0 oy
216 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (41 puan) tarafından
Kızlar biraz uzun olucak ama 48 günlük oğlum emerken 5-10 dk sonra ağlayıp çığlık atıyor memeyi çekiştiriyor. Göğsüm bazen çok dolu oluyor ve süt fışkırıyor. Acaba sonlara doğru süt akışı yavaşladığı için mi böyle yapıyor arka süt yavaş geliyordu sağarken. yoksa gazı mı var anlamıyorum. Dün çok zor durumda kaldım daha önce sağdığım sütü  kaşıkla vermek istedim içmedi, mecburen biberonla denedim yine istemedi. Sütüm az mı diye düşündüm fakat 15 dk kadar sonra belime kadar memeden akan sütten atletim ıslandı. Meme reddi dediğiniz şey bu mu? Ya da bana tavsiyeleriniz nelerdir? 

2 Cevaplar

0 oy
(2,272 puan) tarafından
10dk da doyar bir bebek sütün az olsa fışkırmaz canım. Bu aylarda gaz sancısı cok fazla olur. 

Ben gaz sancısından 3 aylıkken meme reddi yaşadım ve tekrar memege döndü cok şükür
(41 puan) tarafından
İnşallah sadece gazdır daha sık masaj yapayım.Sizin adınıza sevindim şükür atlatmışsınız. Çok sağolun cevap için
(12 puan) tarafından
Oncelikle goguslerine nazar degdirirsin maşallah de :)) aynisi bendede oluyo kuzum bugun doktora goturdum gaz varmis karni acayip sisti cocuk doktorunada goturucem hastaneye
(2,272 puan) tarafından
Gaza sebep olan etkenleri yok denecek kadar azaltmak önemli, düzenli gaz masajları, egzersizleri yaptırıyordum günlük, 2 güne bir duş aldırıyordum ılık suyla, düzenli aynı saatte bagırsak düzenleyici (biogaia) veriyordum. Zeytin yagıyla her yerine masaj yapıyordum tabi bebegin üstünde kıyafet olmuyacagı için ılık bir ortamda masaj yapmak önemli.
Günde 1 su bardagı rezene, 1 su bardagı anason cayı içiyordum.
Kola, çikolata, dondurma, kuru baklagiller, lahana tüketmiyordum canım çekerse bir tatlı kaşıgı kadar yiyordum. Çünkü bu yiyecekler aşırı gaz yapıyor.
Bebegin cok aglamasıda bebekte aşırı gaz yapar. Senin stres yapman da gaz yapar, sen üşüttüysen bebekte gaz olur. Bebek üşütürse Rüzgarda kalırsa yel yutarsa aşırı gazı olur. Bebegi her beslenmede mutlaka gengirmesini saglamalısın canım yoksa aşırı gazlı olur. Bir gögüs ten digerine gecirirkende gengirmesini saglamalısın. Memegi tam kavramasıda önemli
(2,272 puan) tarafından
Gaz için bunları yapıyordum canım
(41 puan) tarafından
Haklısınız maşallah diyim ben de :) çok geçmiş olsun inşallah rahatça atlatırsınız siz de :)
(41 puan) tarafından
Balpeteği, çok teşekkür ederim cevabınız için emeğinize sağlık. Tavsiyelerinizi dikkate alıp elimden geleni yapacağım. Bazen geğirmiyor uykuluyken zorlamak istemediğim oluyordu artık buna da daha çok dikkat edeceğim. Çok teşekkürler tekrardan :)
(2,272 puan) tarafından
Rica ederim canım ❤️
-Reklam-
0 oy
(261 puan) tarafından
Gaz kuzum. Memeyi çekiştiriyor diyosun. Meme reddi olsa başka türlü bı şekilde sütü icer. Emerken kivraniyorsa kafasını memeye dayayıp çekiyorsa gaz. Ben oglumdan biliyorum. 
(41 puan) tarafından
Meme reddinden de çok korkuyorum yaşarsak diye bayağı şüpheye düşmüştüm . En azından şimdi biraz daha içim rahatladı bol bol masaj, kendime rezene ve kimyon artık. Çok teşekkür ederim
(261 puan) tarafından
Bacaklarını karnına çek bırak ayaklarını yavaşça bisiklet şeklinde oynat. Ağız üstü yatırıp yatırıp ellerini yarım ay şeklinde getir sivazla sürekli. Bol bol rezene kimyon iç inşallah geçer. Şiddetli olursa gaz damlasına başla başka türlü geçmiyor oğlum 94 günlük 20. Günden beri gazdan çekiyoruz
(41 puan) tarafından
Rezene ve kimyon favorim artık :) çok teşekkürler tavsiyeleriniz için uygulayacağım dikkatle. Biogaia kullanıyoruz şimdilik gerekirse damlaya da başlayacağım. Çok geçmiş olsun size de bol sabırlar :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 296 göst.
22 Ocak 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Docentpapagan (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 135 göst.
0 oy
2 cevap 166 göst.
15 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Emoş$ (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 194 göst.
9 Mayıs 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Feyzosss (152 puan) tarafından soruldu
...