0 oy
712 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,296 puan) tarafından
Oğlum 13 aylık ve ben hamileyim. Memeye çok düşkün bir bebek ve memede uyuyor. Doktorum sütten kesmem gerektiğini söyledi. Çocuk doktoruna danıştım. Gece yatmadan önce karnını iyice doyurmamı ve gece uyandığında su vermemi önerdi. Bir anda keseceksin dedi. Uyku eğitimi videoları var internette onları izlememi ve uyku arkadaşı edinmemi söyledi. 

Şimdi hem uyku eğitimi vermem lazım hem de sütten kesmem lazım. Bu süreci başaran anneler nasıl bir yol izlediniz? 

7 Cevaplar

0 oy
(1,296 puan) tarafından
Cevap verecek yok mu?
-Reklam-
0 oy
(59 puan) tarafından
Bnde hamile oldugum için birden kestim benimkide emmeden uyumazdı sütten keaince geceleri aglayarak omzuma yatmaya başladı ilk günker öyle uyudu sonra ayagımda sallamaya alıştı ondan sonrada kendiliginden yanıma yayıp uyumaya başladı cnm ama çok zor bi süreç allah yardımcın olsun
(1,296 puan) tarafından
Doktor ayağında sallama dedi ve beşiğinde kendisi uyku arkadaşıyla uyumayı öğrenmeli dedi. Siz beşiğinde kendisi uyutmayı denediniz mi?
(59 puan) tarafından
Beşikte durmuyodu cnm sürekli beni istiyodu hatta annemlere gittim bnden uzaklaşsın aklına gelmesin meme diye hiç kimseye gitmiyordu bnden başka kafasını omzuma koyup uyuyordu
(1,296 puan) tarafından
Zor bir süreç cidden deneyeceğim bakalım umarım başarırım teşekkür ederim.
(59 puan) tarafından
Kendiliginden uyumaya daha sonraları başladı özel bişey yapmadım gel yatalım annecim diyodum kolumun üzerine yanıma yatıp uyuyodu sonraları
(1,296 puan) tarafından
Beraber mi yatıyorsunuz?
(59 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun cnm daha bide gögüslerinin acısı olacak çocugun da sürekli sana gelmek isteyecek yardımcı olabilecek birisi varsa sana onu getir yanına bir iki gün tavsiyem
(59 puan) tarafından
Evet yanımda uyuyor geceleri kalkıp gdiyo uykulu uykulu oglum o yüzden tek yatıramıyorum
(1,296 puan) tarafından
Teşekkür ederim inşallah rahat atlatırım.
(59 puan) tarafından
Rica ederim cnm allah kollaylıklar versin
0 oy
Profil image (1,141 puan) tarafından
Valla benim annem göğsüne acı biber sürdü kardesimi ayırmak için ne kadar kötü örnek olmuş.aklimda kalmış paylaşmak istedim.bence doktor lar sana güzel yol göstermiş.biberon versen sürekli ona alissa.biraz huysuz luk yapıp ağlayacak ama sabredeceksin unutmasini sağla emzik biberon gibi şeyler ver.
(1,296 puan) tarafından
O tarz yöntemleri bende doğru bulmuyorum, güven problemi oluşturabiliyormuş. Biberon ve emzik almıyor maalesef sadece sulukla içiyor. Artık alıştırmaya çalışacam belki meme olmazsa biberonu kabul eder herhalde.
Profil image (1,141 puan) tarafından
İşte bağımlı olduğu şey emmek birşeyler emmeli tabi anne göğsü daha sıcak huzurlu kolay bebeğin hakli.
(1,296 puan) tarafından
Haklısın, umarım başarabilirim.
0 oy
Profil image (1,141 puan) tarafından
Allah kolaylık versin.  
0 oy
(1,231 puan) tarafından
Hem uyku eğitimi hem de sütten kesme aynı anda yapılabilir miymiş? Doktor mu söyledi. İkisi birden çocuğa zor gelmesin sakın bilemedim. 
(1,296 puan) tarafından
Evet doktor söyledi. Yapmak zorundayım çünkü benim hamileliğimde sıkıntılı geçiyor.
(1,231 puan) tarafından
Allah kolaylık versin inşallah çabucak öğrenir.
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Bence biberon ise yarayabilir. Tutmadigini soylemissin ama yine de israrla her meme istediginde ılık su ver biberonla. Once memeden kesmek lazim bana kalırsa. Nerde uyudugu degil nasil uyudugu onemli. Bi anda bu kadar degisikligi kaldiramaz. Beraber yatakta uyumayi deneyebilirsiniz. Once kucakta sakinlestirip sonra yataga almak sarilip uyumak ise yarayabilir. Adim adim gitmekte fayda var.
