0 oy
630 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (159 puan) tarafından

7 Cevaplar

0 oy
(54 puan) tarafından
Canim doğduğu an kakasını yapmişmiydı ?
(159 puan) tarafından
Evet canım siyah yspmıstı
(54 puan) tarafından
Doyduğundan emin misin ? Ateşi varsa eğer bebeğinin bilki doymuyor .. Bebeğin bu günde kakasinı yapmazsa bi doktora göster canım.
(159 puan) tarafından
Dogması gerek cunku hem meme hem de mama verıyorum
(54 puan) tarafından
O zaman bi doktora goster canim ne olur ne olmaz. Geçmiş olsun
-Reklam-
0 oy
Profil image (13 puan) tarafından

Normal değil sanırım canım. Bezdeki kaka ve çiş olayına bakarak bebeğinin doyup doymadigini anlıyoruz çünkü. Doymuyor olabilir. Ya da bağırsaklarında sindirim sıkıntısı yaşıyor olabilir. Belki de senin yediklerinle de alakasi olabilir. Hersey olabilir anlayacan. Çorba ve sıvı şeyler tüket. Emzirirken yutkunmasina dikkat et. Çekip yutkunuyor mu diye. Hala devam ederse bi doktora götürmeni tavsiye ederim kilo alımına baktır. Kilo aliyorsa doyuyordur bagirsaklarinda bi sıkıntı vardir. Bize lavman yapmislardi. Biraz rahatlamistik. Gecmis olsun :)

0 oy
(305 puan) tarafından
Karnı sert değilse ağlamıyorsa normal 
0 oy
(1 puan) tarafından
Merhaba benim bebeğim şuan 7 aylık. Yenidoğan zamaninda kaka sorunu cok yaşadım belki yardımcı okurum dedim. Bebek kabız değil di ama kakasini çok gazi olduğunu için yapamıyordu . Bazeb 1 haftayı buluyordu kaka yapmaması. Doktora sürekli gidiyirdum her doktorun dediği ortak nokta eğer bebek sadece anne sütü alıyorsa 6 7 gün bekleriz ama mama içiyorsa 3 günü geçmemesi gerekirmiş. Kaka yapmamasi bu durumda normal değil srn bir doktora götür bebeği. 
0 oy
(282 puan) tarafından
Canım benim kızım ilk zamanlarda 6 günde bir yapıyordu ama bir yaptığında aynı anda 3-4 tane bezi dolduruyordu. Doktor normal dedi. Doyduğunu anlamak için altını ıslatma sayısını takip etmelisin. Yenidoğanlar için günde ortalama 7-8 tane 1 aylıklar 6-7 tane bez kullanılır. Eğer bezini az islatiyorsa doymuyor demektir. Kaka da dediğim gibi günde 5 kezde 5 günde bir kez de normal dedi doktor. 
0 oy
(75 puan) tarafından
Bebeğin kaç günlük, bizde 2.ayımızda 6 gün yapmamıştı doktora götürdük bebek rahatsız olmuyorsa 10 güne kadar yapmaması normal demişti
0 oy
(240 puan) tarafından
Yenidgan bebeklerin günde en az 3 - 4 kez kakasını yapması gerekiyor. Bebeğin doymuyor olabilir. 4 günlük bebek memeyi iyi çekmeyi beceremez uyuyakalır. Memendeyken sürekli uyandır burnunu kulağını elle uyuyakalmasin aç kaliyo olabilir canım cok dikkat et 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 346 göst.
0 oy
8 cevap 859 göst.
0 oy
8 cevap 297 göst.
12 Mayıs 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nebahatttttt (339 puan) tarafından soruldu
...