0 oy
339 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (41 puan) tarafından
Bugün 4 ay aşimiz vardi gitmisken boy kilo da bakildi.Bizimki en son 7 kiloydu ve 400 gr almış hemsire az almiş bu sefer dedi.Ben sağarak veriyorum sütüm de var ama bizimki fazla yoğurtlayarak kusuyor belkide ondan pek kilo almadi. Hemşire 5.ayda kilo alimi az ise ek gidaya başlariz dedi. Bebeğimin sutten sebep huzursuzlugu veua aç kalma durumi yok.Ama hemşire canini sıkma dedi.Insan yinede uzuluyor
Bebek Ayı 4

6 Cevaplar

0 oy
(658 puan) tarafından
3 aydan sonra yavaşlar zaten kilo alımı
-Reklam-
0 oy
Profil image (953 puan) tarafından
Canım kilosu normal aslında çok fazla almış almamış takma bence bebegin sağlıklı huzurlu görünüyorsa 
(41 puan) tarafından
aynen.cok sukur zaten sagliklari mutluluklari yerinde olsun bi ann3 icin en güzel mutluluk o.Insan aglamasina kiyamaz
0 oy
(936 puan) tarafından
Hayretle okuyorum burda sağlık ocağındaki hemşirelerin ebelerin söylediklerini. Bizim ebe aşı için gittiysek aşısını yapıyor kilo boy ölçüp not alıyor. Bugüne kadar bana bı kez bile az almış çok almış iyi kötü demedi. Aylık kontrole doktora gidiyoruz yani dese de açıkçası onu dinleyip ek gıdaya ya da mamaya başlamam ama tuhaflik bizim ebede mi yoksa bunlari söyleyen ebelerde mi anlamadım. Bence siz de doktorunuzu dinleyin ek gıdaya gecmeden önce. Hiç kilo almıyor olsa hadi neyse ama bı ay az alır bı ay çok alır robot değil ki bunlar da. Ben daha o zamana gelmedim çok bı bilgim yok ama burdan okuduğum kadarıyla beşinci ay ek gıda için erken sanki.
(11 puan) tarafından
Aynn çok haklısınız  hemşireler bazen abartiyolar
(41 puan) tarafından
zaten çok ciddi bi kilo alimi problemi yoksa hemsirenin demesiyle başlamam ek gidaya niye karnini boş yere doldurup yararli olan süte yer kapiyimki.çok sükur bizimkinin bez durumu iyi. Sen 5 ay erken diyon 4.ayda ek gidaya başlayanlar oluyor.Bazı insanlar hemen cocuga bişiler yedirmeye o kadar merakli ki.
(936 puan) tarafından
Aynen öyle, benim şaşırdığım ebenin kendini doktor gibi görüp ek gıdaya başlayalım demesi. Hatta burda okumuştum yine ebe şey demiş birine anne sütünü bırak mamaya başla bebeğin kilo almıyor.
0 oy
(116 puan) tarafından
Benm oglumda 4 ay asısına gittiğimde 400 gram almıstı 4 aydan sonra hareketleri arttığı için fazla almıyorlar bence bizimkinin boyuna kilosuna gayet iyi dediler sonucta almıs yanı kilo kaybı yok. Birde kesilerek kustugu zaman süt yarar derler direk emdigi gibi kusarsa yaramaz derler ama yanlis mı biliyorum ben
(41 puan) tarafından
evet onu bende duymuştum .Sağlikları yerjnde olsun da birde ben sagarak veriyorum yeterki anne sutu alsinda diye ugrasiyorum.
(116 puan) tarafından
Bu sıralar bnm oglumda emmiyo inatlaşıyo bnde sağarak veriyorum
0 oy
(560 puan) tarafından
Benim oğlum 6 aylık hala 7 kilo değil. Ayrıca aldığı kilo az denecek bir kilo da değil. Bence kafana takma 
(41 puan) tarafından
Takmiyorum ama insan bi ister istemez yine takiyor galiba.Hemşirede yok diğer ayda kilo almassa falan ek gidaya başlarsin diyince.
0 oy
(11 puan) tarafından
Benim oğlum da  4 aylık aşıda sadece 300 gr almıştı hiç canımı sıkmadım cunki diş çıkarıyodu ishaldı bide 7 kilo olmuştu şimdi 6 aylık 8 500 gram olmuş bebekler bazen böyle olabiliyo yani üzülme  toparlar hemen  
(41 puan) tarafından
Muhakkak.Bizimkide simdi dönmeye başladı sanirim bide diş sorunumuzda var gibi.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 213 göst.
0 oy
4 cevap 266 göst.
29 Mayıs 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sonay (329 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 220 göst.
15 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde OğlanAnası3 (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 204 göst.
12 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mery (88 puan) tarafından soruldu
...