0 oy
604 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (135 puan) tarafından
Konusmaya cabaldigidaa sadece ıh ıhh diyir

5 Cevaplar

0 oy
(606 puan) tarafından
Daha erken acele etme ama TV telefon gibi şeylerden uzak dursun konuşmayı geciktirir. Sürekli sohbet edip kitap oku müzik dinlet ilgisini çekip tekrar etmeye çalışır 
(135 puan) tarafından
Tesekkur ederim
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Bilincli bi sekilde kelime soylemez ama babildamasi lazim o aylarda.tv telefon tabletdn uzak tutmaya calis bol bol konus bakdin duzelmiyor bi doktora sor istersen.
0 oy
(545 puan) tarafından
Zeka kartları çok etkili canım onlardan al ve sürekli onları anlat kitap oku. Saçma sapan her şeyden bahset. 
0 oy
(685 puan) tarafından
Canım anasınıfı öğretmeniyim. Bebek eğitimi de aldığımız için bilinçli yorumlamak isterim. Eğer tv izliyorsa telefon izliyor onunl meşgul oluyorsa geç konuşur. Çünkü bu gibi şeyler bebekte algıda bike probleme yol açar. Şimdiye agu gugu ya da ba ba de de diyor olması lazım ama demiyorsa tv ye vb şeylere dikkat et. Bunun yerine onunla kaliteli vakit geçirmeni tavsiye ederim. Eğer tv vb şeyler hiç izlemiyorsa ona rağmen kelime dahi etmiyor seni veya bir başkasını taklit etmiyor yiyecek veya oyuncak gibi nesnelere tepkisi değişmiyorsa bir doktor görünmenizi tavsiye ederim. Ama bunları yapıyor da sadece konuşma kısmında üzülüyorsan belki soya çekimdir bazı çocuklr geç konuşabilirler. Seçenekler bunlar :)
(3,306 puan) tarafından
Öğretmenim merhaba ben şu an kendi çocuğum olduğundan sanırım dikişini dikemeyrn terzi gibiyim 11 aylık kızım zamanında babilda di sonra sessizliğe gömüldü agula ma da öyle bunun normal olduğunu biliyorum ama şu an 11 aylık çok nadir anne baba diyor ama bilinçli demiyor işaret yolunu seçiyor dil gelişimi icin gerekli aktiviteleri de yaptım ufaktan telâşlanmaya başlasam mı en azından bir kez anne diye kucağıma gelmesi arkamdan çağırması vs gerekmez miydi ha bir de arada mama diyor ama çok arada hep bir sessizlik içinde motor becerileri güzel taklitte öyle alıcı dil de öyle fakat diğer konu hakkında ne düşünmeliyim güzel ogretmenim
(685 puan) tarafından
Genetik olabilir o halde. Geçmişte öylr bir akrabanız varsa sizin bilmeceğiniz kadar eski bile olsa yapı bazen geçiyor. Mutlaka konuşur dil yapısınca bir sıkınto yoksa tabi. Her çocuk kendine özeldir bazı çocuklar geç konuşur. Bana konuşmuyor diye ne öğrenciler geldi ama konuştular. Biraz sosleşmeye başlasın büyüsün bakalım. Doktorunuz da muayene de dil gelişimi hakkında bilgi versin mutlaka danışın. Allah ın izniyle bir gün mutlaka konuşur teleşlenmanız normal ama korkmayın.
(3,306 puan) tarafından
Evet hepsine harfiyen katılıyorum telaslanacak eşiğe de çok var onu da biliyorum velilerime inanın dil gelişiminden bahsediyorum dil gelişimi icin çalışmalar yapıyorum ama hocam gel gör ki ne zaman anne oldum herşeye panigim sanki genel kaideler bizim evde geçerli değilmiş gibi panik halindeyim ya hocam birkaç hastalık atlattık gebelikte biraz sorunlu geçti işin aslı ordan kaldı bu bende bir de malum pandemi hep evdeyiz kaygı düzeylerimiz arttı haliyle çok teşekkür ederim hocam çok sağolun hayirki bir eğitim öğretim yılı dilerim
(135 puan) tarafından
Her zaman tv ye bakiyor tek olddugum icin evde isler cok oldugu icin mecbur ona bakiyor esim de calisiyor
(685 puan) tarafından
Teşekkürler. Size katılıyorum benim de 10 aylık bir kızım var. Anne olunca insan ister istemez farklı bir duyguya kapılıveriyor. Bazen bende de oluyor :))
(3,306 puan) tarafından
Rahatladım inanın ki çok teşekkür ederim:)
(685 puan) tarafından
Dilek hanım yv çok zararlı. Çocuklara bile kısıtlu zaman dilimi verilirken (yarım saat gibi) hele ki bebeklere ne türlü problemlere yol açacağı aşikar. Dil gelişimi dışında algı güçlüğüne de sebep olur. Lütfen izletmeyin. Sizi yargılanıyorum tek başımıza bebek büyütmek gerçekten zor. Benim eşiö de çalışıyor hatta bazen geceleri ailesinin iş yerinde onlara yardım etmek için gidiyor. Ben de zorlanıyorum ama çocuğum için inanın evde oynamadık oyun girmedik oda bırakmıyoruz. Biraz gayrer edin bu günleri kendiniz için de bebeğiniz için de kaliyeli ve eğlenceli zaman dilimlerine dönüştürün lütfen. Sağlıkla büyüsüm bal kuzunuz :)
0 oy
(460 puan) tarafından
Daha erken bir anda açılır bak gör 10 uncu aydan sonra

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 170 göst.
20 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde aslanınannesi_33 (406 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 858 göst.
1 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sertap.108 (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 269 göst.
...