(1,296 puan) tarafından
Şu an emiyor doyduğunda arkasını dönüyor ve sarılıyorum öyle uyuyor. Bu seferde hep ona sarılıp uyumamı istiyor. Bunun için geceleri saat başı uyanıyor. Adım adım gitmek doğru evet ama benim hamileliğim sıkıntılı geçiyor. Onun için sıkıntılar başlamadan doktor hepsini birden hallet dedi. Nasıl olacak bilmiyorum.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim hamileligin sikintiliysa hepsini bir anda halletmeye calismak seni daha cok yoracaktir bence. Ayrica bebegin de ne zaman uyum saglayacagi muallak. Senin bu sekilde hemen halletmeye calistigin sey belki de daha uzun surecek. Bu yastan sonra uyku arkadasini da kabul edecegini dusunmuyorum. Ben 9aylikken aldim bi ise yaramadi. Kucukken vermek gerekiyormus.
(1,296 puan) tarafından
Çok zor olacak ya da başaramayacağız evet hakkın gözüm çok korkuyor. Peki önereceğin başka bir yol var mı? Hepsini halletmem için 3 hafta gibi bir zamanım var.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Bence dedigim gibi oncelik memeden kesmek olmali. Memeden kesince zaten bebegin kendisine yeni bir uyku yontemi bulacaktir. Ben bir kac kere uyku egitimi denedim ama pes ettim cok agladi ve uyumadi. Simdi ise aksam ve gece uyandiginda mamasini ictikten sonra yataga yatiyoruz biraz kucakta gezdikten sonra, oynaya oynaya uyuyakaliyor. Kucakta gezmek isimi kolaylastirdigi icin hala var. Sureyi kisaltiyorum yani. Ama sen direk yataga alabilirsin ki zaten sarilip yatiyormus. Gece uyanmalarinda ise babasi gitsin artik. Gerekirse o yatsin yaninda alisana kadar. Ama uyur uyumaz hemen besigine koyun ki yalnizliga alissin. Babasinin uyutmasini memeden keserken de kullanabilirsiniz. İyice uykusu gelsin ama, seni istemeye mecali olmasin uyuyakalsin.
Aklima gelenler bunlar. Umarim ise yarar. Ya da yarayan bir seyler bulabilirsin. Hamilelikteki sikintilarin da biran once son bulur insallah.
(1,296 puan) tarafından
Kucakta gezdirmeyi deneyebilirim. Babasının sabah uykusundan uyanması yarım saat sürüyor, gece sesini asla duymaz. Uyanamaz da, dolasıyla iş bana düşüyor gibi. Baba ilgilensini doktor da söyledi ama eşimi uyandırıp ilgilenene kadar çocuğun uykusu tamamen açılır. Ben tamamen uykuya geçince beşiğine koyuyorum, hemen dalınca koymayı deneyeceğim. Önceki hamileliğimde 9 ay boyunca günde en az 6-7 defa kustum ve peynir ekmekle hamilelik geçirdim. Üstüne doğum sonrası tansiyon problemi yaşadım. Umarım bunda yaşamam sıkıntı.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Kucakta gezdirmek soyle sorun olabilir ama bu sefer ona alisirsa karnin buyudugunde sıkıntı olur. Mumkun mertebe seni yormayacak, yatar pozisyonda ilgilenebilecegin yolu bul bence.
Babanizin masallahi varmis. İsi cok daha kolay hale getirebilirdi oysa ki.
Benim hamileligim de cok fenaydi. 4ay cok kotuydum. Ayni seyleri 9ay yasadigimi dusunemiyorum. Allahim yuzune baksin da hic anlama bile bebegin oldugunu, oyle rahat geçsin insallah.
(1,296 puan) tarafından
Amin, çok teşekkür ederim. Önerilerini dikkate alacağım.
0 oy
(556 puan) tarafından
Bence ikisinin birlikte yapılması hiç doğru değil önce sütten kes sonra uyku eğitimi canım ya da tam tersi yani 
(1,296 puan) tarafından
Evet bunu çok söylediler, böyle de deneyebilirim.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 440 göst.
0 oy
3 cevap 163 göst.
30 Mart 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Erkayse (2,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 289 göst.
14 Aralık 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Gzzmm (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 199 göst.
7 Mayıs 2024 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Minikhanim (80 puan) tarafından soruldu
...