0 oy
280 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (71 puan) tarafından

5 Cevaplar

0 oy
(658 puan) tarafından
Sadece anne sütü alıyosa ve huzuru yerindeyse kakasını 1 hafta 10 gğne kadar yapmayabilir bu normaldir. 
(71 puan) tarafından
Hem mama hem anne sutu
(658 puan) tarafından
Mamayı değiştrmeyi dene
-Reklam-
0 oy
Profil image (98 puan) tarafından
Sadece Anne sütü alan bebek 10 güne kadar yapmaması normal. Zorlanması falan yoksa normak canım 
(71 puan) tarafından
Hem mama hem anne sutu
Profil image (98 puan) tarafından
Zorlanıyor mu peki canım bacaklarını karnına doğru çekiyor mu
0 oy
(1,231 puan) tarafından

 Benim bebeğim de kakasını 40 ı çıktıktan sonra yapamadı. Burada ve nette anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal diyenler var. Ama biz 5. Gün doktora gittik. Günde 4 kez 1 er çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin dedi. Ayrıca duphalac şurup verdi. Fitil yazdı. Zeytinyağı ve şurubu içtiği halde yapamazsa 5. Gün fitil koyabilirsin dedi. Bizde hiçbiri işe yaramadı. Sadece fitille yapabiliyodu her seferinde biraz daha fazla bekledim. 6. Gün 7. Gün 8. Gün verdim fitili. Huzursuzluğu yoksa tabi. Çocuk fitilsiz yapamıyor diye üzülüyordum. Geçen gün yine tuttu tuttu kakasını içerde. 10. Gün de yapmazsa doktora gitmeye karar verdim. En sonunda 9. Gün kendiliğinden yaptı. Ondan sonra da 2 gün sonra 3 gün sonra falan derken yavaş yavaş düzene girmeye başladı sanırım. Şimdi 105 günlük. 2 ay nerdeyse ben bunun üzüntüsünü yaşadım. Ama sanırım fitil koymadan önce biraz daha bekleseymişim kendiliğinden yapacakmış. Çok huzursuzsa yine de verin ama.     Kakasının kıvamı önemliymiş. Yaptığında yumuşak yapıyorsa kabız değildir keçi pisliği gibi sert yapıyorsa kabızdır diyorlar. Tüm tecrübelerimi yazdım buraya. Bebeği kabız olan annelere hiç dayanamıyorum. İnanıyorum sizin bebiş de kendi yapar:) Her seferinde uzun uzun yazıyorum valla.. 

(71 puan) tarafından
Yani gaz sancilarida var blmym neden yapamiyo
(180 puan) tarafından
Benim kızımda sert yapıyor ve çok zorlanıyor huzursuz uykusundan ıkınarak uyanıyor sizinde böyle miydi. Bende doktora götürmeyi düşünüyorum.
(1,231 puan) tarafından
Ikınarak uyanması normal. Özellikle ilk aylarda oluyor heralde. Benim bebeğim 40 ı çıkmadan önce günde 4 5 kere kakasını yapardı. O zaman bile ıkına ıkına uyanırdı. Ikınmayı öğreniyor diye okumuştum burda. Ama sert yapması iyi bişey değil bence. Kaç aylık bebeğiniz?
(180 puan) tarafından
34 günlük yaparken çok zorlanıyor yapamayınca ağlıyor. Çok sert değil ama katı yine. Anladım bilgi için teşekkürler :)
0 oy
(2 puan) tarafından
Gaz problemi var mi yeni doğanda olabiliyor
0 oy
(311 puan) tarafından
Hangi mama dan kullanıyorsun?

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 234 göst.
0 oy
9 cevap 353 göst.
0 oy
4 cevap 324 göst.
...