0 oy
291 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (28 puan) tarafından
29 gunluk  bebegim surekli kusuyor  karnindan sesler geliyor gurulduyor bagirsaklarindanda ayri ses geliyor uyurken inliyor agliyor uyumuyor var mj başina boyle seyler gelen birde burnu tıkalı bogazida doluj lutfen nerde üşüttun fln diyip linçlemeyin icim yaniyor o aglayinca inleyince cvp herkese tskler simdiden 

7 Cevaplar

0 oy
(678 puan) tarafından
1. Gazı var ondan huysuz büyük ihtimalle. 

2. Yenidoğanlaeın burunları çok çabuk tıkanır günlük temizlemeniz lazım eczaneden deniz suyu veya serum alıp temizleyebilirsiniz. Nasıl yapıcağınıza dair ayrıntılı videolar internette arattığınızda mevcut.

3. Düzgün nefes alamadığı için ve bağırsaklarda gaz olduğu için huzursuz olması normal.

4. Bunların hepsini günlük yapıyorsanız ve yinede şikayetler devam ediyorsa bir çocuk doktoruna danışın en doğru bilgi kendisi verecektir.

5. Çol geçmiş olsun sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip olsun inşallah. :) 
-Reklam-
0 oy
(128 puan) tarafından
Benim oğlumda da bunların hepsi vardı.. Büyük ihtimalle gazlı bir bebek.. Damlalar var etkili biz hemen hepsini denemiştik en son laktazim diye bir damla verdi doktorumuz o işe yaramıştı.. Ancak tüm bunlar ancak 3-4 aylık olunca düzene giriyor, gaz sancısı bitiyor.. Biraz daha sabır yani:( Burnunu da serum fizyolojik sıkıp aspiratörle çekerek temizliyordum bir sabah bir akşam.. Ancak oluyor bunlar, endişelenmeyin.. Bebek dört ayı atlatınca düzene giriyor pek çok şey.. 
0 oy
(454 puan) tarafından
Fışkırtarak kusuyorsa reflü de olabilir diye okumuştum
0 oy
Profil image (792 puan) tarafından
Su gibi geliyorsa ağız ve burundan reflu yastığı alin.  Biz öyle rahat ettik . Karin guruldamasi bizde de oldu.  Araştırdım midesi çalışıyor muş iyi birsey mis.  Bağırsaklarının çalışması.  
0 oy
(129 puan) tarafından
Canım benim çok geçmiş olsun . Aynı şeyleri benim Kız da geçirdi bizde şuan 28 günluguz hava bi sıcak bi seriliyor nasıl giydirecegimi şaşırdım gece gündüz onunlayım ben kendim üşüttüm sürekli kızla ilgilendohim için ihmal ettim kendimi grip oldum iki gün sonra da benim kızım aynı siizn anlattığınız gibi oldu hastalık var diye doktora da götürmedim bide daha küçücük allahın izniyle evd3 hep emzirdim sürekli ama kusuyordu ben yine emzirdim o istediği sürece ve burun aparatiyla da burnunu çektim gun de 2-3 defa sürekli kontrol ettim azıcık bile terlese  üstünü degistirdim çok şükür şuan iyi kızım 3 gün sürdü böyle tek korktuğum şey ateşinin yüksel.esiydi  hamd olsun ateş-i çıkmadı o yüzden doktora gitmedik inş senin bebiş de atlatır .
0 oy
(100 puan) tarafından
Kıyamam size yaa canım benim hemşire mm kusması normal dedi amaa karnında sesler gelirse doktoru götr dedi götüremiyırsan sağlık ocağına götr istersen çok geçmiş olsun 
0 oy
(512 puan) tarafından
Benim oğlumda da çok karın guruldaması vardı gaz canım ondan huysuzlanıyor. Ayağında çorabını çıkarma bebeğinin. Oğlum 3 aylık olacak daha çıkarmadım çorabını. Sende üşütme dikkat et. Burnu içimde serum fizjolojik ve aspiratör al onla temizle rahatlar inşallah.  Çok kusması gazdan da oluyor. Fışkırtarak kusuyor sa doktora danış. Geçmiş olsun 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 419 göst.
19 Temmuz 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ozlemruya (281 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 271 göst.
12 Şubat 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ebu bekir (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 527 göst.
10 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hasretimsin (63 puan) tarafından soruldu
...