0 oy
735 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (13 puan) tarafından
Merhabalar.Kızım cuma günü 1 yaşına giriyor, yerde bulduğu her şeyi ağzına alıyor sinir oldum bu duruma iyice. Bahçeye gitmiştik halının üzerine oturttum emeklemiş nerden bulduysa canlı bir böcek almış, taş almış ağzına. Bi saniye bile ayırmıyorum gözümün önünden ne zaman yapıyor anlamıyorum. Delirmek üzereyim artık. Bunu nasıl unutturabilirim bebeğime..?
Bebek Ayı 12

11 Cevaplar

0 oy
(1,662 puan) tarafından
Unutturabileceğinizi sanmıyorum. Ama çit felan alıp içine oturtabilirsiniz diye düşündüm 
(13 puan) tarafından
Park beşiği var, içinde mümkün değil durmuyor, koyunca ağlıyor kıyamayıp mecbur çıkarıyorum içinden..:(
(1,662 puan) tarafından
O zaman gözünüzü üstünden ayırmayaya devam edeceksiniz yapacak hiç bişey yok maalesef.
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim fikriniz için. İyi akşamlar ❤️
-Reklam-
0 oy
(521 puan) tarafından
Canım sanıyorum bunu unutturmanız pek mümkün değil çünkü gelişim evresi çocuğun :( 
(13 puan) tarafından
Oyuncak, meyve vs her şeyi veriyorum hemen atıp mutlaka ona zarar verecek şeylere gidiyor. Çekmeceler, elektrik süpürgesinin bile bulup çekmediği halının tüyleri. Zarar görmesinden endişe ediyorum :(
(521 puan) tarafından
Benim kızımda aynı yaa kablo kemirmek ve halı püskülü yalamak hobisi :(
(13 puan) tarafından
Evet halı püskülü bizde de var, kabloyu henüz keşfetmedik :))
0 oy
(778 puan) tarafından
Dokunma ve tatma ile.iletisim.kurup tanıyorlar. Beraber herşeyi.elleyip ne yapılması gerekiyorsa onu yapın. Yanı taş aldıysa attırın. Cicek aldıysa koklatin gibi. Unutmayın ki çocuklar gördüklerini uyguluyorlar.
(13 puan) tarafından
Evet sürekli yapıyorum. Oyuncaklarıyla oynamaya çalışıyoruz. Eşyaların görevlerini anlatıyorum ama o sürekli ona zarar verecek şeylerin peşinde. Paranoyak oldum günde 2 kez evi süpürüyorum. Rahatsız değilim fakat apartmanın önünde park var gitmeye korkar oldum acaba kaşla göz arasında bir şey bulup ağzına alır da fark edemez miyim diye :(
(13 puan) tarafından
Pandemi döneminde onu biraz da olsa sosyalleştirebileceğim tek yer park, bunu da yapamıyorum
(778 puan) tarafından
Hepimizde durum.ayni neredeyse merak etme.
0 oy
(179 puan) tarafından
Eline aldigi zaman pis at onu diyin. Bizimkide 10 aylik ne gorse ağzına alıyo. Bende yerden ne alsa pis diyorum elini açıp attımm piss bu diyorum. O da tekrarlamaya calisiyo attı diyo. Zamanla yerden bişi almicağini umuyorum. Sende denemediysen dene kuzum . 2 ay az değil bebeklerde belki seninki daha iyi anlar pis olup olmadığını :)
(13 puan) tarafından
Meyve oyuncak vs olunca hemen atıyor ama taş, kağıt parçası gibi şeyleri gözümün içine bakarak inat eder gibi atmıyor. Sanırım onlar daha fazla dikkatinizi çekiyor :) Tek korkum mikrop kapması hasta olması Allah korusun. Teşekkürler ❤️
0 oy
(261 puan) tarafından
Unutturmamalisiniz,şu an gelişimsel olarak oral dönemdeler,dünyayı ağızları ile tanıyorlar,tanıma maksatlı her şeyi ağzına götürüyorlar,gelişimlerinin bir parçası. Yapabileceginiz sey etrafta boğulmasını engelleyecek nesnelerin olmamasına dikkat etmek .
(13 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum. Mümkün olduğunca dikkat ediyorum. Fakat halıların üstündeki tüyleri bile parmaklarıyla toplayıp ağzına alıyor. Sadece zarar görmesinden, mikrop kapıp hasta olmasından vs.. korkuyorum.
(261 puan) tarafından
Çok haklisiniz zor dönemleri ne kadar anlatsak da içgudusel oldugu icin engel olamazlar maalesef,evi onlara gore düzenlemek gerekiyor.Aslindabagisiklik sistemleri de steril olmayan şeylere alışıyor hem iyi hem kötü bir durum hastalıklara açik oluyorlar bir yandan da bağışikliklari kuvvetleniyor.Zor bir durum hlgerçekten.
