0 oy
1,057 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
7 aylık hamileyim yavaştan alışveriş yapıp çanta hazırlayalım dedik bebek bezi pisik kremi ıslak mendil şampuan deterjan yumuşatıcı bebek yağı bunları hangi marka almamı önerirsiniz ?

15 Cevaplar

0 oy
(166 puan) tarafından
Öncelikle ilk aşamada hepsini azar azar alın. Çünkü iyi bez diye bir şey yok. Bir bebeğe iyi gelen sizin bebeğinizin tenini tahriş edebilir. Ben prima premium care ve sleepy kullandım, ikisinden de memnun kaldım. Şampuan ve masaj losyonu olarak da mustela çok doğal diye aldım. (bebek yağı gözenekleri tıkıyor, masaj ürünü alacaksanız losyon olsun, vücudu emsin). Islak mendili su ve pamuktan oluşan herhangi bir ürün olabilir. Dalin, unibaby ve baby&me  kullandım. Üçü de problem yaratmadı. Uygun da olsun diyorsanız baby & me deneyebilirsiniz. Hem bebeğiniz erkekse içinden çıkan pipi pedler çok kullanışlı oluyor (bezlerken üzerinize çiş yapma ihtimaline karşın) 
tarafından
Bez markası çok haklısın herkes bebeği farklı. Molfix çok geniş v en taşma yapıyor tavsiye etmem. Şu pipi pedlerini yeni duydum daha önce duysam alırdı m.Heryere işedi benim oğlan.
Profil image (587 puan) tarafından
Ben pipipedden hiç memnun kalmadım ya. Bi işime yaramadi :/
tarafından
Yaa bende çok şaşırmıştım kaçırtı mı yine
-Reklam-
0 oy
(540 puan) tarafından
Molfix kullaniyorum sıkıntı yaşamadım. Şampuan uni baby oda güzel.  Islak mendil kullanma bence. Pamuk ve suyla temizle. Pişik kremine gelince benim oğluma hiçbiri iyi gelmedi zeytinyağı kullanıyorum her altını degistirmemde. Vücudu içinde bübchen kullanıyorum çok güzel tavsiye ederim. Deterjan da sıvı omo ve uni baby yumastici kullanıyorum  
0 oy
(785 puan) tarafından
Bez içerikleri dolayısıyla molfix yada sleepy tercih ediyoruz

Pişik kremi sudokrem desitin dönüşümlü

Islak mendil unh baby aldık ama kullanmıyoruz pamuk kullanıyoruz en güzeli o bizce 11 aydır böyleyiz

Şampuan krem losyon yağ güneş kremi hepsi mustela

Çamaşır deterjanı dalan roxy hacı şakır granül karışık kullanıyorum

Hepsinden çok memnunum
0 oy
(373 puan) tarafından
Biz bez olarak sleepy, bebek yağı olarak johnson baby, şampuan olarak üni baby, deterjan olarak ilk zamanlar üni baby aldım sonra boron çıkınca borona geçtik, yumuşatıcı kullanmıyoruz, pişik kremi hiç almadık onun yerine kizardikca hakiki zeytinyağı sürdüm, ıslak mendil yaklaşık 9 aylık civarı olunca sleepy kullanmaya başladık oncesinde ılık su ve pamukla siliyodum. Şimdilik bunlar aklıma gelen :)
0 oy
Profil image (3,278 puan) tarafından
Slepyy kullanıyorum hamileyken stok yaptım hepsini ıslak mendilini ill başta yenidoğan aliyordum slepyy nin şimdi sensitve kullanıyorum deterjan dalın kullanıyorum yumuşatıcı da dalın. Krem hameten kullanıyorum hem ucuz hem de çok yararı oldu bizd . Şampuan da johns 's baby kullanıyorum bebek yağını da aynı marka kullandım 
0 oy
Profil image (1,421 puan) tarafından
Sleepy bebek bezi ve islak mendilimi kullanabilirsin. Sampuan nivea pisik kremi bepanthol bebek yagi da uni baby ya da dalin olabilir nebek deterjani da haci sakir kullaniyorum hepsinden cok memnunum
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Bebek bezi prima premium care, pisik onleyici krem desitin kullaniyorum. Pisik olursa surmek icin sudocrem aldim ama henuz pisik olmadi sukur. Islak mendil uni baby yenidogan. Sampuan, sabun, bebek yagi sebamed. Hepsinden memnun kaldim. Deterjan dalin kullaniyorum ama degistirecegim sanirim onu. 
0 oy
(90 puan) tarafından

