0 oy
305 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (344 puan) tarafından

Merhaba kızlar kızım 1 yaşında gün içinde çok fazla oyun oynayamiyorum onunla ve bu beni üzüyor pek üretici değilim bu konuda siz neler yapıyorsunuz fikirlerinizi paylaşırsanız sevirim. Ayrıca gün içinde ne kadar uzun süre oyun oynuyorsunuz. Ben toplam 1 2 saat oynuyorumdur ama yeterli değil sanki geri kalan kısımda kendisi oyun kuruyor

4 Cevaplar

0 oy
(1,357 puan) tarafından
Ben bir pedegogdan günde 1 2 saat verimli bir şekilde ilgilenmenin yeterli olacağını okumuştum. Malum ev hanımıyız ev işleri yemek vs insan yetişemiyor. Oyun konusunda da 1 yasa uygun eğitici  oyuncaklar araştırıp onları oynatabilirsiniz. Kitaplardan bir şeyler gösterebilirsiniz, hikaye dinlemeyi seviyorsa anlatabilrisiniz. 
(344 puan) tarafından
Çok teşekkürler
-Reklam-
0 oy
Profil image (587 puan) tarafından
Ben ev işlerini hayatımızı daim ettirebilecek derecede yapabiliyorum hala. Onun dışında sürekli bebekle oyun oynuyor ilgileniyorum. 

Kalın sayfalı kitaplar çok ilgisini çekiyor. Oyun kartları. Çokta pahalı değil hem. Onlar üzerinden evdeki eşyalarla eşleştirme yapıyoruz. 

Bundan oyuncaklara ilgisini çekmeye calisiyorum. Legolar henüz  ileri seviye gibi geliyor pek beceremiyoruz onları. 

Saklambaç oynuyoruz evde birbirimizi kovalıyoruz. Değişik yüz şekillerini yapıyoruz ayna karşısında. Ağlayan korkan diye tanıtıyorum. 

Kuru boyalar aldım organik dediler ama zaten hiç bir Yere bulaşmıyor. Kâğıda resim yapıyoruz sonra ellerini yıkıyoruz. 

Oyuncaklarının hepsi her an ulaşabileceği yerde olmuyor. Kartlar kitaplar boyalar birlikte yapılacak etkinlikler çünkü. Kendi karıştırıp sıkılabilir sonra ilgisini çekmez. 

Hergun yarim saat kadar apartman çevresinde dolastırıyorum. Karıncası çiçeği güneşi öğreniyor ayrıca özgüveni cidden artıyor kendi birşeyleri tanıdıkça.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar 

Hi bi de hayvanların yürüyüşleri gibi babasının horlaması gibi şeyleri taklit yapıyoruz. Hem eğleniyor çok gülüyor hem zihin etkinliği oluyor 
0 oy
(440 puan) tarafından

Kendi kendine oyun kurmasi da guzel aslinda..biz gün içerisinde bul tak oyuncağıyla belli bi süre oynuyoruz..bi ara boyama kitabi var onun sayfalarını ceviriyorum hayvanlarin isimlerini sölüyorum.kuru boya kalemleriyle boyama yapıyorum görsün diye o da yapmaya calisiyor.kucuk kitapları var şoktan almistm hayvanlar alemi,tasitlar,meyveler,ciftlik ve sayilar kitabi onlari inceliyoruz beraber..sonra bi ara o helikpteriyle takiliyo ben de helikopterin kapisini ac kapa icine bunu koy al vs.soluyorum..genelde pesimde dolaniyo camasir asmaya gittgmde mandallari sökyo oynuyo biraz orda..bazn yürüme arkadasi var onun uzerindeki seylerle ilgileniyo..bide aktivite masasi var onun tuslariyla da oynuyo..heee bide ill 100 sözcük karti almistim onlari gösteriyorum arada:)

0 oy
(1,020 puan) tarafından
hiç bisey yapamıyoruz. bütün gün oynadığımız halde verimli değiliz bence bilmiyorum. sürekli dikkati dağınık bişeyle bi iki dakikadan fazla oynamıyor sürekli birini bırakıp diğerini eline alıyor. 4 5 kişi oyun yaparsak eğleniyor anca ikimiz olunca sıkılıyor bi yerden sonra. şımarık büyüdü biraz hala da öyle devam ediyor kışa napicam bilmiyorum. dikkatini verse herşeyi çok cabuk öğreniyor taklit yeteneği harika ama hemen sıkılması ciddi sorun. sadece uyuduğu zamanlar iş yapıyorum kızım uyumadan yemek dahi yemem. uyanıkken max. 1 saat iş yapabilirim onunla birlikte bu bazen hiç mümkün bile olmuyor. kendi başına nasıl oynar bi bebek hiç bilmiyorum görmedim ben keşke kızım da biraz kendi takılsa 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 237 göst.
0 oy
2 cevap 151 göst.
0 oy
6 cevap 350 göst.
17 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Selmaaaaaa (346 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 195 göst.
22 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Doğa kızın annesi (136 puan) tarafından soruldu
...