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️
0 oy
(176 puan) tarafından
Bu nasıl bir soru çocuk dünyayı tanımak için yapıor onu gözlemleyeceksin ağzına bisey atmayacak sanıyor musun ki bizimkiler hiç ellemiyor bizimde aynı ne bulursa ağzında çünkü merak ediyorlar öğrenmek istiyor dünyayı
(13 puan) tarafından
Terslenecek bir şey sormadığımı umuyorum? İlk bebeğim ve hareketlenmeye başladığı zamanlar tam pandemi dönemine denk geldiği için onu biraz da olsa mümkün olduğunca sosyalleştirmeye çalışıyorum. Hak verirsiniz ki insanın evladını ondan daha iyi kimse düşünemez. Milyonlarca kez de olsa ona yanlış yaptığını anlatmaktan bıkmam. Fakat burda tecrübeli anneler var, belki eksik yaptığım ya da yapamadığım bir şey vardır diye sormak istedim. Yukarıya da "mutlaka silah zoruyla da olsa cevap vereceksiniz" diye bişey yazdığımı hatırlamıyorum?
(176 puan) tarafından
Bende terslemedin zaten çocuk bu dünyayı nasıl tanıyacak ki onun için herşey yabancı öğrenmeye çalışıyor senin yapacağın şey ağzına almasını engellemek gerekirse eline almasına dokunmasına izin vermek başka ne yapabilirsin bunu inan bende bilmiyorum.hem istediğim iz soruya cevap veririz burası sosyal bir platform lütfen alınganlık yapmayın
0 oy
Profil image (91 puan) tarafından
Pek sanmıyorum kuzum o şimdi keşfetme zamanı çok dikkat etmn lazım 
(13 puan) tarafından
Elimden gelenin daha fazlasını yapıyorum ama bir şekilde kaşla göz arasında mutlaka başarıyor ağzına bir şeyler atmayı. Anlamıyorum :(
Profil image (91 puan) tarafından
İşte bebek ya herşeyi araştrcak şimdi o ole zamanlar çocuk larn her yaşı ayrı zor sadece dikkat et napcan
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim
Profil image (91 puan) tarafından
Rica ederim canim ❤️ sağlıkla büyüsün minik❤️
0 oy
(3,306 puan) tarafından
Canım bu sağlıklı bir gelişim görevi sürekli gözlemde olacağız 
(13 puan) tarafından
Aşırı dikkat ediyorum, teşekkür ederim ❤️:(
(3,306 puan) tarafından
Rica ederim canim
0 oy
(197 puan) tarafından
Benim kızım da öyle ama yaşından sonra azaldı baya. Yemesi gereken şeylere ağız kapatıyor ama diğerlerini iştahla yemeye çalışıyor ) peçeteye ve pile dayanamıyor ama hala aldığında hayır yenmez diyorum eline aldığı an dönüp gözüme bakıyor gülüyor biliyor ağzına almaması gerektiğini. Resimlere bakması için aldığım kitaplari hep yemişti:))) bu aralar bi peçeteye dayanamıyor görünce çok mutlu oluyor:))
(13 puan) tarafından
Aynen öyle işte. Meyve, oyuncak, onun için olan temiz şeyler eline gelince hemen fırlatır atar. Pil, halıların tüyleri, ıslak mendil, çekmecelerin içindeki kaşık çatallar bir numaralı ilgi alanımız. :))
(735 puan) tarafından
Ay nasıl güldüm bu yorumlara, 8yaşında ikizlerim var nerdeyse ağıza alma huyları 1buçuk yaşlarına kadar sürdü, bu dediğiniz herşeyi yaparlardı, hiç unutmam öğrensinler diye eğitici aldığım meyve ****** figürlü kartlar vardı hepsinin uçları kopuktu, bunlara ne oldu derdim birbirlerini işaret ederlerdi:))) 1yaşlarında tatile gitmiştik kuma takmışlardı kafayı arkamı döndüğüm an hemen ağza almaya çalışırlardı ben bakınca atarlardı, onları gözetlemekten tatil felan burnumdan gelmişti,  asıl evde tatildeymişim :)) şimdi 2aylık oğlum var aynı şeyler sil baştan :)
(13 puan) tarafından
Allah bağışlasın evlatlarınızı❤️ herşey geçici ilerde bu hallerini de özleyeceğim biliyorum ama şimdi çok büyük bi sorun. Sürekli savaş halindeyiz. Ne kadar sabırlı biriymişim ben meğer:)
(735 puan) tarafından
Amin cnm hepimizin evlatlarını inşallah❤️ özleniyor cnm zaman su gibi akıp geçiyor, evt annelik sabrı öğretiyor
(13 puan) tarafından
Teşekkürler ❤️
0 oy
(3 puan) tarafından
Canım bebeğin oral dönemi atlatması gerekiyor ancak öyle geçiyor belli dönem oral dönemi suan 24 aydan sonra gecicek bu aliskanligi normal yanı 
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️
0 oy
(1,063 puan) tarafından
Bu bir refleks unutulacak birsey degil  bebeginiz dunyayi agziyla keşfediyor 
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 320 göst.
5 Nisan 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Minikhanim (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 164 göst.
1 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sevgi_kelebegi (553 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 310 göst.
0 oy
13 cevap 281 göst.
...