Bebek bezi sleepy öneririm kesinlikle hem hesaplı hem kaliteli. Şampuan, bebek yağı, ıslak mendil ne almalıyım diye sorarsan ben sana dalinin yenidoğan serisini öneririm. Set olarak da satılıyor. İçinde şampuan, pudra, yağ, alt değiştirme örtüsü hatta bebeğinin kıyagetleri için deterjan bile var. Hem uygun hem de ihtiyaç duyabileceğin her şey içinde hem de yılların bebek markası dalin :)

image


0 oy
(229 puan) tarafından
 Bez olarak Prima premium care kullaniyorum islak mendil onermem bebedor bebek temizleme pamugunu bir kabin icinde islatip islatip kullanıyorum pisik kremi sudocrem tavsiyemdir sampuan olarakda dalin sampuan ve sabun deterjan gene dalin granül sabun ve dalin yumuşatici
0 oy
Profil image (34 puan) tarafından
Önlem kullanıyorum çok ta memnunum
0 oy
Profil image (587 puan) tarafından
Uniden gittim hep ben. Bezi de önce uygun tiyatrodan başlığım duruma göre kaliteyi artırırım dedim. Sleepy ile başladım iyi geldi pişik kremi hiç kullanmadım. Islak mendil zarar verirse pamuk kullanırım demiştim. Islak menzilde zarar vermedi. Bastan en iyileriyle başlarsam sonra kötüye geçmek zor olur diye  mantık kurmuştum. Hastanede poşet çok lazım oldu bol bol. Herseyi paketlerim üzerine de yazdım. Ben kendimde olmazsam kolay anlasınlar diye. Bi takım kiyafet bez koyup ilk kiyafet diye yazdım. Icerigini de altina yazdım. Yedekler içinde aynı şeyi yaptım. Böylece bezi bi yerden kıyafeti bi yerden aramadım. Bakan da hemen anladı. Tırnakları çok uzun doğdu yanına al istersen makas yada ellik takarsın sen bilirsin. Çantayı sırt çantası tavsiye ederim. Daha pratik. En heyecanlı hazırlıklar yaa bi daha dogurasim geldi bak şimdi:)
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Bez prima premium care, islak mendil unibaby yenidogan, sabun ve sampuan sebamed, yag sebamed, losyon mustela, pisik onleyici desitin, pisik olursa sudocrem. Deterjan oneremeyecegim ben de degistirip duruyorum. Dalinle basladim iyi gibiydi. Yumusatici dalin
0 oy
(887 puan) tarafından
Ben ilk molfiks aldım sonra prima premium care ve pampers denedim sonra goon denedim beğendim goonda karar verdim şampuanımız dalin hiç değişmedi bebeyağı kullanmıyorum onun yerine banyodan önce zeytinyağı ile masaj yapıyorum hem gazı için rahatlatıyor zeytinyağı pişik kremi bepanthol unibaby ve dalin kullandım dalinde gayet güzel kıvamı yoğun tabi kendinde yine deneye deneye size en uygun olanı tercih edersin 
0 oy
(3 puan) tarafından
sleepy natural bez ve ialak mendil yenidogan icin en iyi olanlari bu fiyatlarida uygun kaliteaide super 
0 oy
Profil image (480 puan) tarafından

Merhaba, bir nefeste kavuşun inşallah bebeğinize <3

Ben her şeyi doğal ve temiz içerikli seçmeye çalışıyorum. 

