Bebeğinizi geceleri mümkün olduğu kadar sakin, sessiz ve loş ortamda tutmaya çalışın. (Uygun uyku saati rutinleri oluşturulabilir; banyo, masaj vb.)
2) Gece yarısı çocuğunuzu beslemek veya altını değiştirmek gerektiğinde onu çok fazla uyarmayın, çok fazla uyandırmayın.
3) Bebeğinizin uykusunun geldiğine dair ilk belirtide yatağına yatırın. Bebeğinizin kendi başına uykuya dalmayı öğrenmesi gereklidir. Uyuyana kadar onu kucaklamak veya sallamak gece yarısı uyandığında da aynı şeyleri yapmanızı gerektirir. Bu da çocuğunuzun uyumayı kendi başına yapabilmesini engeller.
4) Birçok bebek emerken uykuya dalma eğilimindedir. Dolayısıyla uykuya dalarken hatırladıkları son fotoğraf karesi, annenin güvenli kolları ve memesidir. Uyandığında bu fotoğraf karesinin olmaması bebek için kaygı verici olur. İlk ay her istediğinde ve istediği kadar emmesine izin verilen bebeğin, aylar ilerledikçe meme emmeden uykuya dalma alışkanlığı kazanması gerekir. Bebeğin emmesi ağırlaşmaya başladığında memeden çekilip hafif dik tutularak gazı çıkartıldıktan sonra yatağa bırakılarak denemeler yapılması ve uykuya dalma becerisini kazanması desteklenmelidir.
5) Bebeğinizin gündüz bir seferde çok uzun süre (3-3,5 saatten fazla) uyumasına izin vermeyin. Gün içinde uzun uyuyacak olursa gece uyanık olma ihtimali daha fazla olacaktır.
Canım biraz uzun ama internette bunu buldum belki yardımcı olur..Ama gündüz uykusunun kısalması çok normal şuan önemli olan gece uykusu