0 oy
311 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (549 puan) tarafından
Bebegimin topuk kanı alınmistı kistik fibroz diye bi hastalik degri yuksek cikmis. Tekrar kan ver dediler. Bu hastaligi bilen var mi ?

5 Cevaplar

0 oy
(82 puan) tarafından

hem anneden hem de babadan gelen genlerin birleşmesi ile ortaya çıkar. Kistik fibrozisli bebeklerde hastalık ile bulgular çeşitli yaşlarda ortaya çıkabilir. En sık rastlanan şikayetler tekrarlayan akciğer enfeksiyonları ve aldıkları besinleri yeterince sindiremedikleri için bol miktarda yağlı pis kokulu dışkılama ve yeterli kilo alamamalarıdır.

-Reklam-
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Canim moralini bozmak istemiyorum ama bu ciddiye alinmasi gereken bir genetik hastalik. Akciger ve sindirim sistemini etkiler. Henuz bir tedavisi yok ama hayat kalitesini artirmak icin yapilacaklar var. Sakin ihmal etme, tekrar kan ver. Insallah bir yanlislik olmustur. Muhakkak takip et.
0 oy
(48 puan) tarafından
Kac gun sonra aradilar sizi benimde 1 aylik bebegim ne zamsn belli okir acaba cok gecmis olsun insallah temiz cikar
(549 puan) tarafından
4 gun sonra aradilar
0 oy
tarafından
Bu degilde bnm kizimdada hipotroid yuksek cikmis dun tekrar kan verdik dua ediyorum surekli insllah temiz cikar diye 
0 oy
(7 puan) tarafından

Aldıkları kan 10 gün içerisinde çıkar Allah korusun yine şüpheli çıkarsa en yakın metabolizmal hastalıklar kliniğine sevk ederler. Inşallah gerek kalmaz çünkü ilkinde yüksek çıkabiliyor. Ikinciside yüksek çıkarsa oda hasta anlamına gelmiyor sadece hastalık şüphesi taşıdığı anlamına geliyor hastanede tekrar ölçüm yaparlar muhakkak.Kistik fibrozisli hastaların terlerinde tuz miktarı yüksektir ve hastalığının tanısı ter testi le konur. Bu testin yapılabilmesi için çocuğunuzun kolundan ya da bacağından az miktarda ter toplanır ve terdeki tuz miktarı ölçülür. Sonuçlar genellikle aynı gün içinde çıkar.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 334 göst.
6 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde gulay gulay (183 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 419 göst.
0 oy
4 cevap 137 göst.
...