0 oy
281 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (407 puan) tarafından
Bebeğim kakasını yapamıyor bugün üçüncü gün :( ondan önce de iki gün yapmadı. Normal mi bu? Kaç günde bir yapıyor bebekleriniz kakalarını? Yalnızca anne sütüyle besleniyor. Doymuyor mu acaba? Her bezde çiş oluyor ama kaka yok
Bebek Ayı 72 günlük

4 Cevaplar

0 oy
(521 puan) tarafından
Peki rahatsızlık veriyor mu kakasını yapamamak bebeğinize? Eğer herhangi bir sıkıntısı yoksa birşey olmaz sadece anne sütü alanlar için yanlış hatırlamıyorsam 10 güne kadar yapmamaları normalmiş. 
(407 puan) tarafından
Deneyeyim canım. Çok teşekkür ederim
(521 puan) tarafından
Canım diğer yoruma acaba doymuyor mu ki yazmışsınya ben zamanında burda Bi postun altındaki yorumda okumuştum doymuyor olabilir diye o günlerde de hep 4 güne bir yapmaya başlamıştı kızım ve normalde hergün yapar çok sık olmaz bu kabızlık olayı. Mama vermeyi artırmıştım ve gerçekten kakasını yapmıştı aaa evet doymuyormuş cidden çocuk demiştim. Peki kilo alımı falan iyi mi sizin bebeğinizin iyiyse doyuyordur heralde.
(407 puan) tarafından
Kilo alımı iyiydi on gündür filan böyle şimdi nasıl bilmiyorum canım daha tarttırmadık :( peki hangi mamayı kullandın ne sıklıkla verdin?
(521 puan) tarafından
Canım kilosundan emin ol öyle ver bence boşa vermiş olma. Ben aptamil kullanıyorum. Benim sütüm hep azdı ilk doğduğu günden beridir kullanıyorum. 4.ayda zaten komple kesildi sütüm. İşte ben Bi ara heralde sütüm yetiyor yaa dedim mama vermedim sadece emzirdim. O zaman olmuştu bu kabızlık durumu. Ama illa doymadığından değildir bence. Benim arkadaşımın 2 aylık bebeği var mesela hem emiyor hem mama içiyor ve aşırı içiyor ben 4 aylıkken o miktarda mama veriyordum düşün. Ama oda 4 5 gün kakasını yapamıyor rahatsızlanıyor. Hemen aç diye düşünmemek gerek.
(521 puan) tarafından
Mesela sizin kabız olmanızdan dolayı da olabilir. Oda etkiliyormuş.
-Reklam-
0 oy
Profil image (119 puan) tarafından
Benimde öyleydi canım taşa ki biogaia kullanana kadar neler çektik uykusuz geceler :((  kip kırmızı oluyordu zorlamaktan a hep ağlyodu biraz pahalı ama kızımdan değerli deil imkanınız varsa hiç durmayın derim metsil de çok iyi diyolar o daha uygunmuş sanrm
(407 puan) tarafından
Canım sürekli kullanıyoruz biogaia doğduğundan beri. Ona rağmen yapamıyor
0 oy
(455 puan) tarafından
Canım kayısı ye ya da hoşafını meyve suyunu falan iç. Sebi ishal yapcak seyleri ye ki ona da geçsin sütünden yumuşasın bağırsakları rahatlasın bebiş kıyamam. Benimki biraz katı beslensem patates flan yediğimde hemen sütten etkileniyo yapamıyo. Bnde dikkat ediyorum yediklerime. 
(407 puan) tarafından
Aslında sürekli sıvı besleniyorum ve buna rağmen ben de kabızım. Hatta çok affedersin makatı kanatacak kadar kabızım
(455 puan) tarafından
Su içiyo musun peki canm bende suyu az içince çok kabızlık sorunu yaşıyorum. Dediğim gibi kayısı kuru kayısı flan bnde baya işe yarıyo. Olmadı aktardan aldığım bi damla var doğal bebeğe onu damlatıyırum. İçinde çeşitli yağlar var. Aktara da sorabilirsin belki verir yda arkadasların dediği damladan alablirsin.
(407 puan) tarafından
En etkili biogaia onu kullanıyoruz ve ona rağmen böyle. Suyu haddinden fazla tüketiyorum. Acaba doymuyor mu ki
(455 puan) tarafından
Doymasa da kabızlık sorunu yaşamazdı ama canım kendni zorluyo bebeğim demişsin. Zeytinyağı sür poposuna deliğe doğru yapcak mı bakalım. Belkide emdiklerinin çoğunu öğütüyodur smdi her bebek farklı bse de diyemiyorum. Doktoruna sordun mu bunu
0 oy
Profil image (55 puan) tarafından
Canim biz de 75 gunluguz.Ayni sorunu 2 gundur biz de yaşıyoruz ben ilk basta kaka yapamiyor demistim ama hem kaka hem de gazi icin zorlaniyomus biz de bi suru masaj flan denedik ama en güzel duşta sıcağın altinda yapti bi de zeytinyağı icirdik bir de poposuna kulak çubuğu ile hafiften zeytinyagi damlattik ve bezi acikken ayaklarini karnina itip cektik oyle kolay yaptı sen de bi dene sicak onun rahatça yapmasını sağlayacaktır.
(407 puan) tarafından
Bunların hepsini denedim canım ben :(
Profil image (55 puan) tarafından
O halde kakasi da yeşil renkte mi peki
(407 puan) tarafından
Yok canım değil
Profil image (55 puan) tarafından
Hmm usuttu mu acaba diye sordum cnm valla  bilenedim ki smdi ne iyi gelir

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 100 göst.
15 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Seyma06 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 324 göst.
21 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sedaçağlar1. (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 81 göst.
20 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ercann34 (1,056 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 154 göst.
8 Mayıs 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Silairem (6 puan) tarafından soruldu
...