0 oy
465 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (133 puan) tarafından
prematüre doğöası bi etkenmidir.. normal mi.. sırt üstü yatıyorum öylece kalıyo yüzüstü çok zorlanoyo zaten ama hiç dönmeyi düşünmüyo... normal de eli kolu çok hareketli ama sağ sol dönmesi yok

6 Cevaplar

0 oy
(8,034 puan) tarafından
Pramature bebekler biraz geriden geliyorlar genelde.her bebek 5ayda donmez.siz bol bol yuzustu birakin.egsersizler yapdirin.ayaklarina kollarina masaj yapin.ama en onemlisi yerde cok bulundurun.kizim 2aylikken yan donmeye baslamisdi.yuzustu koydigimda tam donuyirdu ama arkan one tam tur donmesi 6ayda oldu.kardesimjn bebegi 5ay tamamnjna kadar hic donmedi.ama 5aydan sonea bi acildi bebek bir ay icerisinde hem tam tur dondu hem desteksiz oturdu 6ayda emekledi.13aylik desteksiz yuruyor.

Her bebek bir degildir siz bol bol egsersiz yapdirin hakindir haraketlenmesi
(441 puan) tarafından
Benim bebekte 35 haftalik dogdu suan 11 aylik  1 ay oldu dönuyor yüzüstü uyuyur kendisi kalkip otryor biraz gec kaldi ama saglikli cok şukur merak etme bebekler kendilerini hazir bulduklarinda herseyi yaparlar doktora goturdum doktor bana kizarak senin acelen varmi dedi karisma dedi
-Reklam-
0 oy
(301 puan) tarafından
Benim bebeğimde  7 gün sonra 5. Ayını dolduracak dönmeye çalışıyor ama daha başaramadı 37. Haftada doğmuştu belki etkendir acele etme dönecek 
0 oy
Profil image (886 puan) tarafından
Düzeltilmiş ayını hesaplayın bence daha erken demek ki donmesi icin
0 oy
(369 puan) tarafından
Canım bizde 5 aya 12 gün var ama tık yok 
0 oy
(521 puan) tarafından
Kizim hafta 7 aylik olucak bi yuzustu dönüyo geri dönemiyo daha. Tam turumuz yok. Ama oturmasi cok iyi eğilip onundekileri aliyo destek vermiyorum geri dogruluyo. Ne zman isterse yapicaktir. Bekliyorum:)
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
İlla ki her bebegin gelisimi farkli ve farkli zamanlarda ilerleme gosteriyorlar. Ancak bebeginin bazi seyleri ogrenmesine yardimci olabilirsin.

Mesela sirt ustu yatiyorken sol bacagini duz tut sag bacagini bukerek sola dogru nasil donecegini goster.

Yine sirt ustu yatiyorken sag/sol ust tarafina ulasmak isteyecegi oyuncaklar, telefon vs koy. Ne cok yakin olsun ne de hevesini kiracak kadar uzak. Alabilecegini dusunsun.

Ayrica sirt ustu yatirip saga/sola donderdiginde bunu pespese yap, yuvarla yani bebegini. Nasil yuvarlanacagini gormus olur. Hem de eglenir.

Yuzustu yatiriyorken de onune farkli seyler koy. Uzanip almak istesin. Ayna da cok yardimci olmustu bize. Bayiliyordu aynaya bakmaya. Bir de gobegime yatiriyordum hep.

Bu dediklerimi ben kendi yatagimizda yapiyordum. Dolabin aynasini kullandik. Yatak yumusak oldugu icin cani da yanmadi. Kizim baya kiloluydu kucukken. Ona ragmen 4bucuk 5e dogru dondu. 6aylikken desteksiz oturdu. Egzersiz yaptirmasam oooyyyle kalirdi yattigi yerde :D
(133 puan) tarafından
çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız hepsini deneyecem
Profil image (2,520 puan) tarafından
Rica ederim canim, faydasi olur insallah :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 355 göst.
0 oy
5 cevap 346 göst.
0 oy
10 cevap 6,522 göst.
23 Ocak 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İst34 (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 381 göst.
18 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ümmü Meryem (88 puan) tarafından soruldu
...