0 oy
366 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (560 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Şuan 174 günlük. 3 tane mama denedim bugün içmek istemiyor. Biberonu görünce ağlamaya başlıyor. Kaşık mamayı severek yerdi şimdi onu da istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktoru pazartesi geliyor tatilden. En sıkıntısız ek gıda olarak ne verebilirim. Hiç tadım yapmadım daha. 

5 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,181 puan) tarafından
En sikintisizi yoğurt ama onun bağırsakları daha gelişmedi hazmedemez kabız olur . Başka mama yi denemeye devam et. Ek gıda için çok cok minik 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Cok cok mu minik?!?
(1,558 puan) tarafından
6 aylık bebek :) minikmi :)
Profil image (1,181 puan) tarafından
Kız 3 tane mama yazmış ben onu 3  aylık diye okudum kafa gitti
(1,558 puan) tarafından
Dogrudur canım :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim doktorunla da konus tabi ama zaten vakti gelmis. Yogurt, sebze, meyve tadimlari yapabilirsin ayina uygun. Ama henuz tadim asamasi olacagi icin doyumluk yine olmaz.
(560 puan) tarafından
Tarhana çorbası yap diyo hep büyükler doktora sormak istiyorum deyince önceden doktor mu vardı diyolar. Doktor da pazartesi gelecek
Profil image (2,520 puan) tarafından
Tarhana 7ay sonrası aslında. Patates, havuç kabak gibi sebzeleri tadim yaptir sonra da onlardan corba yap bence. Bi de kim ne derse desin bosver, sen icine sindigi sekilde ilerle.
(678 puan) tarafından
Tarhanada domates baharat varsa olmaz. Yoğurt tarhanası varsa verebilirsiniz.
0 oy
(1,558 puan) tarafından
Çorba yap meyve püresi yap muhallebi yap 
0 oy
(198 puan) tarafından
Diş çıkarıyordur mamaları tatlandırarak verin. Biberon dışında alıştırma bardağı deneyin.
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Canım yoğurt vermedi bize doktor hazmı kolay olması açısından önce kabak havuç pates bezelye gibi sebzeler ile başlattı, doyurucu olması açısından iyice pişmiş pirinç (ben cezve de haşlıyorum iyice pirinci sonradan 5daka kala da irmiği atıyorum pirincin içine öyle haşlıyorum, 1er çay kaşığı yetiyor, haşladığın kabağı  irmik pirinç 1çay kaşığı da zeytin yağını ekle, ezip yada bilendir yap, anne sütü yada devam sütü hazırla içine koy. , benim bebeğim ek gıdayı da istemiyor çok az kabul ediyor bazen hiç almıyor içine baharat ile tatlandırabilirsin demişti doktorumuz, nane keki karabiber kırmızı biber ama çok az varla yok arası kadar. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
5 Temmuz 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ikibebekannesic (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 171 göst.
...