0 oy
1,762 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (220 puan) tarafından
Dogum yapalı 14 gün oldu.sezeryan doğum yaptım. Ilk çocuğum. 20 yaşındayım. Uykusuzluğa dayanabiliyorum. Sorumluluk almayı çok severim aslinda ama sanki bebeğime iyi bakamiyormusum gibi hissediyorum.

Gece gündüz çıt demeden kalkıyorum. Herseyini tam yapmaya calisiyorum ama neden ağladığını anlamiyorum bazen. Ya da doyup doğmadığını anlamiyorum. Bezini açtığımda ağlıyor hep neden ağladığını anlamiyorum. Herkes bir taraftan bir sey söylüyor. Emzik ver rahat edersin diyorlar emzik veriyorum damağı çıkık olur diyorlar bu kezde. Herkes bir tavsiyede bulunmaya çalışıyor. Hapsurdugunda acaba hasta mı oldu iyi bakamadim mi diye vicdanim sızlıyor. Kustugunda kendimi kötü hissediyorum. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayin. Sizce psikolojik mi hissettiklerim.  Sizde boyle seyhissediyor musunuz bebeginiz ağladığında filan?
Bebek Ayı 14 günlük

32 Cevaplar

0 oy
(394 puan) tarafından
Canim benim daha cok yenisin zamanla neden ağladığını anlarsin.o sana alisir sende ona biraz sabirli ol annelik hislerin senin yetersiz olduğunu düşündürüyor eminim ki sen mukemmel bir annesin ama bi dur 2 aylik bi olsun her seyi duzene girer merak etme 2 ay diyorum en az 2 ay gaz sorunu oluyo genelde saglikla büyüt bebişini inşallah 
-Reklam-
0 oy
(261 puan) tarafından
Senin bebeğine kimse senden iyi bakamaz. Çünkü onun annesi sensin. Cogumuzun ilk bebeği. Kulağı ağrır gazı vardır biyeri ağrır ağlar çünkü kendisini başka türlü ifade edeceği bı yolu yok. Korkma zamanla alisirsin herşeyini . Ben doğduğu ilk gün hicbirsey bilmezdim. Simdi3 aylık olacak neye ağladığını anlıyorum ama zamanla. Emzik en büyük kurtarıcı. Annem verdiğinde kizmistim verme diue hatta oğlum tutmak istemiyordu annem zorla alistirdi. Şimdi diyorum iyiki alışmış. Yoksa göğsümu resmen emzik gibi kullanıyorum. Sana en büyük tavsiyem en iyi yol bildiğin yoldur. Kimseyi dinleme. Kapat kulaklarını. Etraf herşeyi söyler sen kendinle bebeğini dinle sadece
0 oy
(1,357 puan) tarafından
O dönem benim kızımda altı açılırken ağlıyordu emzik konusunda kendi annem bile verme dedi ben kendim araştırdım ve doğru buldum verdim he aldı mi almadı ama hala deniyorum. Yeni doğanlarım hapşurması da normal bende korkuyordum normalmiş. Kusması zaten bitmiyor her bebek kusuyor doktorumuz fazlasını atar dedi. Helal olsun size bi kere uykusuzluğa dayanabiliyor olmanız bile mükemmel. Siz en iyi annesiniz o bebek için kokunuz yeter, cennet ayaklarınızın altında bence kendinize hep bunları söyleyin ve kimseye ama kimseye takılmayın ben 80 günlük bebeğimi annem yüzünden bir kaç günden sonra emziremedim bu sebeple önerim kendi doğrularınızı araştırarak bulun artık her şey internette mevcut ve bu doğrulara göre hareket edin en azından başkasını dinledim kötü bir şey yaptım demek var ben annesi olarak hata ettim demek var, kendinize hep iyi davranın :)
0 oy
(621 puan) tarafından
İlk başta insan öyle düşünür ama onalr çok normal illaki aglicak ya gazı vardir ağlar susmaz ya sana ihtiyacı vardır sarıl bebeğine kokla güzel güzel konuş bebeğinle hem ne kadar çok konusursan çocuk erken konuşur benim kız çok zilli , bende 40imdan snra tek kaldım herşey kendi başıma yaptım hani bazen insan uzuluyo sanki çocuğuma bakamıyorum bugün ilgi göstermedim vs düşünür bende öyleyim ama çok ilgi gösteririm yinede insan oyle. Düşünüyor sen üzülme güzel kız sen dünyanın en güzel annesisin sen başarırsın daha senin ilk günler bende korkarak yapıyordum ama başardım ;)
0 oy
(125 puan) tarafından
Tatlım sakın öyle düşün me bebeğine bir anneden daha iyi kim bakabilir biraz zaman istiyor alışınca bebeğine leb demeden anlıyosun ne demek istediğini 
0 oy
(133 puan) tarafından
bebeğe en iyi annesi bakar.. başkasına ihtiyaç duymaz.. kendinize güvenin. okuyun araştırın.. veee bu platform biz acemi anneler için mükemmel bir uygulama.. burası sayesinde annelikte çok şeyi başardım.. inanın.. annelik demek evladı için güçlü olmak demek.. 
0 oy
(454 puan) tarafından
Gaz sancisi olabilir canim aglamasinin nedeni. Sık sık besleyip altini islatiyor kakasini yapiyor kilo alimi da iyiyse icini rahat tut. Ilk bebeklerde herkesin kafasinda bi ton soru olur. Iyi dusun hep iyi olsun. 

