0 oy
770 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (97 puan) tarafından
? Kesin yaptırmam gerekli mi 

14 Cevaplar

+1 oy
(211 puan) tarafından
Yaptıran da çok yaptırmayan da benim eşimde sağlıkçı başta yaptıralım birşey olursa kendimizi d

uçlu hissetmeyelim dedik araştırmaya başladık yaklaşık 6 doktora sorduk ikisi yaptırın dedi diğerleri tercih sizin ama tüm aşıları yaptırmaya kalksanız sadece aşılar için çalışmanız lazm aşı yaptırırken şöyle düşünün dedi bu aşıyı yaptırmaz ve çocuğum bu virüse yakalanınca neler olur rota dediğimiz zehirli ishal eğer çocuğun ateşi çıkar ishal olur uzun süre devam ederse su kaybı olur ve kaybedersin bebeği ama şu devirde bebeğin ishal olduğunu ateşinin çıktığını ve ishali nin devam etmesine rağmen su vermeyip doktora götürmeyen bu bilinçle olmayan anne kalmadı dedi o yüzden bence çok gerekli değil evet hastanede rota dan yatan çocuk çok ama hepsi serum takviyesi alıyor ilaçlarla iyi oluyor eğer çok geç kalırsan kötü sonuçlar doğuruyor sen hiç çocuğum hastanede yatmasın dersen de böyle birşey zaten mümkün değil rota olmaz başka birşey olur ama çocuğun varsa illaki hastaneye de yolun düşer demişti doktor bir abimiz yaptır yada yaptırma demek bana düşmez ama sorduğun için fikrimi söyledim kardeşim 
(439 puan) tarafından
Kacıncı ayda yaptrdnz cnm
-Reklam-
+1 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
"Önemli bir aşı olsa devlet aşı takviminde yer alırdı" diyenleri anlamıyorum gerçekten. Menenjit de önemli bir aşı ama devlet aşı takviminde yer almıyor. Pahalı diye karşılamıyor devlet. Benim ablam menenjit yüzünden engelli şu an. Rota virüsü ölümle de sonuçlanabiliyor. Devlet karşılamıyor diye önemsiz mi oluyor hastalıklar?
(204 puan) tarafından
Size katılıyorum buda imkanı varken cimrilik yapıp yaptırmayanın tesellisi
tarafından
Meraktan soruyorum sadece . Bu asilar madem pahali asilar asil bunlari neden karsilamiyo ucuzunu biz de yaptiririz
(155 puan) tarafından
Devletin bütçesi olmadığı içinmiş zamanında hepatit a da ücretliymiş nasıl oldu unuttum devlet karılar olmuş
(155 puan) tarafından
Devletin derken sağlık bakanlığının bunu belirteyim
Profil image (2,029 puan) tarafından
Aşılar geniş kitlelere uygulandığı için ekonomik olarak yük oluyor devlete. Özel aşıların da maliyeti yüksek. Özel aşıların devlet tarafından karşılanmaması önemsiz olduğundan değil tamamen maliyetle alakalıdır.
(1,126 puan) tarafından
Aynen katılıyorum. Cimrilik sadece
(204 puan) tarafından
Aslında haklısınız keşke paralı olmasa herkese yapılsa
Profil image (2,029 puan) tarafından
Keşkee......
0 oy
Profil image (599 puan) tarafından
Ben doktoruma sordum yaptırmana gerek yok yaptırsanda bu hastalığı geçirebiliyo bundan sonraki özel aşılar daha önemli  dedi ama önemli bir aşı olsa devlet bunu karşılardı diye düşünüyorum 
(97 puan) tarafından
Bundan sonra ki önemli aşılar ne ki
Profil image (599 puan) tarafından
Hemşiren söyleyecek o aşıları
(155 puan) tarafından
Devletin  bütçesi olmadığı için karsılayamıyormış. Benşm doktorum da en ünlü doktor korona aşı bulmaya çalışan doktorla birebir görüşmüş sağlık bakanlığına kabul ettirmeye çalısıyor mış ama bütçe olmadığı için mecbur özel oluyormuş. 5 doktora ve bir kaç Hemşireye sordum hepsi de öneriyor aşıyı. Önermeyen hangi akla hizmet önermez diyor doktorum ve işinde aşırı iyi olan bir doktor. Harici memleketimdeki doktorum da aynı işinde çok iyi. Rotavirüs harici özel aşı menenjit aşıları da var ben nimerrix ve bexora. Bunlar da özel ve en pahalısı bexora. Ve yaptırılması taraftarıyım.
(204 puan) tarafından
Aynen bile bile lades demek olur yaptırmamak.
0 oy
(63 puan) tarafından
Ben Makedonya'da yaşıyorum ve doktorumuz kesinlikle almasini önerdi. Kış bebesi olduğu için yazın bebelere ishal enfeksiyonu olabilirmiş o yüzden.
0 oy
(31 puan) tarafından
Ben 5 yıl önce kızım yaptirdim iyiki de yaptirmisim arkadaşlarına oranla hastalıkları daha çabuk atlatiyo .. 4 aylık oğlum var ona yaptırmadım fiyatı çok pahalı.
0 oy
(186 puan) tarafından
B3nde yaptirmicam parasından değil ama önemli bi asi olsa emin ol devlet  asi takviminde yer alırdı 
(155 puan) tarafından
Önemli bir aşı olmasa doktor kendi çocuğuna da yaptırmaz bence. Önemli bir ası. Devlet karsılayamıyor sadece. Ha isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz. Kaç doktora sorduysam hepsi de öneriyor.
(90 puan) tarafından
Doktorumuz aşı olmaz ve virüsü kaparsa hastaneye yatması gerekebilir, aşı olursa hafif atlatır demişti. Daha sonra doktor değiştirdik yeni doktor da yapalım dedi ve yaptırdık. Bence de önemli bir aşı, ishal bebekler için riskli olabiliyor.
(1,126 puan) tarafından
Peki menenjit aşısı neden ücretli?önemli bir hastalık olmadığı için mi?
(72 puan) tarafından
olur mu ya! Cok onemli bir asi. Bunun sorgulamadan yaptırılması laizm. Devletin karşılamamasi önemsiz olduğunu göstermez.!
0 oy
(155 puan) tarafından

