0 oy
218 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (79 puan) tarafından
Nurse harveys damla verdim 21 günlük bebeğime kakasını falan yapmasına rağmen sürekli ikiniyor kıvranıyor hiç rahatlayamadi neden.

4 Cevaplar

0 oy
(135 puan) tarafından
karnına saat yönüne masaj yap sırtına tam tersi yönüne masaj yap. ince müslinle kundak rahatlatıyor. sun season markalı bubbles şurup kullanıyoruz bizi o rahatlattı
-Reklam-
0 oy
(282 puan) tarafından
Bizde de aynı sorun var 44 günlük olduk hala aynı sürekli bir ıkınmasi var uyku uyuyamıyor bir de uykuya hasret kaldım 
0 oy
(2,272 puan) tarafından

Gaza sebep olan etkenleri yok denecek kadar azaltmak önemli, düzenli gaz masajları, egzersizleri yaptırıyordum günlük, 2 güne bir duş aldırıyordum ılık suyla, düzenli aynı saatte bagırsak düzenleyici (biogaia) veriyordum. Zeytin yagıyla her yerine masaj yapıyordum tabi bebegin üstünde kıyafet olmuyacagı için ılık bir ortamda masaj yapmak önemli.
Günde 1 su bardagı rezene, 1 su bardagı anason cayı içiyordum.
Kola, çikolata, dondurma, kuru baklagiller, lahana tüketmiyordum canım çekerse bir tatlı kaşıgı kadar yiyordum. Çünkü bu yiyecekler aşırı gaz yapıyor.
Bebegin cok aglamasıda bebekte aşırı gaz yapar. Senin stres yapman da gaz yapar, sen üşüttüysen bebekte gaz olur. Bebek üşütürse Rüzgarda kalırsa yel yutarsa aşırı gazı olur. Bebegi her beslenmede mutlaka gengirmesini saglamalısın canım yoksa aşırı gazlı olur. Bir gögüs ten digerine gecirirkende gengirmesini saglamalısın. Memegi tam kavramasıda önemli

(79 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
(2,272 puan) tarafından
Rica ederim canım 3.ayda da gaz problemi bitti zannedip gevseme çünkü ben bitti zannetmiştim ve kızım gaz sancısı oldugu için memegi reddediyordu. İyice hareketleninceye kadar gaz sıkıntısına dikkat et.
0 oy
(118 puan) tarafından
İlk 3 ay sabır, sonrasında her şey düzene girer. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 73 göst.
11 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Buse_Ada (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 110 göst.
0 oy
8 cevap 217 göst.
20 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fky2222 (30 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 437 göst.
...