0 oy
330 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (365 puan) tarafından
25 günlük bir kızım var. 2750 gram doğdu.

Bir hafta sonra tartıldığında doğum kilosuna ulaşmıştı. 

Sonraki bir hafta sadece 150 gram aldı.

Evde tartıyorum son hafta hiç kilo almamış. Günde en az 5 6 dolu çişli bez alıyorum. İki saatte bi emziriyorum ama kilo almıyor. Mamaya başlamak istemiyorum. Huzursuzluğu vs de yok. Aç olsa ağlar diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum bilmiyorum

7 Cevaplar

0 oy
Profil image (3,278 puan) tarafından
1 aylik kontrol de solerler durumu evde ki tartı çok doğru sonuç vermez meme de aktif şekilde 15 veya 20 dk kalıyor mu aktif emmekten kastım cenesi oynuyor mu yanaklarinda çökme var mi yutkunma sesini duyuyor musunuz meme de uyuyup da 2 dk emmesi aktif emme değil malesef
(365 puan) tarafından
Memede yarım saatten fazla tutuyorum burnuna dokunuyorum. Yanaklarda çökme yok. Aktif yutkunma sesini de duyuyorum . Yağlı süt vs dedikleri için aynı memede uzun tutuyorum.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Evde nasıl tartiyosunuz anlamadım 
(365 puan) tarafından
Kendim tartılıyorum sonra bebeğimle tartılıyorum kıyafetlerini çıkarıp
0 oy
tarafından
Benim kızım da 2.785 doğdu 1 aylık aşı da 3.630 olmuştu kaç haftalık doğdu 
(365 puan) tarafından
38haftalıkken doğdu. İlk başlarda memeyi veremedim ama sağıp kaşıkla verdim o zamanlarda 150gram almıştı. Şimdi memeyi veriyorum emiyor da ama almıyor. Yeterli sütüm de var.. İki memeyi vermeden uyutmuyorum da. Ne yapacağımı şaşırdım. Mama verip şişirmek de istemiyorum bebeğimi.. Çok hareketli acaba ondan mı alamıyor. Ağlama huzursuzluk falan da yok.
tarafından
Olabilir canım benim kızımda harketli zaten zayıf iyice zayıflacak benim kızım da ya bende takıyorum kafaya zayıflığını
0 oy
(3,634 puan) tarafından
Canim ev tartisiyla anlamazsin onu. Tam 1 ayinda kontrolde baksinlar. Ki duruyosa doyuyo demekki. Birde bazı bebekler kiloya degilde boya veriyorlar
0 oy
(2,325 puan) tarafından
Evham yapmayın. 25 gün daha. İzin verin bebeğiniz keyfince büyüsün. Emzirmede bez sayısında anormallik yok. Evdeki tartı işi sağlıklı ölçmüyor. Çünkü bebeklerin aldığı gram önemli. Kilo kilo almıyor. Biz tartılırken kiloya bakıyoruz direk. Sağlığı yerindeyse gerisi teferruat. 
0 oy
(45 puan) tarafından
Canım benim kızım da 2 800 dogdu bir ay boyunca sadece 450 gr almisti ama boya gitmişti ikinci ay kilo almaya basladi düzgün. Sen de bir ay sonra en iyi hassas terazide tartilinca anlarsın. Doktora danışmadan mama baslama derim ben de. 
(365 puan) tarafından
Ay çok teşekkür ederim. Çünkü inanılmaz kafaya takmıştım. İçimi rahatlattınız çok sağolun:)
(45 puan) tarafından
Ne demek canim. Eger cocuk doyuyorsa zaten kilo alımının pek önemi yok takma kafayi bizde irsi mesela cocuk minyon olacak belli ne yapabilirim ki. Ama eğer cok takarsan ki ben de takmıştım bi hafta arayla tartti doktorumuz 40indan sonra ve gerek olmadığını anladik mamaya. İstersen sen de oyle yapabilirsin.
0 oy
(485 puan) tarafından
Benim.kizim da ilk ay cok az kilo aldi canim 600 gram aldi 1 ayda sadece. Mamaya basladim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 191 göst.
22 Ocak 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Xan annesi (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 188 göst.
...