0 oy
757 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (389 puan) tarafından

16 Cevaplar

+2 oy
(2,272 puan) tarafından
Kadın 4 _5 yemek kaşıgı vermiş. Ve babanneler kaynatmadan normal sudan vermiş olabilir. Bu da bebegi enfeksiyon kaptırmış ve ateşi cıkmış olabilir.

Emzirmeden yarım saat sonra felan veriyordum 1_2 cay kaşıgı hiç sıkıntı yaşamadık cok şükür. Kaynatılıp ılıtılmış su verilmeli ve aşırı doyurucu verilmemeli. 

Ateş demek enfeksiyon demektir. Vücut kendini savunuyor ki mikroplara karşı ateş cıkıyor. Tamamen babannenin aşırı su vermesi ve hijyenik kaynatılıp ılıtılmamış suyla ilgili oldugunu düşünüyorum.
-Reklam-
+1 oy
(389 puan) tarafından
Kızım 3 aylıktı ( anne sütü alıyor sadece ) havalar çok sıcaktı terliyordu Ve ağlıyordu annem dedi su verelim Biberonla su verdik büyük insan nasıl susar öyle içti ve sustu..

Ben verme taraftarıyım Vermediğim zamanlar çişi koyu oluyordu ne kadar anne sütü alırsa alsın 
(71 puan) tarafından
8 günlükken bebegimin atesi yukseldi inmedi hastaneye goturdum 38 olmustu fitil verdi ilac serum düştü öyle tahlil yapıldı atesi yükseltecek hic biseyi yoktu sonuçlarda doktor gunde bi kac cay kaşığı şu ver terliyo sivi kaybi olmus dedi bende sadece anne sütü veriyordum simdi 39 gunluk hala veriyorjm su
(6,550 puan) tarafından
Yaz günü sadece emiyordu kızım hiç idrarı koyu renk olmadı. Acaba sütünüz yetmiyor muydu diye içimden geçirdim
(389 puan) tarafından
Yo yetiyor yetmese kilo alımı olmazdı 6 aylığız hala anne sütü alıyor
(6,550 puan) tarafından
Anne sütünün %87 sudur niye yetmedi o zaman burda bi çelişki var
(389 puan) tarafından
Söylemim de bir çelişki yok
Konu tartışmaya uzamasın
Ben verme taraftarıyım kimseye verin vermeyin diyemem
Rabbim çocuklarımıza sağlık versin
+1 oy
(1,971 puan) tarafından
Bebeğimin böbreğinde taş var ve doktorum su vermekten başka çarem olmadığını, ilaçlar için çok küçük olduğunu ve bünyesinin kaldıramayacağını söyledi. Bu yazıya göre su vermekle zehir vermek aynı şey ?! Genellemek çok çok yanlış. İsteyen bebeğine su versin istemeyen vermesin. Başlığı okuduğumda altından böyle bi yazı çıkacağını tahmin etmemiştim. 
+1 oy
(107 puan) tarafından
Ayrica paylasim da cok ütopik geldi bana hemen hastalanmis hemen iyilesmis. Bi gun once organları iflas eden bebeğin ertesi gun taburcu edilmesi ne kadar doğru onu tartismak lazim 
0 oy
(118 puan) tarafından
Doktorlar elbet bir şey biliyor da söylüyor. Onların dediklerine itimat etmek gerekir. Bu işin sana göre bana göresi olmaz. 6.ayına kadar anne sütü yeterli diyor doktorlar. Çok sıcaksa evet belki çok az miktarlarda verin demişti bizim doktorumuz. Öyle biberon biberon su içemez sonuçta. Belki bir tatlı kaşığı mesela. Ama o da çok sıcaksa. Susuz kaldığını da çişinden anlarsınız. Pembemsi bir renk alırsa susuz kalmış demektir. Öncelikle daha sık emzirmek gerek. Mama içiyorsa da su miktarı biraz arttırılıp verilebilir. 
(164 puan) tarafından
Peki hangi doktora göre hareket edicez? Kızımı 2 doktora götürdün ikiside su veriyoruz değil mi 1 veya 2 çay kaşığı dedi.. Bence onu anne bilcek anne vericek ben zararını görmedim.
(118 puan) tarafından
