0 oy
389 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
Salam. Nəyə görə körpələrə əlavə qidanı 6 aydan sonra verirlər? Nəyə görə 3 ay olmaz və yaxudda nəyə görə 9 ay olmaz? Hansı əlamətinə görə? 
Bebek Ayı 3

3 Cevaplar

+1 oy
(777 puan) tarafından
Canım 6 aydan sonra bebek dışarıdan gelen yiyecekleri yavaş yavaş sindirebilecek hale geliyor. Daha çok hareket ettiği için enerji ihtiyacı fazlalaşıyor ve sadece süt yada mama yetmeyebiliyor. İleriki zamanlar için alıştırma gibi 6 ayda başlanıp yavas yavaş alıştırılması gerekiyor bağırsakları yorulmasın yemek yemeyi sevsin öğrensin diye. Men Sahdağında bir il yaşamışam sen öz dilinde yazanda başa çatmayan olabiler. 
-Reklam-
+1 oy
(2,175 puan) tarafından
Merhaba canım yapılan araştırmalara göre ilk 6 Ay anne sütü bebeğin su da dahil tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak 6.aydan sonra besin değeri yavaş yavaş azalmaya başlıyor ve bebeğin de ihtiyacı artıyor. Bu yüzden bebeklerin kilo alımı da 6.aydan sonra azalıyor. Bebeklerin sindirim sisteminin katı gıdaya hazır hale gelmesi de, çiğneme refleksi ve diş çıkarma da yaklaşık bu dönemde gelişiyor. İşte bu nedenlerle tüm dünyada 6.ay sınır kabul ediliyor. Tabi bu evreler bebekten bebeğe değişiyor her bebeğin gelişimi farklıdır. 
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Cunki korpelerin mede bagirsak sistemi 6aydan sonra tam formalasir.ve elave gidani hezm edecek veziyete gelir.ona gore deyirler 6aydan sknra bele az az verin ki beden yeni gidalara oyressin.daha gec elave gidaya kecmek ise usaglarda ciyneme refleksinin gec inkisaf elemeyine sebeb olur.

Butun dunya 6aydan sonra elave gidaya kecin deyir.hekimler arasdirib ele neticeye gelibler.ne tez ne gec tam 180gun sonra korpelerde mede bagirsak sistemi yeterince formalasmis olur ki elave gida yeye bilsin.ana sudu ve mamadan elave.

Bir cox yazi var bu hakda arasdirib oxuya bilersiniz
(1 puan) tarafından
Yox mən bilirəm. Qaynanam deyirki mən uşaqlarıma 4 aydan sonra əlavə qida vermişəm. 4 aya qədər ancaq süd vermişəm, su vermişəm. 4 aydan başlamışam krtof püresi verməyə yumurta sarısı verməyə, banan əzib vermişəm. Mən də bilirəm axı 6 aydan sonra verilməlidi. Ama isdiyrəm nəyləsə əlaqələndirjm. O da həkimimiz dedimi uşaq nə vaxt oturmağa başlıyrsa o zaman əlavə qida verilir.
(8,034 puan) tarafından
İndi baxin hansi variant sizin boyukleri razi salacagsa onu deyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 339 göst.
24 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ozlm.eyp (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 202 göst.
9 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yeni1anneee (105 puan) tarafından soruldu
...