0 oy
259 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (26 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba. Yeni doğan bebekte sarilik olma riaki ne zaman geçer. Çok şükür bizde öyle  bir sıkıntı olmadı bir kaç güne ayimizi dolduracaz ama kayinvalidem ışıkları söndürtmüyor bana. Sarılık değil ama diyorum olsun 40 çıksın diyor. Sizde sonradan sarilik durumu oldu mu

4 Cevaplar

0 oy
(118 puan) tarafından
Benimki sarılık komasina girmisti oda 40 gün boyunca açık olmasina ragmen ben zannetmiyorum ısıktan olmucaginu o bebgin kanina göre eğer ısıktan olmucak fiye bir sey varsa benimki olmazdı
(26 puan) tarafından
Teşekkür ederim için rahatladı gerçekten:)
-Reklam-
0 oy
(896 puan) tarafından
Bebek 10 günlük ten sonra sarılık varsa bile düşmeye başlar bebeğinizi ışığa alıştırmak veya bilirsiniz karanlıkta uyku hormonları çalışır gerçi bebek 2 aya kadar uyku hormonu yok ama yine de sizin içinde iyi değil benim kızım ağır sarılık geçirdi bende 17 gün aşık açık yattım ama alakasız çünkü ışık değil mavi serinlik veren Bi ışın olması gerek ve bebeği çok giydirmemek gerek sıcak sarılığı arttırıyor ki ışıkta odaya ısı yayar bence artık kapatın ışıkları :) 
(26 puan) tarafından
Teşekkür ederim :) ahh ben adana gibi sıcak bir memlekete oturuyorum ona rağmen sarip sarmalanmış yavrum. Bebek sıcaktan isilik doldu.Bi yandan annem bi yandan kayinvalidem hiç bitmeyen tecrübeleri. 40 çıkana kadar kurtulamaycagim :)
(896 puan) tarafından
AA hadi ya isilik için kremler var ondan al canım ben Kocaeli de olduğum halde kızım isilik oluyordu :) bana kimse karışmadı valla hepsinden daha bilgiliyim :)
0 oy
(269 puan) tarafından
Evin ısiklari bebegi etkilemez hurafe tamamen.bebekte sarilik varsa en yuksek gunu dogumdan sonraki 7.gundur.sonrasinda duser ya da uzamis sarilik olarak devam eder.ama 7.gundennsonra yukselmez.sabit kalor ve yavasca duser.iyi beslendikce de her sey yoluna girer.
(26 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(454 puan) tarafından
Doktor bize normal isigin hicbir faydasi yok bizim burdaki ışık tedavilerimiz farkli ışık ile yapiliyor demisti. Koca kari hurafeleri iste yok isiga tut yok sari giydir yok sari ört:) 

En iyi önlem ve tedavi (tabi dusuk sarilikta) bol bol emzirmek 2 saati gecirmemek emzirmede. Yada mama kullaniyorsan mama vermek. Beslenmeyle geciyor sarilik. 40i doldurduysan tehlike geciyor. Biz dusuk seviyede atlattik cok şükür.  Sari ortu de ortmedim isikta da uyutmadim.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 295 göst.
0 oy
3 cevap 215 göst.
2 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ubiyyy (204 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 321 göst.
8 Eylül 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ali Asafın Annesi (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 505 göst.
...