İki doktor da hemfikir olduğuna göre 1-2 çay kaşığı verebilirsiniz. İkisi farklı şeyler söylememiş ki. Ben de aynı şeyi söyledim zaten. Benim doktorum da çok  sıcaklarda verebilirsiniz demişti. Çişini takip etmek gerek.
(164 puan) tarafından
İşte bazı doktorlarda verme diyor aynı aylık arkadasımın bebeği var onun doktoru da verme dedi. O yüzden dedim o tamamen anne de bitmis bitir olay.
0 oy
(353 puan) tarafından
Ben de direndim 6 ay dolmadan vermemeye kızım 5 ay 7 günlük dün idrarında pembe lekeler oluştu vücut susuz kaldığı için iki gündür veriyorum su ve düzeldi çok şükür 
0 oy
(1,357 puan) tarafından
Kızım mama ile besleniyor bende şu verilmez diye vermiyordum kabızlıktan 25 gün çektik 2 farklı doktorda şu verin dedi ve şu verdikten sonra kızım kalasını yapmaya başladı lütfen doktorlardan gelmeyen bilgileri paylaşmayalım her durun farklı evet anne sütü alan bebeklere şu verilmesi gerekmiyor ama mama alan bebeklerde kesin gerekiyor yoksa çok ciddi sıkıntılar oluyor.
0 oy
(658 puan) tarafından
Yazılan hikayede 5 6 yemek kaşığından bahsediliyor bu tabikide çok fazla. 1 2 çay kaşığınöneren doktorlar var özelliklede yazın
0 oy
(107 puan) tarafından
Valla ben doğduğundan beri veriyorum. Kaynamam besleme uzmanı vermemi söylüyor hic bi zararini da görmedim 
0 oy
Profil image (1,204 puan) tarafından
Ben  doğduktan 1 hafta  sonra  vermeye başladım  2 3 çay kaşığı  kaynatıp  ılıtarak  o babaanne 5 6 yemek kaşığı  vermiş    hem bebeğin  migdesi  ne ki 6 kasık  nedir ya yarım bardak  nerdeyse  tabi hastalanır bebek herşeyin  fazlası zarar 
0 oy
(233 puan) tarafından
Ben veriyorum çünkü mama içiyor 
0 oy
(166 puan) tarafından
Kuzum havalar çok sıcak doktorum kış olsaydı vermeni tavsiye etmezdim ama sıcak anne sütündeki su yetersiz kalır dedi terliyorlar. Büyük ihtimalle suyu kaynatmadan vermişlerdir diye düşünüyorum ben ne kadar pislik mikrop varsa kapmiştir tabi çocuk. 4 aylığız biz 30 mllik su hazirliyorum akşama kadar bitiriyor onu çok şükür bu zamana kadar bir rahatsızlığı olmadı 
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ilk 6 ay emzirdim kızımın idrarı koyu renk olmadı bezi pembe oldu su vermedimden ziyade sütünüz demekki bebeğiniz için azmışki ihtiyacını karşılayamamış. Su vermedim böyle oldudan ziyade benim sütüm demekki azmış demeli insan
0 oy
(578 puan) tarafından
Bizim özel doktorumuz da hemşiremiz de yaz başında 4 aylıkken su verin mutlaka dedi. 
0 oy
(409 puan) tarafından
Yanlışş...Adana sıcagı 56 dereceydi 2 gun once.Cocuga su vermezsen catlar.Sadece mama aliyor agzi yapis yapis oluyor dudaklari bile kuruo.Doktorumuz Adananin en iyisi ver dedi.Sadece mama alio cunku.Sadece anne sutu alsaydida bu sicakta verirdm.
0 oy
(68 puan) tarafından
Bnm bbeqım alerjık mecburen 5.ayında mama basladım hıc ıstemeye ıstemeye:(

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 79 göst.
22 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bsrakrc (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 385 göst.
27 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Güzel annee1 (109 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,491 göst.
6 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ali eymenn (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 686 göst.
...