0 oy
393 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Oğlum yedi aylık olacak katı yiyecek olarak ne verebilirim eline boğazında kalacak diye çok korkuyorum eline pek bi şey vermek istemiyorum lütfen yarimdici olur musunuz teşekkürler.
Bebek Ayı 7

6 Cevaplar

0 oy
(118 puan) tarafından
Canım damağında ezebileceğini düşündüğün yumuşak şeyler vermelisin. Küp küp şegtali doğrayabilirsin, muz olabilir. Ama eline ısırarak yemesi gerekn şeyleri vermekten kaçın. Dişleri çıkmadığı için ben oyalansın diye havuç veriyordum. Yine de göz önünde olmalı. Besin alerjisi durumuna göre pankek yapıp verebilirsin. 
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım tavsiyelere uyacağım
-Reklam-
0 oy
(1,296 puan) tarafından
Korkarsan böyle birkaç ay sonra çocuğum kendi başına yemek yiyemiyor diye post açarsın. Korkma, boğazına kaçmayacak şekilde ver.
(11 puan) tarafından
Korkuyorum vala ilk çocuk ilk deneyim biskuvi falan veremiyorum
0 oy
(157 puan) tarafından
Acikcadi ben hic korkmadim simdiye kadar ay boğazında kalır ay başka bir şey olur eline 8aykndan ekmek verdim zaten yiyip yiyip kendisi cikariyodu ağzından simdi 15aylik her şey veriyorum eline bence bu kadar korkma sadece tetbiri elden birakmak bak ona kalmadı diye Allah korusun kalırsa hemen sirtindan iki kere vur dik tut hemende su ver pismis havuc verə  bilirsin salatalik falan
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim inş korkumu yeneceğim
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Yutamıyorsa anlık tıkanıyprsa kusarak acıyorlar merak etme yavaş yavaş alışıyolar yemeğe. 
(11 puan) tarafından
Ilk çocuk olunca korkuyorum bisküvi bile vermiyorum eline bide oturur şekilde mi vereyim elline bir seyler
(6,550 puan) tarafından
Otururken ver yatarak bişi yedirme canım
0 oy
(100 puan) tarafından
Benim kide 8 bucuk aylık elıne bısey vermıyorum veremıyorım daha dıgrusu dişide yok çünkü.ama kahvaltıa yumurta sarıısı peynir felan minik minik parcalayıp verıyorum agzına bogazına takılmayacak sekılde küçültyrm minik minik.ara öğünlerde meyve püresi yapıyorım yogurtlada.akşamda çorba verıyorum .yada meyvelı muhallebi gıbı.elıne dişi yoksa verme ıstersen bı yakınımın  bebegınd verılmıs.Allah korusun bogazına armut takılmısti.sıkıntı yaşadılar.şimdilik gözetim dahılınde minik vermeye calş kendın.bende çok pinpiriğim bu konuda ..süreklı nerdeyse herseyı püre yedirirridm bana kalsa ama.malesef püre ye de alısırsa o sekılde devam edermiş.artık kendım verıyorım  
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim öyle diyorlar da ben pek inanmıyorum püreye alışınca normal yemez diye
0 oy
tarafından
Çiğnemeyi öğrenmesi lazım, yumuşak şeyler verebilirsin başlangıçta, ya da ince  jülyen doğrayıp verebilirsin. Sürekli püre yapmaktan kaçın, konuşma becerisi için çiğneme hareketini yapması dilini kullanması önemli, geç konuşmaya sebep olabiliyormuş sürekli püreyle beslenip katı gıda çiğnemeyen bebeklerde. Geç konuşan ve dediği anlaşılmayan bebek kendini anlatamadığı için asabi oluyor, korkma sadece göz kulak ol. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
0 oy
5 cevap 234 göst.
0 oy
4 cevap 167 göst.
20 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Melo B. (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 390 göst.
15 Aralık 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde SenaÇ (37 puan) tarafından soruldu
...