0 oy
278 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (140 puan) tarafından
bebeyim 123 gunluk doktorum basla demisdi.   ben bebeyime  verdimmm.. ama cok pisman oldumm. vicdanim kendimi aff etmiyor.     bebeyim iki gundu ateslendi. kendi doktoruna gosterdim..   o bana yediyle ilgili dedi mede bagirsaq   sorun yaratmis.  yani demek istediyimm ben verdim cok pisman oldum sadece bir gun denedim azacik olsa bile ama bebeyim 37.5  ateslendi iki gundu atesi var.  dun anne sutunu bile icmiyordum. bu gun yine icdi.  o kadar pisman oldumki.. bebeyime bunu yapdigima.  hic bir sey sadece yogurt denedim.  ama  cok erken.  hani bazi doktorlar 4 ayda basla diyorlar  ya.    yanlismis   6 ayina kimi beklemek gerekmis.  bazilarinin bebeyinde sorun olmaz.  ama bazi bebeklerde sorun oluyormus.  beni yarqilamayin.  ben  diktor takviseyle basladim. ama cok pisman oldum. bebeyim kilo almiyor.  boyuda  ufak.  ama inanin artik umrumda bile deyil.  saglikli olsun.  kilo boy onemi yok artik benim icin.  bebeyimi o halde gorunce  oldum resmen. kendimi asla afetmmem. iki gundu aglamakdan hal kalmadi nasil anneyim diye kendimi sucluyorum bebeyimin bu halde olmasinin sorumlusu benim..    
Bebek Ayı 4 aylik.

6 Cevaplar

+1 oy
(878 puan) tarafından
Kendini suçlama olabilir öyle şeyler,   böyle bir post acman da çok iyi olmuş, ilk 6 ay ek gıda vermeyin denildiği halde tadımlık tadımlık diye veren o kadar çok anne var ki, bazıları ilk ayda bile tattırmaya başlıyor 
(140 puan) tarafından
evet doru
. bu yuzden acdim bende.   kendi bebeyim cani yandi kimsenin bebeyi yanmasin  o tadimlik dediklerimiz gelir bir gun boyle sorun yaratiyormus..
-Reklam-
0 oy
(15 puan) tarafından
Yani doktor tavsiyesiyle başlamışsınız kendinizi suçlamayın. Fakat genel olarak ek gıdaya geçişte 180 günü tamamlaması beklenir bebeğin. ilk zamanlar tadım yaptırılır ve alerji durumuna bakılır. Yani amaç bebeği doyurmak değil alerji oluşturan besinler var mı diye bakmaktır. Bebeğinizin gelişiminde sıkıntı yoksa baş cevresı boyu her ay gelişiyorsa kilonunda çok bir önemi yoktur işin açıkçası. 
(140 puan) tarafından
bas cevresi her ay geliisiyor. ama cok zayif.  4 aylik kilo  4.500 qram.   boy 55 sm..  dogudugunda 2700 qram. 49 smdi.  doktor tavsiyesiyle basladim.  tadimlik verdim sadece ev yapimi yogurt.  ama   mide bagirsak pozuldu. bebeyimde.    ***** kafam.. simdi oldurselee bile hic bir sey vermem.  zatem  6 aydan sora anca.  kilo boy   onemi yok artik.  gelisimi qayet iyi saglikli bebek.  4 aylik bebekler gibi her sey yapiypr.  saga sola donuyor.  oyuncani kendi elini uzatib tutuyor.  bir kilo boy sorunuydu bizde.
0 oy
(640 puan) tarafından
Kendine haksızlık etme doktor ver demiş ki demese versen bile bu seni kötü bi anne yapmaz kimse annesinin karnında öğrenmiyor anneliği hep deneme yöntemiyle öğreniyoruz 

Mama verdin mi hic
(140 puan) tarafından
mama veriyorum ama biberon  tutmuyor. kasikla iciriyorum bende.   ama  oda fayda etmiyor. sutum yetiyor.  2 sat acikmiyor.    aksamlarida uyuyor hic bir sorunumuz yokdu.   cok sukur.   anne sutunede devam edecem.
0 oy
(123 puan) tarafından
Doktor size meyve püresi önermişti sanırım iyi ki vermemişsiniz Kendinizi suçlamayın sonuçta doktor dedi hepimiz onların dediğine göre hareket ediyoruz ama bazen ters tepki gösterebiliyor bebekten bebeğe değişiyor üzülme geçer inşallah 
(140 puan) tarafından
evet. cok  kotu tepdi. gercekden Allahdan vermedim onlari.. doktorda kotu oldu zaten. boyle olmasina.  anne sutune devamm  zaten  2 saatdan bir acikiyor.  sutum yetoyor. uykusu da normaldi..  qayet iyiydi.. benim aptalligim.. o kadar arastirma yapiyorum. bir   yanlisima gore bebeyim iki gundu cani yaniyor.
0 oy
(1,539 puan) tarafından
Direk yoğurtla başlanmaz ki ama.. Doktor mu dedi bunu da? Bi de ne kadar ver dedi 
(140 puan) tarafından
doktor dedi.  meyve puresi falan da ver dedi.  Allahdan onlari vermedim.. bir cay kasigi verdim ben. .doktor bana  ver yesin dedi oysa bende korktdum cok vermdim. basda bir sey olmadi.  ama  bir gun sora  cok kotu oldu hic birbsey  yemedi. ateslendi.  yani bildiyin doktor hatasina  gitdim.
(1,539 puan) tarafından
Önce sebze puresiyle başlamak daha doğru diyo doktorlar. Kabakla hatta ben öyle başlıcam hem mideyi yormaz hemde alerjik olma ihtimali düşük çok üzüldüm canım size ya inşallah toparlar Bi süre daha mamaya devam et ve bence doktoru değiştir
(140 puan) tarafından
insAllah ya..   rabbim yardimcimiznolsun.. bebek buyutmek zormus
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Ek gıdaya erken ve geç başlamanın birçok dezavantajı olabilir. Ama nedense anneler ek gıda konusunda çok cesur. İki aylıkken bile başlatıyorlar buradaki bazı anneler okurken bile üzülüyorum. İyiki tecrübenizi paylaşmışsınız diğerlerine yol gösterici olmuş. Kendinizi suçlamayın. Doktor önerisiyle de olsa böyle şeyler oluyor. Ucuz atlatmış yavrunuz. Allah korumuş. 
(140 puan) tarafından
evet ya cok sukur hastAnelik olmadim Allahdan onceden fark etdim doktorA gosterdim. ates surubu verib dusurub devam etmedim. evet ya. cok eeken zarar. insAllah kimse benim gibi olmaz....  rabbim evlatlarimizi korusun

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 164 göst.
14 Haziran 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 649 göst.
7 Ağustos 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde leman novruzova (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 184 göst.
15 Şubat 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Egeblk (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 267 göst.
19 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde MinnieMouse (665 puan) tarafından soruldu
...