0 oy
403 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (613 puan) tarafından
Kızım 11 aylık. 5.5 aylıkken kan tahlili yapıldı, ona göre vitaminlere başladık. Rutin kontrolde galiba 9-12 ay arası tam kan ve idrar tahlili yapılıp genel olarak bebek  değerlendiriliyormuş. Siz yaptırdınız mı? Hastaneye gitmeyi göze alamıyorum, Ankaraya gitmem lazım. Bulunduğum ilde özel hastanede çocuk kan alma yok, devlette de covid vakaları duyduğumuz kadarıyla fazla. Özeldeki çocuk doktoru da yaptırmamız gerektiğini söyledi. Ne yapmalıyım? Zaten bakıcı teyzemiz de bugün başladı, o bize veya biz ona bulaştırır mıyız diye çok fazla tedirginim, hatta korku içindeyim. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımcı olur musunuz?
Bebek Ayı 11

7 Cevaplar

0 oy
(557 puan) tarafından
Ben yarın göturcem yaptırmak için borde baska şikayetleri de var onlar içinde muayene olcaz
(613 puan) tarafından
Hiçbir şikayeti yok şimdilik, şükür. Peki ne tür önleöler alıp gitmeyi düşünüyorsunuz? Belki cesaret alırım ben de.
(557 puan) tarafından
Zaten randevulu gidiyorum kızımın ellerine falan dezenfektan sıktım maske takamıyorum zaten küçük daha pek bsey yapılmıyor  kan verdik idrar vercez bekliyoruz bakalom
(613 puan) tarafından
Geçmiş olsun, inşallah sonuçlar güzel çıkar. Devletteki  doktorumuz 1 yaşı tamamlayınca gelin, gelmeden önce yine görüşelim dedi. Çocuk ve kadın doğym girişleri farklı yerden ve sadece randevuyla alıyorlarmış. O zaman bi aksilik olmazsa gideceğiz. Cevabınız için teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
(164 puan) tarafından
Canim 9 ay asisiyla beraber kan tahlilide yapildi hastanede yapilmasi grekiyo saglik ocagi aradi bizi sisteme girmem gerekiyo geciktirme diye hemen yaptirdm iyiki yaptirmisim degerleri dusuk cikti takviye aliyoruz 
(613 puan) tarafından
Umarım en kısa sürede değerleri düzelir. 9. ay aşısında hiç bize bu konuda hiç uyarıda bulunmadılar Özel hastanedeki çocuk doktorunu arayıp sorduk, mutlaka yaptırın dedi. Düzenli takibimizi devlet hastanesindeki doktorumuz yapıyordu, ona da henüz ulaşamadık. Hastaneye giderken ne tür tedbirler aldınız? Belki bana de cesaret verir.
(164 puan) tarafından
Canim ben ozelde dogum yaptm ordaki doktoruna devam ediyorum virusten dolayi ona gore randevu veriyo bide doktoruyls bire bir gorusup mesajlasiyoruz gittigmde kimse olmuyo tek bizi aliyo hastaneye girerkende bebek arasni komple kapatyorum muslin ortusuyle odaya grince aciyorm ckarkende.oyle bi sorun yasamadik sukur saglik ocagna gturmuyorm orayada bilgilerini veriyorum sadece
(613 puan) tarafından
Devletteki doktoruyla görüştük, 1 yaşını tamamlayınca gelin, gelmeden önce yine görüşelim dedi. Genelde ona daha çok güveniyorum. Bir aksilik olmazsa gideceğiz. Kadın doğum ve çocuk bölümünün girişi farklı yerden verilmiş ve randevu konusunda daha sıkılarmış artık. Umarım sorun olmaz, bebek arabasını hiç kullanmadık ama iyi fikir, deneyebilirim. En kötü, kızımı kanguruya alıp odaya girene kadar müslin örterim. İyi fikir verdiniz, teşekkür ederim.
0 oy
Profil image (718 puan) tarafından
Ben devlette yaptırdım ama doktorum ister burda yaptır ister saglik ocağında demisti. Saglik ocağıni ara sor yapıyorlarsa oraya git daga güvenli bence canim.
