0 oy
252 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (18 puan) tarafından
Merhaba hanımlar lütfen bana yardımcı olun ne yapacağımı bilemiyorum artık neden böyle olduğunuda..

Bebeğim 12 aylık daha yürümüyor beş tane dişi var .

Emekleyemiyorda .

Koltukların kenarlarından tutunarak yuruyebiliyor oturduğu yerden bir yere tutunarak kalkabiliyor . Dönebiliyor .bunları yapıyor . Nedenini bilmiyorum  o kadar huysuz o kadar huysuz ki sürekli ağlıyor .

Hiç durmuyor . Ben yönümü başka yere donsem ağlıyor başka bir seyle ugrassam ağlıyor . Yanından ayrılsam ağlıyor . Hiç bir iş yaptirtmiyor . Lavaboya bile göndermiyor ağlamaktan helak oluyor . Sürekli ağladığı için sesi hep kısılıyor . Hem emziriyorum hemde yediğimiz yemeklerden meyvelerden sürekli yediriyorum acaba acmi diyorum  ağrı kesici falan veriyorum  ara sıra ama yok yine aynı hiç bir değişiklik olmuyor neden böyle yapıyor . Kendi halinde hiç bir şekilde oyuncaklarla oynamıyor hiç bı zaman kendiliğinden uykuya dalmiyor .. uykusu geldiğinde iyice ağlamaya başlıyor ne yapacağımı bilemiyorum çok zor uyutuyorum 4 -5 aydır bu şekilde davranıyor . Lütfen yardımcı olun 

3 Cevaplar

0 oy
(118 puan) tarafından
Yürümemesi normal, bizimki de 13 aylık yürüdü. 15 aylık yürüyenler de var, öncelikle onu kafana takma. Diş olayı da aynı. Benimkinin de 14 aylık 6 dişi var. 15.aya kadar hiç dişi çıkmayan biliyorum sağlıklı olup da. Onu da takma. Benimki de kendi halinde uykuya dalmaz. Onun için biraz erken. Tabi dalan bebekler de var ama geneli ya emerek ya sallanarak uyur, bu da normal. Kendi halinde oyuncaklarla maksimum 10 dk oynar bu yaşta zaten. Bizimki bana yemek yaptırmaz, bacağıma yapışır. Tuvalete gitsem kapıyı yumruklar, ağlar. Bu da doğal. Çok ağlıyor demişsin. Tabi o da bebekten bebeğe değişiyor. Bazı bebkler çok ağlıyor o da biraz mizaçla ilgili. Sen gün içinde onunla kaliteli zaman geçirmeye çalış. Beraber oyun oynayın, kitap okuyun, resimlere bakın. Artık keşfetme zamanı, onun ilgisini çekecek onu mutlu edecek şeyler yap. Çocuk şarkıları dinleyin mesela. Tabi sorumluluklarımız var, yemek var, temizlik var ama napalım evimiz dağınık kalsın bebeğimiz mutlu olsun. Kolaylıklar dilerim.. 
(18 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum canım müzik açıyorum oyunlar oynatiyroum ama en fazla 10 dk sonra hemen sıkılıyor. Sürekli gezdiriyorum yürütüyorum . Ama işte islerim olduğunda durduramiyorum hiç bir şekilde acabaa yanlış yaptığım bir sye mi var diyorum düşünüyorum sürekli
(118 puan) tarafından
Yanlış yaptığın bir şey yok canım, için rahat olsun. Gayet de güzel ilgileniyorsun bebeğinle belli ki. Ama aklından 2 şeyi çıkarma, strese girdiğinde de bu 2 şeyi düşün. 1.si bebeğim sağlıklı, 2.si bu günler geçecek. Hayat tabi dert sıkıntı bitmez. Bir evlat 50 yaşına da gelse annesi onu merak eder öyle değil mi? Ama buna da sıkıntı gözüyle bakmamak gerek. Bebeğin iyi ki var, iyi ki seninle. Zaman da akıyor. Sağlıktan öte hiçbir şey yok.
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim kizim da bana yapiyor(du) o dediklerini. Bildiklerimi yazayim ben:

•Dis sorunu her daim var. Bu cepte. Yani disini cikardi, o degildir diye dusunme. 20 disi de cikana kadar dis problemi hep olacak.

• Yonumu donsem agliyor demissin :) bunlar 1 yas sendromundan kaynakli. Bu yastaki bebekler hem yavas yavas bizden bagimsizlasmaya baslarlar (emekleyerek, yuruyerek, hareketlenerek iyice) hem de hareketlendikleri icin anneyi kaybetme korkusu baslar. Yani bi yandan gider, bi yandan da gittigi icin aglar (gelin misali :) ). Henuz yurumuyor demissin ama olsun. Bilissel olarak baslamis ayrilik kaygisi. Peki napicam dersen yapacak pek bisey yok. O ne isterse o olacak. Ama yavas yavas da ayri kalmayi ogreteceksin. Ornegin ilk once kucakta otursun oyun oynarken, sonra yere yanina koy, sonra 10cm uzaklas, sonra 1 adim uzaklas vs vs. Gittigin her yerden bebegine seslen. Agladigi icin ona kizma. O su an cok kaygili ve seni stresli gorunce diyor ki "annem strese girmis cok uzgun, ben bebegim, o zaman ben daha cok strese girmeliyim daha cok aglamaliyim...". Bebeginin yaninda her zaman guclu dur. 

• Onun gun icindeki stresini, aglama krizlerini azaltirsan uykusu da duzene girecektir diye dusunuyorum.
(18 puan) tarafından
Teşekkürler ederim bunları deneyecegim. Bir de bu şekilde bakayım nasıl olacak insalalh düzelir ..
Profil image (2,520 puan) tarafından
Duzelir canim insallah. Allah hepimize sabir ve guc versin (:
(936 puan) tarafından
Ne güzel yazmissiniz, bebeğim üç aylık ama yaşına geldiğinde bunları hatırlayacağım:) ve o kadar haklısınız ki şimdi bile bebeğim ani bı ses oldugunda ilk bana bakıyor benim yüz ifademe göre agliyo ya da ağlamıyor. Banyoda suya dokununca yine bana ya da babasına bakip tepkisini belirliyor. O yüzden sakın kalmak çok önemli bence de
Profil image (2,520 puan) tarafından
@Hbb evet canim cocuklar cok etkileniyorlar bizim tepkimizden. Ustelik hangi yasta olursa olsun degismiyor bu durum :)
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Diş ağrısı olabilir canım diş ağrısı olunca anneden ayrılmak istemiyorlar hep meme açık Dursun istiyorlar

İlgili bir soru bulunamadı

...