keşke bizimkide bekleseydi en azından 6 aylık olsaydı diyorum bende. Emeklemek gelişim sürecinde olmazsa olmaz diye beklenen bişey değilmiş zaten . Daha iyi boşver emeklemeden yürür seninki.
(172 puan) tarafından
Benimki 6 aylıktan sonra dönmeye başlamıştı anca. İki haftadır da sürünmeye başladı. Bakalım ya aman sağlıklı olsun da geç olsun ne yapalım.
(1,019 puan) tarafından
Bizimki herşeye erken başladı 2 aylıkken dönüyordu , doktor dedi çok tezcanlı diye. Bencede sağlıklı olsun başka bişey istemem.
(32 puan) tarafından
Al benden de o kadar geçen gün post açmıştım desteksiz oturmuyor diye. Bu sabah 3 dakika kadar desteksiz oturdu. Şimdi de Ke dini geriye atıp yatıyır emekleme de yok
(1,019 puan) tarafından
Canım bebekten bebeğe değişiyor. Ben bu postu açtığımda bebeğim daha 4.5 aylık bile değildi ama emekliyordu. Kızım bugün 9 aylık oldu ve yürümeye çalışıyor. Her bebek farklı , belki seninkinin kilosu fazladır o yüzden yavaş hareket ediyordur.
0 oy
Profil image (73 puan) tarafından
Cnm 4 ay 9 gun yaziyo bu ayda emeklermi bebekler ya
(1,019 puan) tarafından
Gözümle görmesem bende emeklemiyordur derim ama yerinde durmuyor kuzum :)
0 oy
(86 puan) tarafından
Beş aylıkken emekledi benim oğlumda canım tutamıyorsun malesef . bir ay peşinde dolaştım sürekli ama iyice hızlandı 6 aylık şimdi kafasını vuruyor bazen dolaplara filan içim  gidiyor ağlayınca.  Her yere yastık koydum kanepe altlarına kapattım sünger koydum boş olan yerlere her yerin kapısı kapalı canım öyle idare ediyoruz . Yürütec almak istemiyordum ama galiba alacağız yoksa başında beklemek zorunda kalıyorum bırakamıyorum bir türlü . Keşke geç emekleseydi diyorum ben de kafası daha tazecik ama illaki sağa sola  vuruyor ayakları dizleri kolları kızardı yerlere temastan;(
(1,019 puan) tarafından
Aynen benimki gibi işte , burnu falan hep kızırıyor sağa sola sürtmekten. Bana kalsa zamanı gelince emeklemeden yürüse çok daha iyi olurdu. Gözümü ayıramıyorum , tuvalete gidiyorum 2 dakika sonra geliyorum koltuğun altına kafasını sokmuş . Emzirme sandalyesin vardı onum ayağını kemirmeye çalışıyor. Napacam ben bu yaramazla bilmiyorum ;)
(86 puan) tarafından
Öyle canım benim tv ünitesi bölmeli içine giriyor oradaki dantelleri alıyor bir elinde dantel diğerinde kumanda tüm evi dolaşıyor:( bir de şimdi koltuklardan tutunup dökülmeye başladı halimi sorma ;) oyuncağı var ilgisini çeksin evi bir rahat bıraksın diye  ama nerde sehpa bardak ev eşyası kablosu var bizimki orda .
0 oy
(231 puan) tarafından
Emeklemek için çok küçük değil mi ya;) 6.aydan önce emeklemez diye biliyorum Maşallah Supaanallah bebeğine minderin yanına yastıklar diz en iyisi yumuşak yastık olmasın ama kafasını kapatıp bogulabilir 
(1,019 puan) tarafından
Valla çok erken , keşke azcık daha yatarak dursaydı. Biz biraz tezcanlıyız kızımız da bizim gibi ondan heralde. Yastıkları ittiriyor şimdi ama daha önce dönerken yine yastık koymuştum. Dediğin gibi kafası iki yastığın araya düşmüş çıkamamış yanına gitmesem Allah korusun nerdeyse boğulacakmış :(
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Bütün gün evin her tarafını geziyor bıraktım kendi haline o önde ben arkada 
(1,019 puan) tarafından
Doğduğu ilk günlerdeki gibi olduk bende gözümü ayıramıyorum. Yanından ayrılsam çarpacak biryerlere.
0 oy
Profil image (364 puan) tarafından
Valla salonun orta yerine koyuyom onunede donukuyom butun oyuncaklari oynuyo kendi done done
(1,019 puan) tarafından
Çıngırakları falan hep ağzına sokuyor , diş kaşıyıcı aldım onun yüzüne bakmıyor , oyuncaklarını kemiriyor. İlgisini oyuncaklardan çok etraftaki eşyalar çekiyor bizimkinin.
Profil image (364 puan) tarafından
Bizimkide ayni kuzum ya buldugunu agzina sokuyo dis kasiyicilara bile bakmiyo  etrafi kesfediyo bol bol
0 oy
(113 puan) tarafından
Ebebekte falan emekleyen bebekler için dizlikler var ondan alabilirsin
(1,019 puan) tarafından
Kafası için hafif kask gibi bir koruyucu var mı acaba , en çok kafasından korkuyorum çünkü . Bakayım hemen ebebekten.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 386 göst.
30 Mart 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ha.fa.mu. (239 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 85 göst.
16 Şubat 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Aysun.1986 (706 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 236 göst.
6 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dilara1234 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 391 göst.
25 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Cincile (112 puan) tarafından soruldu
...