0 oy
221 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (240 puan) tarafından
Kızlar ek gıda ya geçince nasıl olucak bir günlük beslenme mesela sabah kalkınca ne vereyim önce emzireyim sonra mı ek gıda veriyim kaç kere mama kaç kere ek gıda veriyim ilk çocugum soracak kimsem yok 1 günlük beslenme periyodu örneği verir misiniz 

4 Cevaplar

0 oy
(246 puan) tarafından
Ek gıda ne zormuş benimde 1 ayım kaldı şuracıkta bekliyim :)) şimdiden düşünüyorum naparim diye meme hazır hemen ver ağzına ama ek gıda ya alerji olurmu verebilir miyim boğulurmu yutarmı..
-Reklam-
0 oy
(140 puan) tarafından
Bizimdw 1 ayımız kaldı bendw bekliyim
0 oy
(412 puan) tarafından
Aç karnına verirseniz daha iyi olur çnkü tokken yemek istemiyorlar ilk önce tadım olarak yoğurtla başla sabah ve öğle ver alerjisi varsa akşam kdar belli olsun diye ben 3 gün değil 2 gün verdim patates kabak hvuç bal kabağı sonra meyveler falan bunlar bitince verdiklerini karıştırabilir sin yemezse zorlama gün içinde teklif et anne sütü yada mama alıyosa ağırlıklı olsun ek gıda bu dönemlerde karnını doyurmak için değil tatlarını bilsin diye ama benimki pek yemedi bizim yemeklerden yiyor bizimle sofrayı oturmayı istedi ben ona özel bişey yapmadım khvltı 7 ayda bildiklerim bu kdar :)
0 oy
(51 puan) tarafından
7 ayımızı yeni doldurduk daha tam anlamıyla kahvaltı vs yapmıyor .  Okdr kasmayın 6. Ay deneme ayı illaki öyle öğünlü tam anlamıyla beslenecek diye bir şey yok.  Alışma ayı diyelim yedi tatlar deniyecek ve alerji durumunu gözeteceksiniz zaten çok az az vericeksiniz bünyesi alışsın diye verdiğiniz şeyleri yutabilcegi şekilde tabiki . Önce yogurt verebilirsinz . Kayısı vermiştim ben iç kısmından ezip hem bagirsk düzeni için iyi oluyo.  Patates kabak püre yapıp çok az verebilirsinz zaten her şeyden az az verdikçe oda istiyor zamanla saldırmaya başlıyo sofraya mecbur tattiriyosn canı çekti diye  7 ay dan sonra her şeyin tadına bakınca sabah önce emzirip sonra ki öğünde yumurta sarisini anne sütü veya devam sütü ile ezip içine muz pekmez vs koyup kahvaltı olrak yedireblrsnz sonra ki öğün saatinde çorba yoğurt. Sonra meyve püresi şeftali armut olabilir.  Bi kere de kaşık mama si alıp verebilirsinz ogun olrak . 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 150 göst.
15 Kasım 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde snglfrkn (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 365 göst.
0 oy
11 cevap 734 göst.
0 oy
7 cevap 352 göst.
3 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mandalina58 (324 puan) tarafından soruldu
...