0 oy
818 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (578 puan) tarafından
5,5 aylık bebeğim var. Yarın okullarda seminerimiz başlıyor.Bu hafta ne yapayım kararsız kaldım. Bebeğim hiç durmuyor. Sürekli huzursuz, yatmak istemiyor, oyuncak istemiyor, kucak istemiyor. Doğduğundan beri böyle. Ya anneme bırakacağım, annem 75 yaşında, yürüme sorunu var ya okula 70 kişinin arasına götüreceğim ya da izin rapor alacağım. Çok Kararsız kaldım. 

11 Cevaplar

0 oy
(456 puan) tarafından
Canim okula götürmek çok tehlikeli olur. 70 kişi  az degil ki. Bir de gelip sevenler olacak illa ki.. Ben yerinde olsam izin alirdim. 
-Reklam-
0 oy
(578 puan) tarafından
Bana gelince ne müdür izin verir ne doktorlar rapor. Zaten kaç kişi aradı yarın okula getlr de sıkıştıralım diye
(696 puan) tarafından
Bu insanlar da bir garip...Ne münasebet canım sıkıstıralım...Tamam,sevgi var da...Ortaligin hali belli...Tam tersine bir zarar vermeyim diye uzak durmaları gerek madem o kadar seviyorlar...
(696 puan) tarafından
Benim oğlum da 7 aylik..Belki ben de götürmek zorunda kalacağım, aslında rapor alacam ama süreç belirsiz biliyosunuz...Herkesten tırım tırım kaçar en uzak noktada tek başıma dikilirim  herhalde...Korkuyorum gerçekten.. Bizim okul çok daha kalabalık...Allah yardımcımız olsun..
(696 puan) tarafından
Normal bir zamana denk gelmedik ki...Bebekleri 1 yaşına kadar korumak gerekliymiş bagisikliklari tam olarak güçlenmesi için.Aklimizda olsun.
(578 puan) tarafından
Kime sorsan biz corona değiliz diyor. Telefon edip özellikle site bahçesine çağıran var
(696 puan) tarafından
Valla siz bilirsiniz ama bunca zaman corana denen  illetin öyle bisey olmadığını, hasta değilim diyenlerin de hasta ya da taşıyıcı olabilceğini artık anlamış olmak lazım bence..Dikkati elden bırakmayın diye yazdım, yanlış anlamayın..Bir de bu insanlar ogretmen yani...Daha dikkatli ve bilinçli olmak gerek.
(578 puan) tarafından
Ben size diyeyim yarın çoğu okulda maske, mesafe yalan olacak. Kesinlikle eminim. Bizim okulda mümkün değil. 70 kişiyiz. Küçük bir öğretmenler odası, çay kısmı hele. Allah korusun ne diyeyim
(696 puan) tarafından
Allah korusun...Allah karşilaştirmasin inşallah..Yine de dikkatli olmaya çalışalım...
0 oy
(72 puan) tarafından
Bnde öğretmenm bebegım 3 aylık yarın seminere gidecegm kayınvalidem gelip bakacak hc istemıyorum aslında. Ücretsiz e ayrılacaktm korona olayları olunca belkı açılmaz dıye ayrılmadım ama bilemiyorum bnm ıcınde cok zor olacak 
(91 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun canim.  Bende ondan terddutteyim. Ben izne ayrılınca okulda kapanır diye pek şansızim bu konuda. Bu devirde de herşey para gerçekten geçim çok zor artk
(72 puan) tarafından
Aynen oyle nerde yasıyorsn
(91 puan) tarafından
Kars ta yaşıyorum canım
(72 puan) tarafından
Hmm anladım bekleyelim bakalım 1 ay sonra karar vereceğim Bn
(91 puan) tarafından
Aynen canim hakkımızda hayırlısı olur insalah bakalım
0 oy
(778 puan) tarafından
1gunluk esin izin.alsip o ilgilensin mumkunse
(578 puan) tarafından
Aynı okuldayız
0 oy
(696 puan) tarafından
Ben rapor alacağım bu hafta..
0 oy
(571 puan) tarafından
Rapor alın bence güven olmaz kimseye
0 oy
(1,274 puan) tarafından
bence rapor al ya 
(578 puan) tarafından
Şansımı deneyeceğim de ne diyeyim de alayım. Tanıdık vs yok ki.
(1,274 puan) tarafından
hic bilemedim ki calisan bi anne olarak seni cok iyi anlıyorum kaynana teyze hala vs yok mu
anneni direk es geciyorum 75 yas hem risk hemde cok zorlanir
(578 puan) tarafından
Bulunduğumuz il eşimin yada benim memleketim değil. 800 km var benşm memleketime. Annem ve babam doğum için buradaydı, salgın dolayısıyla göndermedik.
0 oy
(128 puan) tarafından
Ben de aynı durumdayım ne yazık ki.. İkizlerim var ve ne yazık ki bırakabileceğim hiç kimse yok.. Bir ilçedeyim ve bakıcı da pandemi yüzünden bulamıyorum.. Öğretmen anneler bu süreçte çok yıpranacak.. Ailelerimizden kilometrelerce uzakta hastalık korkusuyla ne yazık ki ciddi risk altındayız.. 
(578 puan) tarafından
Şu anda resmen depresyona girdim. Aile hekimine gitsem yarın axarlayacak. Ne raporu kardeşim diyecek. Acaba mazeret izin dilekçesi mi yazsam yarın için diyorum. Acayip mutsuz oldum
(128 puan) tarafından
Morelinizi bozmayın, yalnız değilsiniz, hepimiz aynı durumdayız.. Benim aile hekimim kendilerine yazı geldiğini asla rapor veremeyeceklerini söyledi.. İdari izin almaya gayret edin, anlayış göstereceklerdir..
