0 oy
263 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (65 puan) tarafından
Kızlar bebeklerin Yüz üstü yatırılması olayını okuyorum sa postlarda kafama şu takıldı peygamberimiz yüzüstü uyumayın diye uyarmış hatta bi adamı yüzüstü uyur görünce şeytanların böyle uyuduğunu söyleyip uyarmış.  Hadisler böyle iken yüzüstü uyutma çabası ne derece doğru? Dinimize uygunluğunu merak ettim.

4 Cevaplar

0 oy
(361 puan) tarafından
Nsl isterse ole yatiyor  cnm. Bn hic duymadım  oyle birsey. Dikkt et kusmasi. Belkki ole rahat ediyor
-Reklam-
0 oy
(63 puan) tarafından
Canım ben yüz üstü uyutmadım hiç. Araştırmalara göre bebeklerde ani ölüm sendromu var ona neden oluyormuş Allah korusun. Sağlık için en ideali sırt üstü. Arada sağa sola uyuttum başın şekli bozulmasın diye.
(65 puan) tarafından
Ne biliyim boyunlarını tutabilmelerine iyi geliyomus diyolar ben hic yatirmadigim halde kızım ilk aydsn beri boynunu tutmaya başladı. Önceleri kisa kısa olarak
(63 puan) tarafından
Gündüz uyumadığı zamanlarda yüz üstü çevir canım boyun kaslarını o zaman güçlendirsin. Uyku vakti de normal uyusun için daha rahat olur.
0 oy
(572 puan) tarafından
Öyle bişey duymadım hiç bende gündüzleri gözümün önünde yüz üstü uyutuyorum bi sorunla karşılaşmadım çok şükür rahat uyuyor Öyle hem gaz sıkıntısı da yaşamıyor 
0 oy
(43 puan) tarafından
Sağ tarafa dönüp yatmak yetişkinlerde sağlık için çok faydaliymis. Hem sindirim açısından hemde kalp açısından sola yatmak kalbe baskı oluşturduğundan tavsiye edilmiyor. Bebeklerde ise yüz üstü uyanıkken anne baba kontrolünde bir kaç dakika egzersiz niteliğinde tavsiye ediliyor. Onun dışında ilk üç ay omurga gelişimi için sırt üstü yatmali kafa yapısı için sık sık kafa yönü sıra ile sağ sol değiştirilirse yamukluk da engellenmiş olur hadisi şerifleri doğru duymussunuz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 318 göst.
30 Ocak 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Halleyyy (165 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 325 göst.
30 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Niloyaa12 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 281 göst.
15 Haziran 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ARELBEYİNANNESİ (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 286 göst.
...