0 oy
404 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (46 puan) tarafından
Kızlar beni kızım 5 aylık oldu uykusu geldiğinde hep yatarak emip uyumak istiyor özellikle geceleri sabaha kadar bizim yatağımızda göğsüm ağzında uyuyor,bu da beni hiç uyutmuyor. Tavsiyeleriniz neler ? 

Siz uyku eğitimi için bebeklerinize neler yapıyorsunuz??
Bebek Ayı 5

1 cevap

+1 oy
(1,369 puan) tarafından
Canım keşke yatağına hiç alıştırmasaydın, ben anne yanı yatağında yanımdaymış gibi yatağını iyice çekiyorum yanıma beni de görebiliyor filesinden, hep öyle yattık, bazen yanıma aldığım oldu tabi özellik ile aşı olduğunda, 7aylık olduk artık zor sığıyor ona döne döne yatmak istiyor odasına koymayı deniycem, ama ben durabilir miyim bilmiyorum, yanımda olmasına çok alıştım çünkü, bi kaç güne deneme yapıcam erteleyip duruyorum :). ama artık odasına koymam lazım rahat yatması için, gündüz uykusunu desteksiz kendi odasında yatağına bırakıyorum  kendisi uyuyor çok şükür ama akşam uykusuna zor geçiyor kucağımda uyutuyorum, bide gündüzleri 2 uzun uyku yapıyor. Ben saat ayarlamadım uykusu gelince anlıyorum halinden uyutuyorum. 
(1,118 puan) tarafından
gunduz kendi basina uyumasi geceye alistirmaktan daha zor diyo uzmanlar
(1,369 puan) tarafından
Çok şükür gecede uykuya dalınca çok huysuzluk yapmıyor, ama ben gece emzirmeye alıştırdım çünkü gündüz az emiyor, uzun süren bi meme reddi de yaşadık,zafer benim oldu ama sütüm azaldı bu sürede tabi :((  birazda iştahsız bi bebek ek gıdayı da istemiyor, o yüzden gece  2 3defa emzirmeye kalkıyorum, gerçi bu durumdan rahatsız değilim yeterli emsin daha fazla da kalkarım :)) özlüyorum zaten hemencik her fırsatta sarılıp öpmek istiyorum, biraz kızına deli olan bi anneyim galiba:))
(1,118 puan) tarafından
bende gece kalkislarini azaltmaya uğraşıyorum cunku uykusu bolunuyor uzuluyorum onlsr için gece onemli 4 kez fln kalkioruz alistirmamaliyiz
(1,369 puan) tarafından
Haklısın aslında ama uyandırmıyorum emzirip bırakıyorum uykusu açılmasın die onunla iletişime geçmiyorum,iştah sıkıntımız olmasa 10 numara olacaktı, inşallah düzelir Rabbim evlatlarımıza da bizlere de sağlık versin iyi geceler.
(46 puan) tarafından
Ya sevindim senin adına maşallah. Ben de çok çabaladım ama durmuyor benimkisi daha  hiç kendi başına  uyumadı.. artık uyku eğitimi konusunda iyi bir araştırma yapıp daha disiplinli davranmalıyım
(1,118 puan) tarafından
ben verilmelimi akisami bırakmalı bazen tereddüte kapiliyorum
(1,369 puan) tarafından
Uzmanlar vermeli diyor ama birazda kendi hissiyatımızi dinlemeliyiz die düşünüyorum ben bayanlar, her çocuğun karakteri farklı her çocuğa aynı disiplini uygulayamayız sonuçta, hem çok da disiplinli olsanız da o sonunda kendi istediğini kabul ettirecektir, benim yeğenime gelinimiz çok disiplinli davranmaya çalıştı, uyku seyanslarında çok ağlattı 2saat ağladığına şahit oldum yanına gitmedi kendi uyumayı öğrensin die ki bence çok yanlış, yada hep toplu olucaksın oyuncaklarını dağıtmayacaksın odanın dışına oyuncak çıkmayacak die diretti halen diretiyor, çocuk şuan 3yaşında kendi bildiğini okuyor ve başkaları ile çok iletişime geçmiyor yani çok sosyal değil, kendi anneliğiniz ve iç güdülerimiz ile büyütelim, ben uykuya yatırdığımda hep yanında bekledim ninni söyledim uyumasını bekledim sırtını kafasını okşadım, sonra kendi haline bıraktım ki bazen yine yanında olmamı istiyor bende oluyorum. Güven duygusu için çocuklarınıza bol bol sarılın kucaklayıp öpün, ama bişey istiyorsanız da ısrarcı olun mesala uyutmanız mı lazım yatırın ama ağlasa da yanında olun konuşun ama almayın yatağından o da zaman ile öğrenicek, ama bırakıp yatağına uyumak zorundasın deyip bırakıp gitmeyin destek olun ona uyuması için. Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama ben kıyamıyorum bebişlere hepside iyi ve mutlu olsunla istiyorum :))
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 136 göst.
0 oy
3 cevap 594 göst.
0 oy
2 cevap 450 göst.
2 Mayıs 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dakso (60 puan) tarafından soruldu
...