0 oy
261 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (137 puan) tarafından
Anneler 1 aylık bebeğim var kilo alması gerekirken kilo veriyo göğsümu sagdim elle ikisinden sadece 30 CC çıktı o da yarım saatte ne yapsam sütüm olur bebegim aç ya mamaya baslicam olmadı ebeler mama ver dedi sağlık ocağı doktoru mamaya karşıyım süt olan şeyler ye dedi humana çayı varmış eşim ondan aldı başka neler yapabilirim dogdudunda 2900 du 10 gün sonra 3600 oldu şuan 3300 gram olmuş çok üzülüyorum :(

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

Bol bol su iç 


Hoşaf iç


Yeşil soğan ye 


Bestlak damla var humana çayının içine suya meyve suyuna damlat iç 


Tahin helvası ye 


Dut kurusunu da kesinlikle tavsiye ederim !!!! 


Humana nın rezene  kimyon çayı var onuda iç hem gaz içşn bebeğine  iyi gelir hemde sana süt yapar 

(137 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim canim
-Reklam-
0 oy
(55 puan) tarafından
Canım kuru incir

Yaş incir 

Hurma

Dut kurusu

Tahin pekmez

Tahinli helva 

Dere otu

En az 3 litre su 

Bestlak damla 

Bol bol dinlen canım ınşaallah bebeğine yetecek kadar sütün olur 
0 oy
(118 puan) tarafından
En önemlisi şu kaygılardan bi sıyrıl. Sütüm az cümlesini kurma sakın. Sütüm var, yeterli de. Bol bol emzir. Bebek çektikçe vücudun süt üretecek, merak etme. Ama tabiki bu süreçte mama desteği al. Sonra sütün arttıkça mamayı azaltırsın ve kesersin. Bir de uyku önemli. Benim uyudukça sütüm artardı. Bu süreçte uyumak zor biliyorum ama fırsatları kollamak gerek. Mümkünse destek almak lazım çevreden. 
0 oy
(48 puan) tarafından
Sen bi sütünü artırmaya çalış önce canım mama olur her şekilde.  Ama öncelik anne. Sütüm yok kelimesini aklından çıkart.  Suyu çok iç. 
0 oy
(38 puan) tarafından
Canım ben 3 buçuk aylık bebeğim için 3 buçuk aydır uğraşıyorum biliyormusun öncelikle moralini hiç bozma insanı çok yoruyor biliyorum ama evladın için diren ve savaş ben öyle yaptım hala da yapıyorum Yemen içmen güzel olsun süt yapacak herşeyi ye ve kaliteli beslen doymak için yeme sakın unutma sen ne yersen bebekte ondan yiyor bu yüzden bebeğin kilo alsın istiyorsan kaliteli beslenki sütün kaliteli olsun booool su iç günde 2 3 litre falan en iyi süt yapan şey su  ve humana çay alman iyi olmuş bende denemiştim rezene de iç hergün gaza da iyi geliyor birde benimde sürüm seninki gibi çıkardı ve inan kaç gündür yine dürüm azaldı yine benimde öyle çıkıyor ben 2 gündür lansinoh elektirlki  süt sağma makinesi ile göğüslerimi iyice pompaladjm süt sağdım ilkinde okadar az çıktı ki 2 göğsümden oturup ağladım ama sağdıköa baktım ki çok iyi geliyor kanallarımı açtı resmen ben hala yapıyorum mecbur artsın diye ama elle sağma veya Manuel pompa ile sağma ben o hatayı çok yaptım o şekilde süt çıkmıyor ve moralin dha açık bozuluyor ben Bi tanıdığımdan aldım makinayı sen ya satın al yada kiralama yapabilirsen kirala sağmak süt arttırır tabiki bol bol emzir eözirdikçe sütün artar ilk kural tabiki bu bebek emdikçe sütün kaynar merak etme ben kendi deneyimlerimi aktardım hala da sütüm Bi yok  gibi olur azalır Bi düzelir gelir hayırlısı ile ek gıdaya geçince rahatlarım inşaAllah ama sen daha yolun başındasın inşaAllah benim gibi olmazsın her insan farklıdır sen elinden geleni yap ve dene herşeye rağmen sütün gelmezse veya bebek kilo almazsa mecbur mama verirsin ama mama vermeden önce tüm yöntemleri dene ve çaba göster unutma her anne sütünün yetmediğini düşünür ama halbuki yetiyordur bu sadece annelik psikolojisi bunu kendimden bile biliyorum şükür ki evladımın kilosu iyi tam yerinde MaşaAllah gören nasıl sütün az diyor inanmıyor ama gel görki sağınca çıkmaz o yüzden sen kilo alımına bak ben doktora mama verin sütüm yok dediğimde benimle dalga geçti bebeğin gelişimi gayet güzel ne maması diye önemli olan bebek gelişimi sen yetip yetmediğini bilemezsin demişti bizimki annelik kuruntuları işte napalım tabi benim bebeğim emmek te istemiyor çok sıkıntı yaşıyorum ama olsun zaman geçiyor inşaAllah sütün çoğalır ve evladın memeyi sever sen yeterki istekli ol ve çabala uzunca oldu kusura bakma canım Rabbim sağlık sıhhat versin kilo öyle böyle alır olmadı mama ek gıda verilir Bi şekilde alır yani tek sorunumuz kilo olsun rabbim başka dert vermesin inşallah 
0 oy
(136 puan) tarafından
E bebekte bulunan süt arttırici içecek var " promalt " diye  ben çok faydasini gördüm ki hâlâda içerim fiyatida uygun deneyebilirsin :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 270 göst.
0 oy
5 cevap 326 göst.
4 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gzd_gk (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 712 göst.
20 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Aysel topcu (3 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 938 göst.
6 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hilalzeynepp (270 puan) tarafından soruldu
...