Herkesin dedigine de kulak asma doktorunu dinle yeter.
0 oy
(1,231 puan) tarafından
Bebeklerin işi ağlamak. Bugün bi derdi biter yarın öteki başlar. Her seferinde farklı bişey için ağlayabilir. Kendi kendine huy değiştirir. Şimdi 14 günlüksünüz. Asıl gaz serüveniniz yeni başlıyor. Ona hazırlıklı olun. Ne kadar çıkarırsanız çıkarın o gaz hiç bitmiyor. Sürekli karın masajı, ayakları itme çekme hareketlerini yavaş yavaş yapın. Elma yağı sürün karnına, ayak altlarına, diz kapaklarına. Kendiniz kimyon ve rezene için. Korlmazsanız bebeğe de 1 çay kaşığı verin. Ben verirdim. Süt probleminiz yokmuş şükür. Bulgur pilavından uzak durun. Ben ondan çok çektim. Gaz damlası kullanın. Bunlar olabildiğince ağlamasını azaltır. Ama hiçbir bebek ağlamadan yaşayamaz. Hatta ağlamıyorsa problem var demektir.

Bebeğiniz için endişe etmeniz çok normal. Ben de aynı şeyleri hissetmiştim. Zamanla geçiyor. Siz bebeğiniz için en iyi annesiniz. Yoksa Allah size emanet etmezdi onu.

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. 
0 oy
(348 puan) tarafından
Ben bu durumu çok ağır yaşadığım için yazmak istedim, bebeğine senden iyi hiç kimse bakamaz bunu mutlaka bil, herşeyi en doğru şekilde yapan bir anne yok kimseden etkilenme, sana akıl verenlerin kendi çocuklarına uyguladıklarını zannedip kendini eksik hissetme herkes akıl vermeyi çok sever, kendi annen hariç tabi.Bebeğine bakıyorsun zaten zamanlada tecrübe kazanacaksın, Mutlaka kendine de vakit ayır eşinle kahve iç,arkadaşlarınla sohbet et, sıkıldıkca yürüyüş yap daha yeni ameliyatlısın senin de bakıma ihtiyacın var. Rabbim yardım ediyor sabrını veriyor zaten evlat sevgisi sabrı başka bir sey. 
0 oy
(32 puan) tarafından
Psikolojik olarak etkileniyorsun ilk bebek olunca da endişe ediyor insan herkes konuşur herkes bişey söyler sen bildiğini mantıklı olanı yap etrafı fazla kafaya takma insan o zaman daha çok bunalır
0 oy
(257 puan) tarafından
Ona en iyi sen bakabilirsin, sana muhtac bir de oyle dusun.
0 oy
(521 puan) tarafından
Hepsi geçicek hic endişelenme herkes o duyguyu yasiyor. Bnde yaşadım. Bebeginin iyi olmasini istiyosun bu yüzden evhamlar yapiyosun.

İlgili sorular

0 oy
45 cevap 1,685 göst.
16 Ocak 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elif&hanim (502 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 552 göst.
13 Ekim 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde El1997 (282 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 292 göst.
0 oy
15 cevap 905 göst.
9 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nebahattt (151 puan) tarafından soruldu
...