0 oy
661 göst.
Profil image Doğum Sonrası Anne kategorisinde (55 puan) tarafından
Kızlar ben göğsümü sagmak istiyorum peki tek seferde siseyi tam dolduramazsam ikinci sagdigimi da üstüne ekleyeyim mi ? Siz nasıl yapıyorsunuz ?Anlatır mısınız?
Bebek Ayı 2 ay

2 Cevaplar

0 oy
(269 puan) tarafından
Sagdiginiz sut ayni isidaysa birlestirin soguk sute sagdiginiz sicak sutu koymayin.önemli olan kural bu.
Profil image (55 puan) tarafından
Tamam canım peki eylulde verecegim sütü buzdolabının altinda mi yoksa ust kisminda mi bekleteyim?
(269 puan) tarafından
Ayrica sagima yeni baslayacaksaniz  2 saatte bir 10 ar dk ya da hep ayni zamanlarda 10 dk 15 dk sejlinde sagim yapin gogusler alissin.
Bu arada çalışmayacaksanız ve bebeginiz aktif emiyorsa sagmayin derim.
(269 puan) tarafından
Buzdolabinda 3 gun buzlukta 3 ay oda isisinda 3 saat bekleyebilir.
Profil image (55 puan) tarafından
Cokk tesekkur ederim canim cokk sagol.Yalniz tam bosaltamadigi icin goguslerim aciyor bi sonraki emmesine kadar agri yapıyor
(269 puan) tarafından
Yakinda terbiye olur gogusleriniz.bisalsin diye sagim yapacaksaniz elle safim yapin pompa tazyik yapabilir.
Profil image (55 puan) tarafından
Ama elle ne kadar olacak ki tam anlamiyla boşalamaz ki öyle
(269 puan) tarafından
Daha sık emzirin sonra sicak su ile rahatlarin goguslerijizi netten bir kac elle sagim videosu bakin.yapamazsaniz pompa deneyin.mumkunse de biberon kullanmayin.siringa kasik olabilir.4.aydan sonra yumusak uclu alistirma bardagi olabilir.
Profil image (55 puan) tarafından
Tamam canim dediklerine bakip deneyeceğim bilgi verdiğin icin cokk teşekkürler sağol
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben çok sağım yapmıyorum ilk zamanlar yapıyordum daha sık. Yaparken şu şekilde yaptım ben hep işte sağdığım kadar sağıp saklama poşetine koydum onu dolaba attım diğer sefer sağdığım kadar sağıp koydum dolaba bazıları az miktar bazıları çok üzerlerine tarih ve kaç cc olduğunu yazdım vereceğim zaman ona göre çıkarıp sıcak su içinde ısıtıp verdim 
Profil image (55 puan) tarafından
Evet ben de oyle yapmayi düşünüyorum.Peki sizin de gogusleriniz acıyor mu yani doğru sağım ne şekilde yapılır ya da bu kişi ile mi alakali.Bir de sagdiginiz sütü kaşıkla mi biberonla mi veriyorsunuz ?
tarafından
Ben biberon ile verdim çünkü ona da alışması gerekiyordu işe gideceğim için. Çok fazla sağım yapmıyorum ben Bi dönem çok sağdım mastit oldum sonra azalttım. Ben sadece bazen çok dolu rahatsız edici olunca ve emmek istemezse sağıyorum. Zaten meme bağımlısı Bi bebek olunca sağacak süt kalmıyor pek :)
Profil image (55 puan) tarafından
Anladım canım.Ama zaten goguslerdeki sütü tamamen bosaltinca yerine yenisi geliyormis yoksa kalan damarlardaki süt enfeksiyona yani mastite sebep olabiliyormuş.Bir de benim goguslerim hep damar damar kizarik oldu ve çok da sicak sanki bi an ates basıyor bu nasıl gececek sağınca gecer mi sizce?
tarafından
İşte benim de öyle oldu ateş falan yaptı onu şu şekilde çözdüm ılık Bi duş sıcak su torbasını da göğüsümün sert topak olan yerime koydum ve sık sık sağdım geçti

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,370 göst.
0 oy
3 cevap 228 göst.
0 oy
6 cevap 735 göst.
0 oy
2 cevap 163 göst.
22 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mavissssbebek (9 puan) tarafından soruldu
...