(613 puan) tarafından
9. ay aşısında hiçbirşey söylemediler. Yanlış hatırlamıyorsam covidden dolayı kan almıyoruz diye uyarı vardı. Çok doğru dediniz, en iyisi arayıp sormak olacak. Hastaneye göre daha tenhadır.
Profil image (718 puan) tarafından
Ben kizim hastaydi asiyi 1 hafta sonra yaptirmistim canim. 9.ay kontorlu doktora gittim asidan once kan sayimi yapıldımı dedi yok dedim isterburda ister saglik ocağında yaptır dedi. Hatta saglik ocağında parmaktan kan alıyorlar burda koldan dedi. Sirf cani az acisin diye acaba saglik ocagindami yapsam fiye dusundum. Ama gelmişken yaptiralim dedi eaim. Yaptirdim sonucu saglik ocagina goturdum asiya gidince. Sukur sikinti olmamis ti. Sizde yaptirin bence onemli canim
(613 puan) tarafından
Sağlık ocağında yapmıyorlarmış. Devlet hastanesindeki doktorumuzu aradık, 1 yaşını tamamlayınca tekrar görüşelim, o zaman getirin dedi. 9. ayda ve 1 yaşında olması gerekiyormus, evet. Düzenli görüşmemenin cezası oldu benim için. Bir aksilik olmazsa götüreceğiz. Teşekkür ederim cevabınız için.
Profil image (718 puan) tarafından
Rica ederim canim. Vardir herseyde bi hayir. Sende daha dikkat edersin.bundan sonra.
0 oy
(3,306 puan) tarafından
6. Ve 9. Ayda yapıldı canım.kanda sorun olduğundan aslında 10 da yapildi
(613 puan) tarafından
Yaptırmak iyi olacak sanırım. Sağlık ocağından da bilgi alayım, belki orada alırlar. Olmazsa yine devlet hastanesindeki doktorumuza ulaşmaya çalışırım, o gelmeyin derse (mecburen demişliği ve özel hastaneye yönlendirmişliği var) yine özele gideriz artık. Teşekkür ederim.
(3,306 puan) tarafından
Rica ederim canim ama sağlık ocağı yapmıyor maalesef
(613 puan) tarafından
Evet, sağlık ocağı yapmıyormuş. Devlet hastanesindeki doktorumuzla görüştük, 1 yaşını doldurunca tekrar görüşelim, o zaman getirin dedi. 9. ayda ve 1 yaşında yapılmalıymış. Bir aksilik olmazsa gideceğiz.cevabınız için teşekkür ederim.
(3,306 puan) tarafından
Rica ederim canim
0 oy
(77 puan) tarafından
Bize de devletteki doktorumuz 9. Ayda yapacağız demişti gittik tahlil yaptı değerlerine baktı kanımız düşük çıktı kan damlasıni arttırdı biz de 11 ayligiz damlaya devam ediyoruz
(613 puan) tarafından
Doktoru sık aramamanın cezasını çekiyorum işte. Devlet hastanesindeki doktorumuzu aradık, 9 ay ve 1 yaşında yapılıyormuş. 1 yaşını doldurunca yine görüşelim, o zaman getirin demiş. Eşimle konuştular, sağlığıyla ilgili bazı soruları sorduktan sonra öyle demiş galiba. İlk kan sayımı alerjinin de etkisiyle 5.5 aylıkken yapılmıştı. O sonuçları konuşurken hatırlatmıştı aslında ama virüs stresinden aklımdan çıkmış :( umarım sorun olmaz ve inşallah bebwğinizin değerleri de normal çıkar. Cevabınız için teşekkür ederim.