(578 puan) tarafından
Bakalım bütün şartları zorlayacağım.
0 oy
(696 puan) tarafından
Ne yaptınız bebeğinizle mi gittiniz okula? Ben bugün sevkliydim.Yarin süt izni icin dilekçe vercem, bu hafta böyle idare edecem sanırım...Tabi biraz gidecem mecbur bebekle...Rapor alamadım.Saglik ocağı vermiyor.Sizde durumlar nedir? Süt izni hakkımızın oldugunu da unutmayın diye yazıyorum...Analik izni bitiminden sonra ilk 6 ay günde 3 saat, ikinci 6 ay günde 1,5 saat...Mudure bugün söyledim artık ne şekilde kullandirirsa idare bu izni bakacaz...
(91 puan) tarafından
Canım az önce yukarı yazdım sana da yazayım. Bende öğretmenim bu hafta rapor aldım zar zor. Bebeğim henüz 77 günlük. Eğer çalışmaya başlarsam kayınvalidem  bakacak.büyük ihtimal çalışacağım ama hiç istemiyorum. Bizim idarecimiz süt iznini sadece öğle arasından ni saat erken bırakarak kullandirtiyor. Biz sınıfco olduğumuz icin oyle 3 saat hakkımız falan yokmuş diyor. Süt iznimi de seçmeli derslerde kullanacağım
(696 puan) tarafından
Anladım...Ben çalışmayacağım aslında .Bebegim 7 aylik benim, sizinki biraz daha küçükmüş...Rapor haklarım var ama simdi rapor hakkim biraz daha saklı dursun istiyorum da...Cunku okul açılıp kapanabilir, belki de kapanmaz bilmiyoruz ki...Raporlar bitince ücretsiz izin alacam.Sut iznini de seminerden erken çıkmak için söyledim müdüre, çok net bir cevap vermedi açıkçası.Yarin dilekçemi yazacam, semineri erken terk edecem.Yasal hakkimiz sonuçta.Sorun yaratamayacak gibi insallah.Bu hafta böyle geçecek yani mecbur,biraz dişimi sıkacam.Sonra 21 Eylüle kadar uzaktan eğitime katılacam, artık durumlara göre gidişat belli olacak.
(91 puan) tarafından
Evet canım mantıklı düşünmüşsün. Bende senin gibi düşünüyorum ama aile hekimi sadece bu haftalik  rapor verebilirim dedi. Başka hangi turlu rapor veya izin alabilirim sence?
(696 puan) tarafından
Bizim aile hekimi hiç rapor vermiyor,alirsam mecburen özel hastaneden alacam..Bizim müdür bu haftadan sonraki haftalar,18 Eylüle kadar yani,cagirmayacakmis,öyle söyledi.Evden uzaktan eğitim yapacaz.Lise bizimki.
(91 puan) tarafından
Ne güzel canım keşke bizimki de evde olsaydı. Bizim mudurdde 18 eylül é kadar okulda olacağımızı söylemiş bugün. Özel hastane de mantıklıymis rapor için
(578 puan) tarafından
Aynen aile hekimi rapor vermedi. Okul müdürü mazeret izni vermedi. İki gündür bebekle 100 kişinin arasına gidiyoruz. Yapacak bir şey yok. Genellikle maske ile yaklaşıyorlar. Dokunan da var. Kucağına almak isteyen de. Mecbur bir arkadaş kucağına aldı, çünkü benim orada toplantım vardı. Allaha emanet.
(91 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun bence çocuğunu kimseye verme sonuçta virüs var dikkat etmek lazım. Bakalım nasıl olaca
(578 puan) tarafından
Toplantı olunca yapacak bir şey yok. Mızmızlanıp ağlayınca mecbur biri sakinleştirecek.
(91 puan) tarafından
Evet orası da dogru sende haklisin biraz anlayışlı olmak lazım bebeklı anneleré karşı
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Gerekirse istifa ederim yine onca kisinin arasina goturmem
(578 puan) tarafından
İstlfa edip sonra çocuğa nasıl bakarız?
(5,307 puan) tarafından
Vallahi hal boyleyken o cocuk 70 kisinin arasina girmez, ben bir bunu bilirim
(578 puan) tarafından
Girdi vallahi, dün de bugün de yarın da. Yapacak hiçbir şey yok. Aile hekimi rapor vermedi, müdür izin vermedi, eşim aynı yerde öğretmen, akraba vs yok, komşuya zaten bırakılmaz.
(5,307 puan) tarafından
tercih meselesi canim. Insallah saglikla tamamlarsiniz..
(578 puan) tarafından
Keşke tercih meselesi olsaydı. Kendi memleketinde çalışmama sıkıntısı.
0 oy
Profil image (739 puan) tarafından
Bakacak kimsen yoksa rapor al tabiki de el kadar bebek gidermi oralara onca insan içine ki baya Bi sürede orada kalıyorsunuz sanırım götürmek hiç mantıklı değil bence 
(578 puan) tarafından
Aile hekimliği rapor vermedi, müdür mazeret izni vermedi. İki gündür gidiyoruz seminere. Çekirdek aile olarak. Yanımızda duruyor bebek arabasında. Yapacak bir şey yok.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 801 göst.
0 oy
5 cevap 241 göst.
0 oy
1 cevap 164 göst.
9 Temmuz 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Fatma ak (1,942 puan) tarafından soruldu
...