0 oy
249 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (27 puan) tarafından
Yaptığınız ve memnun kaldığınız tarif var mı besleyici ve doyurucu 

4 Cevaplar

0 oy
(660 puan) tarafından
Evde yapılan her yemek besleyicidir canım ayına göre sebze et tavuk bakliyat kullan ve corbalarini çok sulu yapma biraz kıvamlı olsun yeter 
-Reklam-
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Her gün hem sebze hem et hem baklagil veriyorum canım. Haftada 2 gün balık yiyor tarihten ziyade haftalık listem var neyi az yedi neyi kararında yedi gibi. 
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Besleyici ve doyurucu hale getirebilirsiniz bütün yiyeceklerini. Mesela sebzelerin içine 1 tutam pirinç, bulgur veya mercimek ekleyebilirsiniz. Et suyu ve zeytinyağı koyarak zenginleştirebilirsiniz. 8.aydan büyükse kıyma ekleyebilirsiniz. Meyveleri pişirip verebilir ya da meyveli irmikli muhallebi yapabilirsiniz. Meyveli yoğurt yapabilirsiniz. Et suyu ve kemik suyuna çorbalar yapabilirsiniz. Mesela kahvaltıda pankek, krep, patatesli yumurta, ıspanaklı yumurta, lor peynirli yumurta, tereyağında yumurta yapabilirsiniz. 
0 oy
(384 puan) tarafından
Tarif değil ama besleyiciliği artsın diye ilikli kemik suyu, tavuk suyu, peynir altı suyu atıyorum yemeklerine. Buz poşetinde hazırlayıp buzluğa atmıştım ordan birer birer kullanıyorum bulyon gibi. Bu arada bebeğim 9 aylık. Sizinki daha küçükse ve alerjen riski varsa ona göre dikkate alın. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 366 göst.
0 oy
2 cevap 185 göst.
27 Mayıs 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Mrv71 (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 291 göst.
12 Mayıs 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Zbasmmr (700 puan) tarafından soruldu
...