0 oy
443 göst.
Profil image 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (2,520 puan) tarafından

Tuvalet egitimi olarak degil de sadece fikir olusturmasi acisindan kizimi zaman zaman klozete oturtuyorum. Korkmasin, aliskanlik kazansin diye. Uyku sonrasi bir kac kez oraya cisini yapti hatta, bir kere de kakasini yakaladim ve oturtunca yapti. Fakat simdi olayi bir oyun haline getirmeye basladi. Eli poposunda ih ihh diye ikinma sesi cikararak tuvalete gidiyor :D cisi geldiginde soylemiyor zaten daha, sirf oraya oturmak icin yapiyor. Ben de oturtuyorum ama cis vs yaptigi yok. Zaten bezini acarken sicaklik geliyor elime, yeni yapmis yani. E bu sefer de actigim bezi baglamak istemiyorum. Halbuki daha 1-2 cis anca yapmis mesela. Hal boyle olunca da bezler ziyan olmaya basladi. Prima kullaniyoruz. İcim aciyor bos bezleri atinca :D Sizce bu sekilde klozete oturtmam dogru mu yoksa egitim verecegim zamani mi beklemeliyim? Cocuklar korkup yapmiyorlarmis diye duymustum o yuzden unutsun istemiyorum aslinda. Ya da daha hesapli bir beze mi gecsem gunduz kullanimi icin? Fikirleriniz nelerdir paylasirsaniz sevinirim (:

Bebek Ayı 14

4 Cevaplar

+1 oy
(792 puan) tarafından
Primanın günlük bezi var o uygun ben 10 aylık kızıma gündüz ondan takıyorum gecede kalın olanı premum care onu giydiriyorum 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Cok mantikli canim aklima gelmedi o, cok sagol onu alayim :)
-Reklam-
+1 oy
(6,550 puan) tarafından
Madem hevesli bence çişe alıştır canım ben bizim klozet kapağını değiştirirken ikili aldık çocujlar için de klozet kapağı var. Kızım alıştı yapıyor çişini 16 aylık alıştırdım şimdi 19 aylık olduk bez çıkınca hem kızım hem ben rahat ettik bez almayınca da para kalıyor elime. 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet canim hevesli oldukca. 18civari başlayacaktım zaten ama simdiden yavas yavas baslayabilirim sanirim.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Ben de klozet aparati almistim kizim icin. Ona oturuyor. Cok da şirin ^^
(6,550 puan) tarafından
Ben nisan gibi bi denedim hemen üşüttü idrarı koktu gaz sancısı arttı. Hava sıcakken başla canım
Profil image (2,520 puan) tarafından
Hmm bak onu hic dusunmemistim. 18ay diyorum ama mevsimi akil edemedim :/ ama simdi konusmuyor kizim (gerci 4-5ay sonra da konusmayabilir). Pek de belli etmiyor kakasi haric. Hazir degil bence yaa
0 oy
(118 puan) tarafından
2 yaşından önce bebeğin fizyolojik ve psikolojik olarak hazır olmadığını okudum bir çok kitapta. İstekli görünebilir belki alıştı sanarsın ama bi bakmışsın tekrar altına yapmaya başlamış, çok örnek var böyle etrafımda. Klozete oturtmak yerine bak burası tuvalet dersen, tuvalet alışkanlıklarıyla ilgili kitap okursan onu hazırlamış olursun. Kızımı 6 ay önceden böyle böyle alıştırdım. Sonra beraber lazımlık aldık. 29-30 aylık civarıydı. Maşallah 2 gün sürdü hem kakasını yaptı hem çişini. Gece bile hiç altına kaçırmadı çünkü hazırdı artık. Hazırbulunuşluk çok çok önemli. 
Profil image (2,520 puan) tarafından
2yas bence cok gec. 18ay civari ciddi ciddi bezden cikarmayi hedefliyordum. Kizimin bu tavri da aslinda beni cesaretlendiriyor. Her konuda oldugu gibi bu konuda da baz alinmasi gereken noktanin bebek oldugunu dusunuyorum. Kimi cocuk konusur eder vs ama tuvaletini soylemez, kimi ise isaretlerle anlatir ihtiyacini. Yani hazir olma durumu yaşa degil çocuğa bagli. Henuz kizimin hazir oldugunu dusunmuyorum bezden cikarmak icin ama en azindan sunu gordum ki tuvalet, klozete oturma, cise/kakaya veda korkusu vs yok :)
(118 puan) tarafından
Tabiki canım sen annesi olarak eminim en iyisini en doğrusunu yaparsın :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
Bakalim bu süreç nasil gececek. Her konu yeni bir macera :D
0 oy
(4,617 puan) tarafından
Ben daha başladım yurumeyi cozemedik çözünce baalayacagim civilde cocuk klozeti gördüm 70 lira falandi ondan almayi dusunuyorum klozetde tutmak işkence anne için sizinki kiz hadi ama benimki erkek nereye nisan alcagi belli olmuyor o sekilde daha uzun sure oturabilir hafif suyu da acarsaniz çişini yapacaktir zaten yaptığı zamanda büyük bir kucaklaşma ve aferin gerisini getirir düşünebilirsiniz 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Ben de aldim aparat. Yildizli falan. Oturunca onu inceliyor, seviyor :) wc kağıdı koparip bacaklarini falan siliyor (onceden hem anlatmis hem uygulamis hem de oyuncaginda oyun halinde gostermistim poposunu siliyoruz falan diye). Bez mevzusundan dolayi sık sık götürmüyordum ama uugun fiyatlisindan alinca daha sık gotururum artik.
Senin bebegin kac aylikti?
(4,617 puan) tarafından
11 aylık bizim cimri şengül teyzemiz vardi 3 torunuda yasina gelmeden yurudu bez atti bu sistemle :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
Oy masallah :D ama bi yandan da diyorum bez rahatlik aslinda :D simdiden gozumde buyudu zirt pirt cise gotur iki saat bekle... :))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 384 göst.
5 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Annemmm_152420 (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 210 göst.
27 Ağustos 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde MavisAras (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 233 göst.
0 oy
4 cevap 194 göst.
2 gün önce 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bbraaa (511 puan) tarafından soruldu
...