0 oy
(1,063 puan) tarafından
Bu kan  sayiminda  doktorlar kendi sistemince hareket ediyor  anladigom kadarıyla  burda 9. Ay yazmis cogu kisi ama ben ozelde bir doktorla devam ediyorum 7. Ayda yapilcak simdi  bebeğime ocakta dogum yaptim korona çıktığında  benim  oglum 2 ayliki yaklasik her ay duzenli kontorllere gidiyoum asilarini yaptiriyorum arada yine gitmemiz  gerekti esimle maskemizi takıyoruz  Allah a emanet gidiyoruz  yapacak birşey  yok korkunun ecele faydasi yok ihmal  etmemek lazım  kan degerleri cok onemli onlem alinmasi gereken bir durum olabilir suan devlet hastanleri yine tika basa madem özelde  de doktorunuz  var ozele gidin 
(613 puan) tarafından
6, 9 ve 12 ayda yapılıyor sanırım. Kızımın hafif alerjisi de vardı, alerji uzmanının kontrolüne gittiğimizde alerji testleriyle tam kan sayımı da istemişti, 5.5 aylıktı kızım. Devlet hastanesindeki doktorumuzla sonuçları konuşurken demişti aslında, nasıl olduysa unutmuşum :( eşim görüştü, 1 yaşını doldurunca haberleşelim, o zaman getirin demiş. Kadın doğum ve çocuk girişleri polikliniklere yakın farklı bir kapıdan verilmiş. Randevu konusunda da daha sıkıymışlar.Bir aksilik olmadığı sürece gideceğiz. Özelde çocuk kan alma yok, kızım kan alımında çok huysuzluk çıkarıyor, daha önce birkaç kez kan alındı. Sağlık ocağındaki ablaya güvenirdim, eşim ömründe ilk kez sorunsuz kan aldırdı onun sayesinde. Ama orada yapmıyorlarmış.Özelde çalışanların da eli ağır, benim boru gibi damarlarımdan bile kan alamadıkları oldu. O yüzden çocuk kan alma olsun istiyorum. Burada bir arkadaş bebek arabasını örtüp götürdüğünden bahsetmiş, onu denemeyi düşünüyorum. Olmazsa kanguruya alıp üzerini örterim. Teşekkür ederim cevabınız için.
0 oy
(5,307 puan) tarafından
9 aylikken tam pandeminin ortaaindaydik. Annemlerin yanina gittik, orda asilari filan saglik ocaginda yaptirdik. Gecen hafta 1 yas icin goturduk ama bogazda kizarikligi oldugu icin ilac verip eve yolladi. Dun tekrar kontrole gittik, sadece asilari yapti. Kani 14 ayda menenjit asilarinin son dozlariyla beraber alicam sonra da 18 aya kadar bir sey yok dedi. Hastanede fazla dolanmayin hemen gidin deyince de cok endiselendim acikcasi
(613 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun, inşallah çabucak iyi olurve ilaca gerek kalmaz. Devlet hastanesindeki doktoruyla görüştük, 1 yaşını doldurunca tekrar görüşelim, o zaman getirin tam kan ve idrara bakalım dedi. Kadın doğum ve çocuk polikliniklerin kapısı ayrıymış. (Kapıdan girildiği gibi önce kadın doğum, sonra çocuk var. Çocuk kan alma da yine orada.) Randevu konusunu da sıkılaştırmışlar. Bir aksilik olmazsa gideceğiz. Burada bir arkadaş bebek arabasını örtüyle kullanıyormuş, deneyeceğim. En kötü, kızımı kanguruya alıp örtüyü üstüne örterim. Sıramız geldiğinde eşim haber veriyor, o zamana kadar açık havada bekliyoruz. Endişenizi çok iyi anlıyorum, alerji mamasından normal mamaya geçişin 7. günü acillik olduk. Özelin aciline gittik, çocuk doktoruna yönlendirdi. Sağolsun o da alerji uzmanımızla telefonda görüşüp dozu ve ilacı belirlediler. Acile geri döndük, içeri almadılar, o arada yüksek şüpheli bir hasta gelmiş. Dozu ayarlanmış enjektörü elimize tutuşturup dışarı çıkın hemen dediler. 2 saat beklememiz gerekiyordu, açık havada bekledik biz de. Sonrasında 2 hafta boyunca diken üstündeydim.
(5,307 puan) tarafından
Allah korumus vallahi. Sag salim su gunleri atlatabilsek
(613 puan) tarafından
İnşallah kısa sürede biter, tek temennimiz o.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 145 göst.
26 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde GizemGY (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
0 oy
3 cevap 216 göst.
...