0 oy
426 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (85 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar bebeğim 3 Aylık olmak üzere doğduğundan beri ne zaman ninni sesi açsam ne zaman sure açsam ne zaman normal müzik açsam 15 sn dinliyor ve ağlamaya başlıyor hemde katıla katıla. Mesela uyumuyor nebe süresi dinletmek istiyorum 10-15 sn sonra başlıyor ağlamaya veya sakinleşsin diye klasik müzik açıyorum yine ağlıyor ama kapatınca hemen susuyor hiç sorun yok. Bu durum hakkında bilgisi olan var mı neden böyle yapıyor olabilir bu durum bir sorun olabilir mi?

1 cevap

0 oy
(2,272 puan) tarafından

Bu ayda gaz sancısı oluyor ondan da aglıyor olabilir.


Slow müzik ya da anne karnı sesini dinlettin mi
(2,272 puan) tarafından
Müzik actıgında kucagında tutup şarkı söylersen alışır belki
(85 puan) tarafından
Anne karnı sesini dinliyor bir tek o seste ağlamıyor. Kendim şarkı söylerken de ağlamıyor ama birde çalarken söyliyim bari dediğin gibi öyle deniyim birde. Gazı yok çok şükür hatta oynaşırken konuşurken keyfi yerindeyken açıyorum ses hemen büzüşüyor ağzı ağlamaya başlıyor hayret bir durum
(2,272 puan) tarafından
Gazı bitti mi diyorsunuz yani çünkü bu ayda gaz bitmiyor yaşadığımdan biliyorum. Gazı bitti diyip bende aldanmıştım
(2,272 puan) tarafından
100 günlük olunca gaz bitiyor dediler çevremdekiler, gaz damlasını kestim.

Kızım kakasını yapıyordu gazını cıkarıyordu bana göre. Ama memekte sürekli bir huzursuzluk ve aglama, kafayı geri atma. Ayakta sallıyarak emziriyordum, degişik şekillerde emzirmeye calıştım. Bir süre emip aglamaya başlıyordu.
Emmez oldu sonra memegi görünce bagırıyordu, kendini geri atıyordu. 3 saat 5 saat derken hiç emmedi. Saglık ocagına gittim, sagıp kaşıkla ver dedi. Kaşıkla da yedirince yine istemiyordu, sütümün tadına baktım tatsız mı diye bir sorun yoktu. Bir hafta bu şekilde gecti. Artık bende aglıyorum napacagımı şaşırmıştım.2 doktor gezdim, emzirme uzmanıyla görüştüm yok bir çözüm bulamadılar.
Mama verim dedim. 2 çeşit en iyisinden mama denedik istemiyor biberonda da bas bas bağırıyor.
Emzik tutmayı bilmeyen bebek, deniyim emzik tutacak mı dedim,tuttu boş boş emzik emiyordu. 7 saat bir şey yemedi, baygın baygındı kızım yinede ne mama ne anne sütünü almıyordu. Acilde aldık solugu. Doktor direk röntgen istedi. İçi gaz doluymuş ama dedim gaz problemi bitmişti. Doktor 1 yaşına kadar bitmez dedi. İyice hareketlenince azalır dedi. Gaz damlası yazdı. Acilde lavman yaptılar bebegim yarım saat emdi gaz sancısı bitince.
Eve geldik yine sancılanıyor. Düzenli gaz masajları, zeytin yagıyla ovaladım karnını. Gaz egzersizleri, her beslenmeden sonra sırtını sıvazlıyordum gengirsin diye. 1 hafta da anca emmesi düzene girdi.
Bunu yazmamın sebebi bir çok anne sıkıntı yaşıyor özellikle bu aylarda, atak haftası diyip geciştiriliyor ve gazı vardır dedigimde ama gazı yok diyorlar. İşte burda hata yapıyoruz. Bende gazı yoktur diyordum ve gaz sancısından meme reddi yaşadık. Umarım dikkate alınır.
(85 puan) tarafından
Gazı yok derken tabiiki oluyor her emmeden sonra çıkarıyor gazını yok derken çıkardığı için yok diyorum. Normalde huysuzluğu yok çünkü ağlamıyor hiç bir tek müzik sesi duyunca ağlıyor müzik açmadığım zaman sorun yok ama istiyorum ki hani sure dinlesin gündüzleri uyumuyor çünkü ama ağlamıyorda oynamak istiyor hep veya klasik müzik dinlesin müzik sesinde oynaşalım bilsin bunu başaramadık bir türlü. Gaz sancısı olsa anlarım zaten ağlar tepinir kıvranır öyle bir sorun yok Allaha şükür. Yinede aydınlattığın için çok teşekkür ederim bilgi bilgidir çok sağol :)
(85 puan) tarafından
Bu arada sizde çok şey yaşamışsınız inşallah yoluna girmiştir herşey çok geçmiş olsun ilk 1 ay bizde çok gaz sorunu yaşadık biogaia damla ile düzene girdi bağırsakları şimdilik sorun yok bakalım
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 586 göst.
0 oy
4 cevap 191 göst.
9 Ocak 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Derya28 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 454 göst.
2 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hilalzeynepp (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 703 göst.
...