0 oy
509 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (206 puan) tarafından
Merhabalar,

Sorularımı birkaç madde halinde sormak istiyorum. 

1. Bebeğime yoğurt, şeftali ve kayısı verdiğimde ağzının kenarları kırmızı benek benek oluyor. Bir saat kadar sonra geçiyor. Bu gıda Alerjisi i işaret ediyor olabilir mi? Yahut cildi nazik ondan mı böyle bir reaksiyon veriyor? Nasıl ayırabiliriz?

2. 6 buçuk aylık bebeğime vereceğim ek gıdanın miktarı minimum ne kadar olmalı?

3. Bebeğim bu dönemde ortalama kaç cc su tüketmeli?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. 
Bebek Ayı 6 buçuk

3 Cevaplar

+1 oy
(8,034 puan) tarafından
1..evet alerji belirtisi.bi sure ara verib sonra tekrar denersniz.

2.doyumluk degil tadimlik verlyor.maksimum 1yemek kasigi kadar

3.ice bildigi kadar
(206 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(1,020 puan) tarafından
alerjiden emin olmak için besinleri tek tek ver ve en az üç gün dene. şiddeti artarsa doktora götürürsün zaten durumuna göre bebişinin. ek gıda da şimdi tadımlık anca arkadaşın dediği gibi 1 yemek kaşığı bile çok olabilir. başlangıçta bi çay kaşığıyla başla ilk gün yani. sonra ikinci gün bi tatlı kaşığı gibi artırabilirsin yavaş yavaş büyüdükçe. kızım o zamanlar yanlış hatırlamıyorsam 1 çay bardagi suyla başlamıştı ama şuan havalar sıcak tabi duruma göre yine daha az veya daha çok verirsin aşırı olmamak kaydıyla. ek gıdadan sonra mutlaka su ver.
(206 puan) tarafından
Çok teşekkürler
0 oy
(94 puan) tarafından
Hayırlı geceler siz soru soralı baya olmuş ama kusura bakmayın. Ben de yeni yeni tadım yaptırıyorum kızıma. Yoğurt şeftali elma verdim yüzünde aynı dediğiniz gibi küçük küçük benekler olup geçiyor alerji miymiş sizinki 
(619 puan) tarafından
Uzun zaman olmus o kisi sorali belki yanit vermeyebilir ben az cok yardimci olmaya çalışayım kiziniza yogurt elma ve sedtaliyi karistirip mi verdiniz twk tek mi eger karistirdiysaniz tek tek deneyerek hangisina kizardigini bulup ona 2 hafta ara verin sonra tekrar deneyin kakasini takip edin kakada kan mukus yoksa yuzdeki hafif kizarikliklar haftalar icinde gececektir benim oglumda da oyle oldu cunku ara verip denedigimde daha az kizardi sonra yine ara verdim denedim kizarmiyor artik
(94 puan) tarafından
Karıştırıp vermedim ama bi günde iki farklı şeyden verdiğim oldu dediğiniz gibi en baştan başlayıp 3 gün deneyeyim hepsini teşekkür ederim cevabınız için :)
(619 puan) tarafından
Ilk defa verirken tek tek deneyin garanti olsun :)
(619 puan) tarafından
Ne demek bende ek gidaya baslarken cok tedirgindim burdan cok post okudum yardimci olanlar oldu eskilerden okuduklarim oldu o yuzden sizin sorunuzu yanitsiz birakamazdim:)
(94 puan) tarafından
Allah razı olsun sağlık sıhhat versin size de bebeğinize de
(206 puan) tarafından
Yok canım alerji değilmiş. Ama 10 11 aylık olan kadar yoğurda hep hassasiyet gösterdi cildi. Bir de tarhana çorbasını metal kaşıkla yiyince öyle oluyordu. Diğer yemeklerle metal kaşık sorun yapmıyordu ya da tarhana yı silikon kaşıkla içince de sorun olmuyordu :) inşallah sorunsuz beslenir miniğin :) seni ince eklemeli sık dokumalı bikaç ay bekliyor:)
(619 puan) tarafından
Aminn canimm hepimize insallah guzel duan icin tesekkurler:)
(94 puan) tarafından
Sanki bizimki de yoğurt yiyince oluyo daha 5 buçuk aylık iki hafta daha bekliyim ondan sonra bi daha denicem teşekkür ederim cevap verdiğiniz için :)
(206 puan) tarafından
Rica ederim. Ama bu yaşına kadar devam ediyor azalarak. Sakın evham yapma ciddi bişey olmadıkça :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 425 göst.
1 Ağustos 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeyneb (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 1,317 göst.
12 Aralık 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Eylülbalım (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 331 göst.
16 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde mervegrlr (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 302 göst.
...