Devletin  bütçesi olmadığı için karsılayamıyormış. Benşm doktorum da en ünlü doktor korona aşı bulmaya çalışan doktorla birebir görüşmüş sağlık bakanlığına kabul ettirmeye çalısıyor mış ama bütçe olmadığı için mecbur özel oluyormuş. 5 doktora ve bir kaç Hemşireye sordum hepsi de öneriyor aşıyı. Önermeyen hangi akla hizmet önermez diyor doktorum ve işinde aşırı iyi olan bir doktor. Harici memleketimdeki doktorum da aynı işinde çok iyi. Rotavirüs harici özel aşı menenjit aşıları da var ben nimerrix ve bexora. Bunlar da özel ve en pahalısı bexora. Ve yaptırılması taraftarıyım. Evet pahalı maalesef ama hayat daha öennli ben çok arastırdım ve sordum ettim ve hiç yaptırmayın diyen birini duymadım. ABD zorunlu bu aşılar. Ekonomisi iyi oldugu için devlet karsılıyor orada ama bizim bütçemiz olmadığı için özele giriyor. Zamanında hepatit A aşısı da özelmiş sonradan devlete geçmiş 

(2,011 puan) tarafından
Doktorunuz kim merak ettim en ünlü dediğiniz için
(155 puan) tarafından
Ben antepe yeni tasındım ve doktora öneri üzerine gittik ki iyiki de gitmişiz Dr. Levent bey. Tanıdığım 2 tane en iyi çocuk doktorundan birisi kendisi  Dr. Mehmet Öz birebir görüştüğünü söyledi ki neden yalan söylesin. Sadece aşı hakkında değil mesela aklına takılan eden ne varsa herseyi ayrıntısına kadar anlattı nereden geldiği nasıl oldugu vs. İlk defa da o kadar ayrıntılı anlatan bir doktor gordum. Hem komik hem de aşırı bilgili. Ben sormadan soracagım n seyi bilip bir bir açıkladı. Normal  Muayene 40 dk dan fazla sürdü ki ben ilk kez bu kadar uzun süre kaldığımı hatırlıyorum.
(4 puan) tarafından
Antep'te hangi doktor hangi hastane
0 oy
(3,306 puan) tarafından
Canım.onemli bir asi rabbim tez zamanda sıkıntılarınızı gidersin insalalh
0 oy
(179 puan) tarafından
Ben bugün  2 ay aşısını yaptırdım hemşireye sordum  özel ve pahalı  olduğu için  herkes yaptırmıyor isteğe bağlı dedi 2 doz 700 felan oluyo  dedi. Ama aşıyı yaptırıp  kesin  hasta  olmıycak ishale  yakalanmayacak diyede  birşey yok dedi. Sen dr una  sor ona göre  yaparız istersen  dedi  sanırsam yaptirmiycaz 
0 oy
(295 puan) tarafından
5 yaşında ogluma yaptırmadim o zamanlar bilmiyodum çok şukur hastalıklara karsi zayif dgl sagliklı beslemeye çalısiyorum şmdi 3.5 aylık kızım var onada yaptırmadim maddi olarak sıkıntidayiz ama yinede yaptirmazdim tercih meselesi yaptıran kdar yaptrmayanda var 
0 oy
(586 puan) tarafından
 Bugün  hem rotanın ilk dozunu hem de menenjitin ilk dozunu yaptırdım. Ikisi 615 civarı bir şey tuttu. Yaptırmak istedim hangi doktora sorduysam da yaptır dedi. Rota iki doz zaten ama ne yalan söyleyeyim menenjit biraz zorlayacak gibi o daha pahalı. Ama yapacak bir şey yok bir şekilde yaptıracağım. Arkadaşımın oğlu rotavirüs kaptı mahvoldu çocuk eridi resmen. Korktum açıkçası.
0 oy
Profil image (886 puan) tarafından
Ben 3 doktora sordum hepsi yaptır dedi yaptirdim
0 oy
(72 puan) tarafından
Ben Almanya'da yaşıyorum ve burada doktor kesinlikle öneriyor. Cok önemli bir asi bu rota virüs aşısı. 
0 oy
(175 puan) tarafından
Ben yaptırmadım daha doğrusu yaptiramadim doktorumuz süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğu için önermedi malesef

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 631 göst.
10 Temmuz 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ömer KayraMm (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 323 göst.
0 oy
6 cevap 575 göst.
...