Sleepy Natural bebek bezi ve Sleepy Natural yenidoğan ıslak mendil kullanıyorum çok memnunum. Bezi de doğal ve organik, losyonsuz parfumsuz vs. Islak mendil uni baby yenidoğan kullaniyordum denemek icin sleepy almistim kesinlikle cok güzel cok memnun kaldim. Zaten uni baby içeriği değişmiş ve malesef zararli bir kimyasal eklenmis.

Pişik kremi olarak sebamed almistim nolur nolmaz diye, en basta bir iki defa kullandim ancak sonra ihtiyacım olmadi. Pisige onlem olmasi icin dr. tavsiyesi ile şöyle bir şey uyguluyorum: bebeğimin alt temizliği için evdeyken ıslak mendil kullanmıyorum, disari ciktigimiz zaman kullaniyorum. En basta islak mendil kullaniyordum ama yine de sonrasında pamukla siliyordum. Spreyli bir kucuk siseye yari saf sizma zeytinyağı yarı su koydum. Bunu iyice çalkalayıp bebek temizleme pamuguna sıkıyorum (ebebekte coklu satılıyor kare pamuklar cok güzel ve uygun fiyatlı) ve altını bununla siliyorum. Cok güzel temizliyor ve nemlendiriyor, zaten pisik olursa da zeytinyağı sürmek tavsiye ediliyor. En bastan bu şekilde yaparsanız ve altını bekletmeden degistirip ara sira havalandirirsaniz pisik kremine hic gerek bile kalmaz gerçekten. Bebegim 3 aylik ve sadece birkac kez pisik kremi kullandim yeni doğduğu zaman.

Deterjan olarak ebebek'te satilan baby&me markasinin granul sabununu kullanıyorum. En başta duru almistim ama bunu daha cok begendim. Hem cok güzel temizliyor kaka lekeleri falan da güzel çıkıyor hem de cok hafif güzel kokuyor. Doğal bitkisel bir sabun. 

Yumuşatıcı kullanmıyorum bence gerek yok, bahsettigim sabun cok guzel ve yumusatiyor da zaten yumusatici tam durulanmadigi icin tavsiye etmem. 

Sampuan olarak eyup sabri tuncer zeytinyağlı sampuan aldim aslinda memnundum ama icerigindeki bir maddenin bitkisel degil kimyasal bazli oldugunu ogrendim, onu kendime kullanmaya basladim saclarimi da yumusacik yapti kullanmaya devam yeni sampuanim bu :D simdi ebebek'te satilan baby&me markasinin yenidogan köpük sampuanini alacağım. Icerigi daha temizmis. Bu arada bebege haftada bir sampuan surmek yetiyor. Fazlasina gerek yok zaten tertemizler. Ben 40i çıkana kadar her gun yikadim ama hic sampuan kullanmadim. Haftada bir banyo suyuna cok az himalaya kaya tuzu koydum derisi icin faydali olduğundan. Tavsiye ederim. 

Bebek yağı almadim hic kullanmadim. Bebege uygun dusuk asiditesi olan organik bir zeytinyağı aldim (0.5 veya daha dusuk olmasi gerekiyor). Bazen banyodan 10 15 dakika önce sürdüm ama cogu zaman banyodan sonra doğduğundan beri tum vucuduna zeytinyağı kullandım. Cok memnunum. Basina da sürdüğüm icin hic konak olmadi.

Bence kesinlikle zeytinyağı bulundurun bebeginiz ve kendiniz icin. 7 aylik hamilesiniz ve simdiden gogus uclariniza duzenli olarak zeytinyağı sürün ki alistirin emzirmeye (gogus uclarinizi uyarmadan sürün rahim kasilmalarini tetikler) cunku malesef cok hassas oluyor ve yara catlak vs oluyor, gogus ucu yarasini da zeytinyağı ile aştım ben. Özellikle son ay lansinoh krem gibi bir sey kullanabilirsiniz ben kullanmadigima cok pisman olmustum dogum öncesinde.

Sevgiler :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 159 göst.
0 oy
4 cevap 269 göst.
0 oy
1 cevap 261 göst.
12 Ağustos 2023 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Szsz6 (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 494 göst.
...